Accesați Gmail și Google Inbox pe Linux folosind Wmail

Accesați Gmail și Google Inbox pe Linux folosind Wmail
⏱️ 4 min read

În timp ce serviciile de e-mail bazate pe web au devenit cu adevărat populare în timp (oferind caracteristici precum posibilitatea de a vă accesa contul de oriunde, schimbarea furnizorilor și multe altele), clienții desktop sunt încă preferați de mulți utilizatori. Desigur, este în primul rând o chestiune de preferință personală (sau caracteristici specifice în unele cazuri), dar un lucru este sigur: clienții de e-mail desktop nu vor merge nicăieri în curând.

Cu peste un miliard de utilizatori activi lunar, Gmail este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare servicii gratuite de webmail de astăzi. Dacă sunteți utilizator Gmail și căutați un client desktop Linux pentru serviciu, nu căutați mai departe, deoarece în acest articol vom discuta despre o astfel de aplicație, Wmail.

Vă rugăm să rețineți că toate instrucțiunile menționate în acest articol au fost testate pe Ubuntu 16.04.

Wmail este un client de e-mail open source pentru Gmail și Google Inbox. Este o aplicație pe mai multe platforme – care funcționează direct pe OS X, Windows și Linux – și oferă funcții precum suport pentru mai multe conturi, notificări de pe desktop, ecusoane necitite și suport pentru toate comenzile rapide de la tastatură, glisarea fișierelor și alte integrări native .

Descărcați și instalați Wmail

Pentru a descărca aplicația Wmail, puteți accesa instrumentul pagina de descărcare pe site-ul său oficial și faceți clic pe „Descărcați Linux pe 32 de biți” sau „Descărcați Linux pe 64 de biți”, în funcție de arhitectura sistemului dvs. Linux.

În ambele cazuri, va fi descărcat un fișier .zip pe care îl puteți dezarhiva cu ușurință. Introduceți directorul extras („WMail-linux-ia32” în cazul meu) și rulați fișierul executabil „wmail”. Rețineți că este posibil să trebuiască să acordați permisiunea de execuție a fișierului pentru al face executabil pe sistemul dvs., lucru pe care îl puteți face folosind chmod comanda.

Utilizare

Când lansați executabilul „wmail”, aplicația vă solicită mai întâi să adăugați un cont Gmail sau Inbox.

După ce ați terminat procesul, care implică introducerea numelui de utilizator, a parolei și a unei parole unice (dacă aveți activată autentificarea cu doi factori), aplicația va afișa contul dvs. Gmail.

wmail-ui

După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, este aceeași interfață de utilizare Gmail, cu excepția faptului că este deschisă / afișată în fereastra aplicației. Puteți adăuga mai multe conturi utilizând pictograma „+” din colțul din stânga jos.

wmail-add-account

Pictograma roată de mai jos, care este pentru setări. Iată fereastra de setări Wmail.

wmail-settings-general

Există trei tipuri de setări: generale, legate de cont și avansate. Setările generale vă permit în principal să modificați interfața de utilizare a aplicației, cu excepția celor legate de verificatorul ortografic și locația de descărcare.

Iată setările legate de cont.

wmail-setări-conturi

În cele din urmă, fila Setări avansate conține doar informații legate de serverul proxy.wmail-settings-avansat

Aplicația are, de asemenea, meniuri derulante standard, cum ar fi „Editați”, „Vizualizați” și „Ajutor”, care conțin în principal opțiuni legate de interfața de utilizare. De exemplu, aici este meniul „Vizualizare”.

wmail-edit-settings

Un lucru important demn de menționat aici este că pare să existe o eroare în aplicație care nu vă permite să accesați niciunul dintre meniurile derulante (și, prin urmare, să redimensionați fereastra aplicației) după ce utilizați opțiunea „Comutare ecran complet” pentru a lansa modul ecran complet.

Concluzie

Unul dintre punctele culminante ale aplicației Wmail este interfața sa de utilizator, care de fapt – în cea mai mare parte – este aceeași interfață de utilizare Gmail cu care sunteți obișnuit. Aceasta înseamnă că noilor utilizatori nu le va fi deloc dificil să înceapă să utilizeze aplicația. Desigur, fiind un client desktop, Wmail oferă unele dintre propriile sale opțiuni / caracteristici, dar curba de învățare este din nou scăzută.

În ciuda oricăror erori cunoscute sau funcționalități lipsă, aplicația merită încercată.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x