9 moduri de a reutiliza rutierele vechi

9 moduri de a reutiliza rutierele vechi

⌛ Reading Time: 4 minutes

Sunteți încântați să auziți despre cel mai nou dispozitiv tehnologic care iese? Desigur, da! Dar când noul dispozitiv este un înlocuitor pentru cel vechi, vă confruntați cu întrebarea veche: „Ce ar trebui să fac cu cel vechi?” Dacă cel mai recent dispozitiv al dvs. este un router nou, iată câteva idei rapide pentru a vă ajuta să vă gândiți la modul în care îl puteți refolosi pe cel vechi.

1. Repetor wireless

Dacă rețeaua dvs. Wi-Fi nu ajunge în fiecare parte a casei dvs., puteți utiliza vechiul router ca repetor wireless. Un repetor este un dispozitiv care creează un punct de acces care trimite un semnal wireless către noul dvs. router de rețea. Când configurați unul la marginea raza de acțiune a routerului, un repetor extinde raza de acțiune a semnalului, astfel încât semnalul să poată ajunge în fiecare zonă a casei dvs. Îl puteți folosi chiar și pentru extinderea gamei în exterior. Datorită transferului de date între două puncte, configurarea unui repetor fără fir poate avea unele probleme de latență vizibile.

2. WiFi pentru oaspeți

Nu toate routerele au un mod invitat sigur încorporat în ele. Dacă doriți ca oaspeții dvs. să aibă acces la Internet atunci când sunt acasă, dar nu doriți ca aceștia să aibă acces la dispozitivele din acea rețea, puteți folosi vechiul dvs. router ca Wi-Fi pentru oaspeți. Puteți să o configurați astfel încât să nu aibă nevoie nici măcar de o parolă, dacă doriți.

3. Internet Radio Streamer

Unele routere vechi pot fi configurate pentru a reda radio pe internet. Pentru a vă transforma routerul într-unul, aveți nevoie OpenWrt sau DD-WRT firmware-ul routerului personalizat și o placă de sunet USB sau puteți încorpora difuzorul în router. Pentru a-l face, aveți nevoie de un microcontroler pe 8 biți, un tuner și un buton de volum.

4. Comutator de rețea

reutilizare-routere-rețea-comutare

Odată cu creșterea numărului de dispozitive care necesită o conexiune Ethernet, puteți avea probleme, deoarece majoritatea routerelor au șase sau mai puține porturi Ethernet. În loc să cumpărați un nou comutator de rețea pentru a crește numărul de porturi Ethernet, conectați-vă vechiul router la cel nou și utilizați porturile pe care le oferă. Vechiul dvs. router trebuie să fie compatibil DD-WRT pentru a face acest lucru, iar singurul element suplimentar de care aveți nevoie este un cablu Ethernet.

5. Pod fără fir

Un bridge wireless este diferit de un extender wireless, deoarece conectează mai multe rețele de semnale. Aceste rețele sunt de obicei separate fizic, ca în diferite birouri ale aceleiași companii. Le permite să funcționeze ca conexiuni separate, astfel încât traficul să nu copleșească o singură rețea. Vechiul dvs. router ar putea să vă permită să creați diferite rețele în casa dvs. sau în întreprinderea mică.

6. Smart Home Hub

reutilizare-routere-smart-home

Dacă vechiul dvs. router are un port serial, îl puteți reconstrui ca server de automatizare a casei. Când faceți acest lucru, routerul dvs. rulează un server web la care accesați cu browserul. Acest proiect nu este un lucru ușor de făcut, dar dacă vă place o abordare practică a tehnologiei, acest proiect vă va oferi o mai bună înțelegere a automatizării casei.

7. Unitatea NAS

Doriți să stocați date pe un singur dispozitiv de stocare și să le accesați de oriunde din casa dvs.? Puteți utiliza un dispozitiv NAS (stocare conectată la rețea) conectat la vechiul dvs. router. Aveți nevoie de un router care poate rula firmware-ul personalizat și are un port USB de rezervă. De asemenea, routerul trebuie să vă permită să răsfoiți conținutul dispozitivului. Cu această configurare în rețeaua dvs., puteți utiliza orice dispozitiv pentru a accesa fișierele de pe NAS.

8. Conexiune VPN

Multe routere mai vechi nu vor avea posibilitatea de a crea un VPN, dar dacă al tău nu este atât de vechi, este o posibilitate.

9. Hotspot

reutilizare-routere-hotspot

Dacă aveți o afacere sau altă locație în care doriți să permiteți accesul oaspeților, puteți transforma vechiul router într-un hotspot. Puteți configura hotspot-ul cu un portal captiv care îi face pe utilizatori să fie de acord cu termenii dvs., să vadă anunțuri sau să efectueze plăți înainte de a continua.

Dacă îți place să joci tehnologia și urăști să vezi un echipament bun care se îndreaptă spre coșul de reciclare, s-ar putea să te bucuri să încerci unele dintre aceste proiecte pentru ca rețeaua ta de acasă sau de afaceri să funcționeze mai greu pentru tine.