9 motive pentru care computerul dvs. Windows îngheață

9 motive pentru care computerul dvs. Windows îngheață
⏱️ 4 min read

A avea de-a face cu un computer Windows care nu răspunde poate fi enervant și stresant. Găsirea motivelor pentru care computerul dvs. Windows 10 se blochează poate consuma mult timp.

De asemenea, există șanse mari să încercați câteva metode până când dați peste cea care funcționează pentru dvs. Următoarele cauze sunt cele mai frecvente pe care le veți întâlni și este de asemenea listat ce puteți face pentru a le preveni în viitor.

1. Folosiți diferite antivirusuri sau unul de slabă calitate

Un antivirus folosește o cantitate mare de memorie a sistemului dvs. pentru a efectua scanări de sistem și alte sarcini, astfel încât să vă puteți imagina ce va avea două antivirusuri, nu? Nu numai că două antivirusuri pot face computerul să înghețe, dar poate provoca și întârzierea computerului. Cercetați dacă este necesar și alegeți-l pe cel mai bun pentru dvs.

Utilizarea mai multor antivirusuri nu vă ajută să vă protejați mai bine computerul. Dacă vă faceți griji că un fișier infectat vă va ocoli antivirusul, puteți utiliza o aplicație web numită Virus Total care va scana acele fișiere fără a fi nevoie să descărcați nimic.

2. Șoferi corupți

Driverele sunt întotdeauna utilizate de computerul dvs. pentru a comunica cu alte dispozitive hardware și cu sistemul de operare. Nu este o surpriză faptul că cauzează probleme din când în când.

Pentru a preveni înghețarea computerului și alte probleme, asigurați-vă că acestea sunt mereu actualizate. Există diverse programe care vă pot ajuta să verificați dacă există drivere defecte și să le actualizați pentru dvs.

3. Aveți prea multe programe deschise

Fiecare program din computerul dvs. are nevoie de resurse interne și hardware pentru a funcționa. Dacă rulați prea multe programe în același timp, resursele dvs. hardware, cum ar fi puterea CPU și memoria, vor fi consumate destul de repede, iar computerul dvs. va începe să rămână sau să înghețe. Pentru a preveni înghețarea computerului, încercați să utilizați numai aplicațiile de care aveți nevoie în acel moment precis. Alternativ, actualizați computerul (CPU și / sau memorie).

4. Computerul dvs. se confruntă cu exces de căldură

congelare-supraîncălzire

Excesul de căldură este un alt motiv pentru care computerul dvs. îngheață. Calculatorul dvs. face un zgomot neobișnuit la pornire sau un sunet puternic? Dacă da, acestea sunt semne că computerul dvs. se supraîncălzește. Căldura verii nu ajută deloc și de aceea este obligatoriu să vă păstrați computerul departe de lumina directă a soarelui și să aveți un ventilator bun.

5. Nu este suficient RAM

Dacă introduceți computerul mai mult decât poate suporta, înghețarea este inevitabilă. Dacă este posibil, cumpărați un computer cu o cantitate de memorie RAM suficient de bună pentru a suporta orice aveți nevoie. Încercați să obțineți cel puțin 8 GB de memorie RAM pentru computer.

Dacă CPU-ul sau placa de bază nu funcționează corect, puteți încerca să reinstalați Windows sau să actualizați memoria RAM a computerului.

6. Modificarea setărilor BIOS-ului

Printre alte probleme care pot provoca modificarea BIOS-ului, înghețarea este printre ele. Încercând să overclockezi procesorul de sistem sau memoria RAM, ai putea ajunge cu ușurință cu probleme de stabilitate. Încercați să evitați orice modificare (dacă nu ați făcut-o deja) și veți reduce probabilitățile de înghețare a computerului.

Resetarea BIOS-ului la valoarea implicită ar putea rezolva problema dvs. de îngheț. Puteți face acest lucru eliminând CMOS și după câteva minute înlocuiți-l. Nu uitați să păstrați actualizat firmware-ul BIOS-ului pentru a preveni problemele viitoare.

7. Dispozitive externe defecte

congelare-usb

Computerul tinde să înghețe după ce conectați un dispozitiv? Dacă da, dispozitivul defect ar putea fi vinovatul motivului pentru care computerul se oprește și apoi se blochează. Încercați să conectați un dispozitiv odată pentru a încerca să găsiți care dintre dispozitivele dvs. este cauza. Actualizarea driverelor de dispozitiv USB este, de asemenea, o idee bună.

8. Aplicații cu bug-uri

Din păcate, veți întâlni extensii sau aplicații slab scrise. Vă puteți aminti ultima aplicație sau extensie pe care ați instalat-o? Dacă da, încercați să eliminați aplicația sau extensia respectivă și vedeți dacă problema continuă. Dacă nu vă amintiți, faceți ceva curățare și eliminați-le pe cele pe care nu le mai folosiți.

9. Programe malware

Programele malware pot cauza tot felul de probleme, iar înghețarea este o posibilitate. Puteți preveni cu ușurință programele malware având un antivirus bun și de încredere, cum ar fi ESET sau BitDefender. Rulați o scanare completă pentru a vedea dacă malware-ul a reușit cumva să vă infecteze computerul.

Concluzie

Există mai multe cauze ale motivului pentru care computerul tău îngheață, dar cu ceva timp vei putea identifica cauza cu această listă utilă. Puteți lua computerul pentru service, dar încercați mai întâi aceste opțiuni. Ce faceți când computerul vă blochează? Împărtășiți tehnicile dvs. cu noi în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x