9 mari teme Linux GTK pentru 2018

9 mari teme Linux GTK pentru 2018

Personalizarea este o parte importantă a experienței Linux, iar tema desktopului dvs. nu face excepție. Lumea temelor desktop Linux este una în continuă evoluție, cu altele noi care înlocuiesc tot timpul vechile favorite. Desigur, mediile desktop și GTK în sine se schimbă întotdeauna, astfel încât se adaugă un alt element dinamic de luat în considerare. Acestea fiind spuse, unele dintre cele mai bune personalizări de desktop se întâmplă pe cele mai simple medii de desktop, cum ar fi XFCE.

De acum, la începutul anului 2018, există câteva teme GTK cu adevărat excelente disponibile. Aceste teme nu sunt clasificate în nici o ordine specială. Aceasta se reduce la o chestiune sau la o preferință. Oricare dintre ele poate adăuga un aspect complet nou pe desktopul dvs. bazat pe GTK.

1. Arc

Arc este oarecum clasic până acum. A existat de ceva vreme și este încă apreciat de comunitate și întreținut în mod activ. A fost chiar extins și adaptat pentru a funcționa pe un număr mai mare de platforme, inclusiv KDE.

Tema Arc implicită folosește o mulțime de nuanțe de albastru. Unora le place asta, în timp ce altora nu. De aceea, tema Arc a fost, de asemenea, furcată și adaptată la mai multe culori diferite pentru a se potrivi cu orice aspect doriți pentru desktop.

2. Numix

Tema Numix GTK

Numix este un alt standard vechi. A trecut destul de mult timp pentru a fi ambalat pentru majoritatea distribuțiilor majore. Numix are chiar o temă de pictograme însoțitoare pentru a se potrivi. Această temă este curată, modernă și plană. Schema de culori se bazează pe portocaliu gri închis, dar există variante bazate pe diferite culori disponibile.

3. Pop

Pop tema este relativ nouă și vine dintr-un loc oarecum diferit față de celelalte din această listă. System 76, un producător popular de computere Linux, a decis să facă propria distribuție bazată pe Ubuntu, numită Pop OS. Tema Pop a fost dezvoltată special pentru sistemul de operare respectiv.

Tema Pop GTK

Tema Pop folosește o schemă de culori albastru deschis și maro închis și are și o temă de pictograme însoțitoare. Pop se remarcă deoarece alegerea sa de culoare este unică, iar tema în sine este foarte bine lustruită și bine concepută.

4. Furnică

Tema Ant GTK

Furnică temele există de câțiva ani, dar nu prea au atins nivelul de notorietate de care se bucură cei de la Arc. Asta nu înseamnă însă că nu sunt teme grozave. Ant este disponibil în câteva versiuni cu lumină și întuneric variate. Temele Ant folosesc, de asemenea, diferite nuanțe de roșu pentru elementele accentuate. În ansamblu, Ant este plată și modernă.

5. Adapta

Adapta este o temă destul de robustă bazată pe liniile directoare de proiectare a materialelor Google. Este un proiect activ, cu o mulțime de suport pentru diferite medii și configurații desktop. Adapta se bazează pe albastru și verde, creând un aspect care amintește de temele Breeze ale KDE.

Tema Adapta GTK

Există mai multe variante de Adapta disponibile și toate au fost bine gândite și bine concepute. Adapta este disponibil ca pachet pentru o serie de distribuții, fie prin depozitele lor oficiale, fie prin terțe părți.

6. Arrongin

Tema Arrongin GTK

Arrongin a câștigat multă atenție în ultima vreme. A fost de fapt un fel de temă polarizantă. Portocaliul accentuează cauza principală. Drept urmare, dezvoltatorul a creat o variantă albastră, Telinkrin. Ambele teme se bazează vag pe Ambiance Ubuntu și vin completate cu propria temă de pictograme.

7. Matcha

Tema Matcha GTK

Matcha nu primește prea multă atenție, dar cu siguranță merită o parte. Se simte ca o încrucișare între două dintre celelalte teme enumerate aici și le combină în mod corect. Matcha s-a bazat pe Arc, dar își inspiră în mod clar culoarea de la Adapta.

8. Zukitwo

Tema Zukitwo

Zukitwo există de ceva vreme. Este încă în curs de dezvoltare și nu s-au schimbat multe. Este o temă modernă curată, cu inspirație clară venită de la Apple. Ca rezultat, a devenit o opțiune fără sens. Zukitwo a fost ambalat de mai multe distribuții de-a lungul timpului, așa că verificați depozitele de distribuție înainte de instalare.

9. Vimix

Tema Vimix GTK

Vimix este o altă temă de proiectare a materialului plat. Totuși, această temă este mai colorată decât multe altele. S-ar putea să nu fie pentru toată lumea, dar adaugă unele variante desktopului dvs. Vimix funcționează excelent pentru a face desenele minime mai pline de viață.

Concluzie

Puteți găsi oricare dintre aceste teme prin linkurile furnizate. Instalarea fiecăruia dintre ele este diferită, așa că consultați pagina dezvoltatorului pentru tema dorită. Majoritatea temelor Linux pot fi găsite în „/ usr / share / themes” sau „/home/username/.local/share/themes”. Depinde dacă doriți să le instalați la nivel de sistem sau doar pentru utilizatorul dvs.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în octombrie 2014 și a fost actualizat în aprilie 2018.

Scroll to Top