9 Setări de personalizare ascunse pentru a profita la maximum de Mac

9 Setări de personalizare ascunse pentru a profita la maximum de Mac

Există multe caracteristici în macOS care sunt necunoscute de mulți. În unele cazuri, un utilizator macOS poate merge cu ani înainte de a face o nouă descoperire. Adică, până când nu ați citit unele dintre cele mai bune setări de personalizare ascunse pentru MacOS, pentru a vă ajuta să profitați mai mult de Mac.

1. Curățarea preferințelor sistemului

Preferințele de sistem de pe Mac este un ghișeu unic pentru toate setările dvs. principale. Cu toate acestea, pentru toate elementele de care aveți nevoie în acest meniu, nu aveți multe. Folosiți acest truc la îndemână pentru a curăța meniul și a lăsa doar setările dorite.

1. Pentru a începe, deschideți Preferințe sistem făcând clic pe meniul Apple din partea stângă sus a ecranului și apoi faceți clic pe „Preferințe sistem”.

2. Apoi, faceți clic pe „View” în partea de sus a ecranului.

3. Selectați „Personalizați” din lista derulantă de comenzi rapide.

ad-banner

4. Acum puteți debifa oricare dintre meniurile de care nu aveți nevoie sau la care doriți acces.

2. Găsiți emoji-urile

Nouă setări ascunse Mac tastatură Emoji

Știați că Mac are propria tastatură emoji? Toate sunt disponibile chiar de pe tastatura dvs. Mac și probabil că nu ați știut niciodată că sunt acolo. Accesarea emoji-urilor este la fel de ușoară ca lovirea Control + Comanda + Spaţiu. Odată ce ați lovit această combinație, selectorul de emoji se deschide automat. Puteți utiliza emojis într-o varietate de aplicații, în special Safari, Mail, Calendar, Memento-uri, Note și iMessage.

3. Redenumiți mai multe fișiere simultan

Acesta este cu siguranță unul dintre trucurile la îndemână, în special pentru gestionarea fotografiilor. Pentru a face acest lucru, accesați Finder și găsiți o grămadă de fotografii, documente sau orice tip de fișier preferați.

Nouă setări ascunse pentru Mac Redenumiți mai multe elemente

1. După ce ați localizat o grămadă de fotografii, de exemplu, țineți apăsat Comanda de pe tastatură și începeți să selectați fișiere sau fotografii suplimentare.

2. După ce ați identificat toate fișierele sau fotografiile pe care doriți să le redenumiți, faceți clic dreapta pe mouse sau pe trackpad.

3. Căutați opțiunea care spune „Redenumiți elementele X”. X este numărul de articole pe care le redenumiți. Selectați acea opțiune de meniu.

4. Acum puteți redenumi un fișier, iar restul vor aplica același format. Dacă ați numit prima fotografie „Petrecerea de absolvire a lui David”, Apple va începe cu prima fotografie pe care ați selectat-o ​​drept numărul unu și va număra restul.

4. Lansați automat programe

Unul dintre cele mai simple sfaturi pe care le puteți descoperi pe un Mac este să porniți aplicații la lansare.

Nouă setări ascunse Mac Programe de lansare automată

Pentru a incepe:

1. Accesați Preferințe sistem și alegeți „Utilizatori și grupuri”.

2. În partea dreaptă a ferestrei, veți avea o opțiune pentru „Articole de autentificare”.

3. Sub această rubrică, puteți adăuga sau elimina aplicații utilizând butoanele plus sau minus.

4. Un avertisment și pentru acest sfat: nu inițiați prea multe programe la lansare sau s-ar putea să încetiniți timpul de pornire al computerului. Adăugarea Spotify / Apple Music, un browser, Twitter și aplicații mai mici este perfectă.

5. Combinați Windows Open App cu file

În loc să păstrați mai multe ferestre de aplicații deschise, combinați-le cu file.

Nouă setări ascunse Mac combină aplicațiile deschise

De exemplu, deschideți două ferestre pentru Apple Maps. Apoi accesați bara de meniu și selectați „Fereastră -> Îmbinează toate ferestrele” și, în loc de două ferestre deschise Apple Map, acestea se vor combina într-o singură aplicație cu două file. Acest lucru funcționează pentru majoritatea software-ului implicit Apple, inclusiv Hărți, Calendar, Finder etc.

6. Spotlight Does Math

macOS vine cu un calculator, dar uneori doriți doar să faceți un calcul matematic rapid. Știați că Spotlight poate face conversii matematice sau valutare?

Nouă setări ascunse pentru Mac Spotlight Calculator

Deschideți Spotlight făcând clic pe lupa din dreapta sus pe bara de meniu Mac sau apăsând Comanda + Spaţiu pe tastatură. După ce este deschis, tastați orice calcul doriți să faceți în bara de căutare. Răspunsul apare ca un rezultat al căutării care poate fi copiat și lipit.

Nouă setări ascunse pentru Mac Conversia valutară

Pentru a converti moneda, deschideți din nou Spotlight și introduceți suma pe care doriți să o convertiți. De exemplu, dacă introduceți 100 USD în bara de căutare, acesta va returna conversiile valutare în yeni japonezi, franci elvețieni, dolari canadieni, lire britanice și euro.

7. Creați comenzi rapide de la tastatură

Comenzile rapide de la tastatură nu sunt cu adevărat noi pentru majoritatea utilizatorilor de computere, dar știați că Apple vă permite să vă creați propriile?

Nouă comenzi rapide de la tastatură cu setări ascunse pentru Mac

1. Mergeți la „Preferințe sistem -> Tastatură -> Comenzi rapide -> Comenzi rapide pentru aplicații” și apoi apăsați butonul „+”.

2. Puteți alege acum orice doriți să denumiți comanda rapidă, precum și comanda rapidă de la tastatură. Alegeți orice combinație vă puteți aminti.

3. Faceți clic pe „Adăugați” și ați terminat. Comanda rapidă este acum activată.

8. Opriți redarea automată a conținutului

Puține lucruri despre Internet sunt mai frustrante decât redarea automată a anunțurilor și videoclipurilor. Din fericire, Safari face foarte ușor să pună capăt acestei practici.

Nouă setări ascunse Mac Redare automată Safari

1. Deschideți Safari și accesați Preferințe din partea de sus a barei de meniu.

2. Mergeți la fila „Site-uri web”.

3. Găsiți opțiunea denumită „Redare automată” și deschideți meniul derulant pentru a opri redarea automată a audio și video. De asemenea, puteți bloca videoclipurile care au sunet activat.

9. Mutarea lui Siri

Toată lumea cunoaște sunetul distinct al răspunsurilor lui Siri, dar asta nu înseamnă că sunt necesare. În schimb, optează pentru un răspuns Siri silențios cu această modificare MacOS.

Nouă setări ascunse pentru Mac, dezactivând Siri

1. Accesați meniul Apple și alegeți „Preferințe sistem -> Siri”.

2. Căutați opțiunea din meniul „Feedback vocal” și selectați caseta „Dezactivat”.

3. Acum sunteți liber să puneți întrebări lui Siri așa cum ați face înainte, dar răspunsurile nu mai sunt rostite cu voce tare. Acestea rămân vizibile, așa că nu pierdeți nicio funcționalitate cu această modificare, ci doar audio.

Sfaturile menționate mai sus sunt câteva dintre setările de personalizare ascunse în Mac, cu mai multe caracteristici, cum ar fi schimbarea pictogramelor folderului, gestionarea mai multor ferestre de aplicații etc., care nu sunt incluse. Acestea au prezentat puterea macOS și toate modurile ușoare de a-l adapta la propria utilizare. Care este setarea preferată ascunsă pentru Mac?

Legate de:

Scroll to Top