Accesați parolele salvate și alte informații din Chrome de oriunde

Accesați parolele salvate și alte informații din Chrome de oriunde
⏱️ 5 min read

Chrome vine cu un manager de parole încorporat pentru a vă salva toate parolele și face ușor să completați acreditările. S-ar putea să vă puteți bucura de această funcție pe computerul dvs. de acasă / de la serviciu, dar dacă doriți să accesați aceste informații de pe toate dispozitivele dvs.? Din fericire, Chrome vine, de asemenea, cu o funcție de sincronizare a datelor pentru a sincroniza majoritatea datelor dvs. Chrome (inclusiv parole) pe toate dispozitivele dvs. utilizând contul dvs. Google.

În acest articol vă vom arăta cum puteți sincroniza datele Chrome cu toate celelalte dispozitive. Funcția de sincronizare a datelor Chrome este, de asemenea, puțin vulnerabilă, așa că vă vom arăta și cum să vă păstrați datele securizate în timp ce profitați de sincronizarea datelor.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Sincronizarea datelor Chrome

Pentru a utiliza funcția de sincronizare a datelor din Chrome, trebuie să vă conectați la Chrome folosind contul dvs. Google. Chrome vă va folosi contul Google pentru a vă identifica și a sincroniza datele. Pentru aceasta, faceți clic pe butonul meniului principal din colțul din dreapta sus (trei linii orizontale) și selectați „Setări” din meniu.

În partea de sus veți vedea butonul „Conectați-vă la Chrome;” faceți clic pe acesta și furnizați acreditările contului dvs. Google pentru a vă conecta.

Sincronizare-Chrome-Date-Conectare

După conectare, vi se va cere imediat să alegeți ce date doriți să sincronizați. În mod implicit, toate datele selectate vor fi sincronizate, dar puteți selecta opțiunea „Alegeți ce să sincronizați” din meniul derulant de mai sus pentru a selecta datele dumneavoastră. Datele pe care le puteți sincroniza includ, parole, extensii, aplicații, istoricul navigării, setări, marcaje, teme, completare automată, file deschise și carduri de credit.

Sincronizați-Chrome-Date-Selectați-vă

De asemenea, Google vă va cripta parolele folosind acreditările contului dvs. Google pentru un nivel suplimentar de securitate. Când veți face clic pe „OK”, toate datele selectate vor fi sincronizate cu contul dvs. Google.

Sincronizare-Chrome-Date-Criptare-parole

Acum tot ce trebuie să faceți este să descărcați Chrome pe unul dintre dispozitivele dvs. (PC sau Smartphone), iar Chrome vă va cere automat să vă conectați cu contul dvs. Google pentru a sincroniza datele. De îndată ce vă conectați, toate datele selectate vor fi sincronizate cu dispozitivul respectiv.

Accesați parolele de pe orice dispozitiv sau browser

Pentru parolele dvs., nu trebuie neapărat să vă conectați la Chrome pentru a le accesa. Google are, de asemenea, un portal web online pentru a vă vedea toate parolele. Doar accesează passwords.google.com din orice browser și introduceți acreditările contului dvs. Google. Veți vedea toate parolele salvate împreună cu numele de utilizator și numele site-ului web.

Sincronizați-Chrome-Parolele stocate în date

Protejați-vă datele Chrome

Când sincronizați datele cu contul dvs. Google, vă puneți toate datele online. Aceasta înseamnă că, dacă cineva vă poate accesa Contul Google – cum ar fi un hacker – poate accesa și toate datele dvs., inclusiv parolele salvate. Mai jos sunt câțiva pași pe care îi puteți face pentru a proteja datele sincronizate.

Adăugați verificarea în doi pași la Contul dvs. Google

Deoarece datele dvs. sincronizate sunt protejate de contul dvs. Google, trebuie mai întâi să vă asigurați că contul dvs. Google este securizat. Poti adăugați verificarea în doi pași în contul dvs. Google pentru a face aproape imposibil ca un hacker să vă pirateze contul fără telefonul dvs. În verificarea în doi pași, va trebui să furnizați un cod scurt (trimis la telefonul dvs.) împreună cu parola contului dvs. Google pentru a vă accesa contul.

google-two-step-verification1

Puteți consulta articolul nostru detaliat pentru a vă securiza contul Google cu verificarea în doi pași.

Criptați toate datele sincronizate

De asemenea, puteți cripta toate datele sincronizate cu o expresie de acces personală pe care nimeni în afară de dvs. nu o cunoașteți. Pentru a cripta toate datele, accesați din nou „Setări” Chrome și faceți clic pe butonul „Setări avansate de sincronizare” de sub titlul „Conectare”.

Sync-Chrome-Data-Advanced-sync-settings

Aici, alegeți opțiunea „Criptați toate datele sincronizate cu propria dvs. frază de acces de sincronizare” sub „Opțiuni de criptare” și introduceți fraza de acces de două ori. Când faceți clic pe „OK”, toate datele dvs. vor fi criptate folosind această expresie de acces. Vi se va cere să introduceți această expresie de acces înainte de a sincroniza datele cu oricare dintre dispozitivele dvs.

Sync-Chrome-Data-Encrypt-Data

Notă: fraza de acces nu este stocată nicăieri, așa că va trebui să o memorați sau să o notați undeva. Asigurați-vă că nu o uitați sau va trebui să resetați sincronizarea, deoarece nu există nicio modalitate de a recupera parola folosind Google.

Concluzie

Sincronizarea automată a datelor Chrome este foarte convenabilă pentru a vă păstra datele cu dvs. peste tot, iar verificarea în doi pași și criptarea datelor vor asigura că aceste date rămân în siguranță. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că oricine are acces fizic la dispozitivul dvs. poate accesa în continuare aceste date. Prin urmare, este recomandat să vă stocați cel puțin parolele cu un manager de parole terță parte, cum ar fi Lastpass, pentru a le menține în siguranță.

Dacă aveți întrebări, spuneți-ne în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x