Accesați mai multe servicii de stocare în cloud pe desktopul dvs. cu CloudMounter

Accesați mai multe servicii de stocare în cloud pe desktopul dvs. cu CloudMounter

⌛ Reading Time: 6 minutes

Acesta este un articol sponsorizat și a fost posibil de către Eltima. Conținutul și opiniile reale sunt singurele puncte de vedere ale autorului care își menține independența editorială, chiar și atunci când o postare este sponsorizată.

În urmă cu câțiva ani, se părea că „norul” era soluția la toate problemele noastre tehnologice și de afaceri. Acum, onoarea a trecut la „blockchain”, dar norul rămâne și probabil va rămâne pentru totdeauna.

Majoritatea oamenilor folosesc stocarea în cloud ca parte a regimului de backup sau stocare, accesând fișierele prin aplicații și clienți primari. Dacă utilizați mai multe conturi de stocare în cloud (poate pentru a obține stocarea gratuită pe toate?), Veți fi rapid copleșiți de numărul de clienți, aplicații și conturi. CloudMounter rezolvă această problemă cu vechiul MacOS Finder de încredere.

Lucrul cu unitățile cloud în CloudMounter

CloudMounter vă montează conturile de stocare în cloud ca unități în macOS. Finder și toate celelalte aplicații pot accesa fișierele la distanță la fel ca fișierele normale. CloudMounter gestionează gestionarea și sincronizarea fișierelor și împiedică blocarea fișierelor neutilizate de hard disk. După încheierea sesiunii, fișierele sunt șterse și spațiul pe disc este recuperat.

CloudMounter acceptă serviciile cloud de top pentru consumatori precum Dropbox, Box, Google Drive, OneDrive și stocarea B2 Backblaze. Dezvoltatorii beneficiază de asistență pentru AWS, WebDAV, FTP / SFTP și OpenStack pentru conectarea la servere neafiliate și rulate. Este un instrument excelent pentru lucrul cu servere, deoarece aveți o cale adresabilă sistemului pentru conținutul dvs., indiferent dacă a fost sau nu localizat în cache.

CloudMounter este, de asemenea, mult mai fiabil decât utilitarele de conectare la rețea ale MacOS Finder. Conectarea la un disc la distanță în Finder a fost întotdeauna greșită. Aproximativ șaptezeci la sută din timp va funcționa bine. Celelalte treizeci la sută, vă puteți aștepta ca unitățile să dispară, să se monteze încet, să se monteze ca doar în citire sau orice alte probleme. CloudMounter își desfășoară activitatea prin implementarea propriei logici de conexiune și arhitectură.

Montarea unităților cloud în macOS Finder

Sistemul este receptiv și ușor de utilizat. În timpul testării, am putut adăuga mai multe conturi și am mapat mai multe discuri fără probleme. Adăugarea de servicii noi este la fel de simplă ca introducerea numelui de utilizator și a parolei, apoi acceptarea permisiunilor pentru CloudMounter. Nu vă alarmați de solicitările de permisiuni. Fără aceste permisiuni, CloudMounter nu ar putea edita sau modifica fișierele de pe unitățile dvs. cloud.

cloudmounter-review-drives-cloud-montate

Deoarece fișierele sunt accesate prin stocarea sistemului, puteți vedea toate fișierele în Finder. Mai bine, puteți vedea aceleași fișiere în orice alternativă Finder pe care o puteți folosi, cum ar fi PathFinder sau Commander One. Aceste fișiere pot fi, de asemenea, adresate prin Terminal sau orice alt mijloc de accesare a fișierelor.

Cu toate acestea, nu veți găsi discurile în „/ Volumes”. Se află în „~ / .CMVolumes /”, care este directorul implicit pe care CloudMounter îl folosește pentru a vă adresa unitățile montate. Dacă nu vă place acolo, puteți muta locația fișierului .CMVolumes în preferințele CloudMounter. CloudMounter are nevoie de acces de citire / scriere la locație, fără autentificare, astfel încât plasarea este limitată. De exemplu, rădăcina a ieșit, ceea ce a fost ușor dezamăgitor.

Cu CloudMounter, fișierele nu sunt stocate pe hard diskul local până când nu le deschideți sau nu le descărcați. Orice fișier activ este descărcat pentru a accelera deschiderea și editarea. Odată ce volumul norului este demontat, CloudMounter va trimite o actualizare de sincronizare finală către server înainte de a șterge fișierele stocate temporar de pe discul dvs. local. Veți avea acces la fișierele din Finder fără a le stoca pe hard diskul local.

Acest lucru poate elibera spațiu semnificativ prin eliminarea clienților de sincronizare individuali și a stocării lor statice pe disc local. Obțineți fișierele dorite acum fără să vă faceți griji cu privire la fișierele de care nu aveți nevoie. Este un economizor de spațiu major pentru laptopurile cu SSD-uri relativ mici ca singurul lor mediu de stocare.

Criptare

cloudmounter-review-encrypt-whole-drive

Dosarele pot fi criptate individual, protejând conținutul stocării în cloud. Atunci când sunt criptate, fișierele vor părea că sunt gâfâite pentru oricine fără parolă pentru a decripta fișierul. Cu toate acestea, atunci când aveți spațiul de stocare în cloud deschis în Finder, trebuie să decriptați un folder doar o singură dată, economisind timp și efort.

cloudmounter-review-encrypt-folder-password-set

Un ascultător de la distanță va vedea întotdeauna fișierele criptate, dar CloudMounter ajută utilizatorul arătându-și datele în formă necriptată pe hard disk. Dacă nu vă place acest lucru, folderele criptate pot fi „blocate”, ceea ce va ascunde numele fișierelor și conținutul chiar și utilizatorului conectat. Veți vedea câteva nume de fișiere gâlbâite și, dacă ar fi să examinați fișierele cu un editor hexagonal, nu veți vedea nimic sensibil.

cloudmounter-review-encrypted-contents

Criptarea spațiului de stocare în cloud creează un strat suplimentar de protecție. În timp ce datele cloud sunt de obicei criptate de furnizorul de stocare, un strat suplimentar de protecție înseamnă că nici compania de stocare nu poate vedea fișierele pe care le-ați încărcat. În plus, în cazul unei defecțiuni de securitate, datele dvs. rămân în siguranță. CloudMounter folosește algoritmul AES-256, o alegere larg utilizată și foarte fiabilă.

cloudmounter-review-decrypt

Luați, de exemplu, hack-ul recent al Dropbox, care a expus gigaocteți peste gigaocteți de date de utilizator hackerilor. O căutare rapidă a acestor date ar putea extrage cu ușurință o mulțime de documente financiare și de identitate. Dacă fișierele dvs. sunt criptate de dvs., chiar și fișierele furate vor fi protejate de ochii curioși. În plus față de stratul de securitate suplimentar, criptarea propriilor fișiere poate contribui la îndeplinirea unei sarcini de reglementare sau la satisfacerea cererilor clienților de protecție a datelor.

Potriviți și terminați

La fel ca și în cazul celorlalte aplicații Eltima pentru Mac, cum ar fi Commander One, există un aspect evident pentru întreaga aplicație. Sincronizarea în cloud nu este ușoară, așa cum a aflat Apple, spre disperarea sa, dar nu au fost întâlnite erori și nu s-a experimentat un comportament de sincronizare neașteptat cu CloudMounter. A făcut ceea ce ne așteptam să facă fără probleme. Pictograma barei de meniu face legătura cu cele mai importante caracteristici ale aplicației, iar pictogramele Findbox în stil Dropbox afișează starea fișierului cu pictograme și culori clar diferențiate.

Deși ne-am concentrat asupra versiunii Mac a CloudMounter în această revizuire, există și o versiune pentru Windows a aplicației. Este puțin mai capabil, acceptând doar cinci tipuri de conturi: Dropbox, OneDrive, Google Drive, Amazon S3 și Wasabi. În afară de opțiunile de cont mai limitate, versiunea pentru Windows funcționează exact la fel ca versiunea pentru Mac. Și la fel ca în aplicația Mac, nu am întâmpinat probleme cu aplicația în timp ce rulăm pe Windows 10.

cloud-montator-review-windows-drive-options

Concluzie

CloudMounter este un utilitar extrem de util pentru toată lumea, dar este deosebit de valoros dacă lucrați la numeroase fișiere bazate pe cloud ca parte a activității dvs. CloudMounter vă scutește de problemele descărcării, instalării și gestionării clienților de sincronizare pentru fiecare serviciu de sincronizare individual. În schimb, toate serviciile dvs. sunt conectate sub un singur acoperiș, simplificând gestionarea aplicațiilor și, eventual, scurtând timpul de pornire a sistemului.

Descarca CloudMounter pentru Mac și CloudMounter pentru Windows acum.