9 mici modificări pentru a face îmbunătățiri mari în Windows 10

9 mici modificări pentru a face îmbunătățiri mari în Windows 10
⏱️ 5 min read

Windows 10 vine cu multe funcții pentru a vă ajuta în productivitate, dar cu aceste mici sfaturi și trucuri, puteți face câteva îmbunătățiri minore, dar la îndemână pentru a vă crește productivitatea sau doar pentru a ușura Windows. Următoarele sunt câteva modificări pentru Windows 10 pe care ar trebui să le încercați cu siguranță.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Activați pornirea rapidă

Windows 10 pornește destul de repede și, atunci când îl combinați cu SSD-ul, este chiar mai rapid. De fapt, sistemul meu pornește în mai puțin de cincisprezece secunde. Dacă doriți, puteți face acest lucru și mai rapid activând opțiunea „Pornire rapidă”.

Pentru a activa pornirea rapidă, căutați „Opțiuni de alimentare” în meniul Start și deschideți-l.

În fereastra Power Options, faceți clic pe linkul „Alegeți ce fac butoanele de alimentare” care apare în partea stângă a ferestrei.

windows-10-tweaks-alege-ce-face-butoanele-de-alimentare

Aici, faceți clic pe linkul „Modificați setările care nu sunt disponibile în prezent”.

win10-tweaks-click-change-settings-link

Acum, selectați „Porniți pornirea rapidă”Casetă de selectare care apare în partea de jos a ferestrei.

windows-10-tweaks-select-fast-startup

Cu toate acestea, rețineți că este posibil să nu vedeți această opțiune dacă aveți hibernarea Windows dezactivată.

2. Redimensionează Windows Snapped

Una dintre cele mai bune caracteristici ale Windows este capacitatea de a fixa ferestrele aplicației în oricare dintre cele patru colțuri ale ecranului. Cei mai mulți utilizatori nu își vor da seama de acest lucru, dar puteți redimensiona de fapt ferestrele fixate oricum doriți. Pentru a redimensiona ferestrele decupate, tot ce trebuie să faceți este să plasați cursorul mouse-ului acolo unde se întâlnesc cele două ferestre și să îl trageți în partea stângă sau dreaptă a ecranului.

windows-10-tweaks-resize-snapped-windows

Această acțiune va redimensiona simultan ferestrele stânga și dreapta. Din păcate, acest truc funcționează numai cu ferestrele care sunt fixate vertical (în partea stângă și dreapta a ecranului).

3. Dezactivați Sugestii Snap

Dacă aveți mai multe ferestre deschise și încercați să fixați o fereastră pe ambele părți ale ecranului, Windows afișează rapid sugestiile de fixare, astfel încât să puteți alege o altă fereastră pentru a fixa pe spațiul gol. Dacă nu vă place acest comportament, îl puteți dezactiva.

windows-10-tweaks-snap-suggestion

Pentru aceasta, faceți clic pe pictograma de notificări din bara de activități și apoi selectați opțiunea „Toate setările”.

windows-10-tweaks-select-all-settings

În fereastra Setări, selectați opțiunea „Sistem”.

windows-10-tweaks-select-system

Acum, navigați la „Multitasking” și apoi comutați opțiunea „Când prind o fereastră, arată ce pot prinde lângă ea.

win10-tweaks-turn-off-snap-suggestions

4. Opriți WUDO

În Windows 10, caracteristica Windows Update Delivery Optimization (WUDO) este activată în mod implicit. Ceea ce face această caracteristică este că partajează actualizările Windows cu toate computerele din aceeași rețea. Mai mult, veți descărca și încărca actualizările de la și către alți utilizatori de Windows 10 pe Internet. Dacă aveți o conexiune limitată la Internet, vă recomandăm să modificați sau să dezactivați complet această caracteristică.

wudo-dezactivat

5. Deschideți File Explorer pe acest PC

În mod implicit, atunci când deschideți File Explorer veți fi întâmpinat cu fereastra de acces rapid. Acest comportament poate fi enervant, în special pentru utilizatorii Windows de lungă durată. Din fericire, puteți face ca fișierul Explorer să fie deschis pentru „Acest computer”, mai degrabă decât pentru acces rapid.

Pentru aceasta, deschideți File Explorer, navigați la fila „Vizualizare” și apoi selectați „Opțiuni”.

windows-10-tweaks-select-options

Acum, selectați „Acest computer” din meniul derulant de lângă „Deschideți Explorer fișier în” și faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

windows-10-tweaks-select-this-pc

6. Activați Găsirea dispozitivului meu

În ultima mare actualizare, Microsoft a introdus o nouă funcție numită „Găsește-mi dispozitivul”, care te ajută să urmărești dispozitivele Windows 10 pierdute. Deși utilizatorii de desktop nu pot utiliza acest lucru, este o caracteristică excelentă care ar trebui utilizată de utilizatorii de Windows care utilizează laptopuri, ultrabook-uri sau orice alt dispozitiv Windows mobil. Judy Sanhz a scris deja un articol minunat despre cum puteți configura caracteristica Găsește dispozitivul meu pe Windows 10, așa că verificați-o.

Windows10-Find-Lost-Device

7. Instalați aplicații Store în altă unitate

Magazinul Windows crește zi de zi și, în afară de aplicațiile obișnuite, există multe jocuri grozave pe care ar trebui să le încercați. Singura problemă este că cu cât instalați mai multe aplicații, cu atât veți folosi mai mult spațiu, mai ales atunci când instalați jocuri precum Asphalt Airborn, care ocupă aproape 2 GB de spațiu. Din fericire, puteți instala și / sau muta aplicații deja instalate pe o altă unitate pentru a elibera spațiu pe unitatea C. Aceasta este o caracteristică obligatorie dacă aveți puțin spațiu sau utilizați SSD-uri cu spațiu redus pe disc.

instalați-mutați-aplicații-moderne-selectați-unitatea-de-instalare

8. Faceți uz de desktop-uri virtuale

În Windows 10 Microsoft a introdus o caracteristică mult așteptată numită Virtual Desktops (Task View). Aceasta este o caracteristică excelentă de productivitate care vă ajută să vă organizați toate ferestrele deschise pe diferite desktopuri în funcție de munca dvs.

Pentru a crea un nou desktop virtual, faceți clic pe pictograma Task View din bara de activități. Această acțiune vă va arăta toate programele de pe desktopul curent.

windows-10-tweaks-click-task-view

În Task View, faceți clic pe opțiunea „New Desktop” care apare în colțul din dreapta jos al ecranului. Această acțiune va crea instantaneu un desktop nou.

windows-10-tweaks-new-desktop

Pentru a vă organiza programele, deschideți Task View și apoi trageți și plasați programele pe noul desktop.

windows-10-tweaks-taskview-desktop

9. Cunoașteți comenzile rapide rapide de la tastatură Windows 10

Nu în ultimul rând, Windows 10 are propriile comenzi rapide de la tastatură care facilitează accesul și interacțiunea cu caracteristicile specifice Windows 10, cum ar fi Vizualizarea activităților, noul panou de setări, Cortana, fixarea ferestrei etc. Deci, verificați aceste Windows 10 comenzi rapide specifice și chiar descărcați-le pentru acces offline.

Nu comentează mai jos, împărtășind gândurile tale despre micile modificări și sfaturi de mai sus pentru Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x