Acesta a fost Flappy Bird, jocul care a devenit atât de popular încât creatorul său a fost nevoit să-l omoare

1651407913 840 560
⏱️ 3 min read

Vino și stai în jurul focului pentru că o să-ți spun o poveste. O poveste care s-a întâmplat cu aproape un deceniu în urmă și care a fost unul dintre cele mai mari „booms” (iertați-mă pentru anglicismul) care sunt amintite în ecosistemul jocurilor mobile. A fost cutremurul care a provocat „Flappy Bird”, un joc pe cât de simplu pe atât de captivant) care s-a dovedit a fi o problemă destul de mare pentru creatorul său.

Recent devenim mai conștienți de realitatea problemelor mentale la care duc anxietatea și stresul, chiar dacă semnele sunt acolo de ani de zile. Mă includ printre cei dintre noi care ne-am deschis ochii relativ recent. Dar pentru Dong Nguyen, creatorul filmului „Flappy Bird”, acele probleme au apărut mult mai devreme. Nguyen nu a putut să doarmă din cauza succesului jocului săuasa de trebuia să-l termine.

„Flappy Bird” a fost extrem de complicat

flappy

„Flappy Bird” s-a născut în 2013, dar abia la începutul anului următor a cunoscut explozia completă. jocul a avut un mecanic pe cât de simplu pe atât de înalt era dificultatea lui. A constat în realizarea unei traverse de pasăre o scenă plină de țevi cu deschideri la diferite înălțimi. Fiecare atingere de pe ecran însemna un fluturat (flappy) care ne-a ridicat pasărea și apoi a căzut înapoi.

Lucrurile s-au complicat atunci când a trebuit să combinați mai multe atingeri rapide consecutive pentru a ridica înălțimea zborului sau când a trebuit să aruncați pasărea pentru a trece prin deschiderile inferioare. Explicat astfel, rece și fără a juca, s-ar putea părea că „Flappy Bird” a fost foarte ușor de jucat, dar nimic mai departe de adevăr. Si s-a dus acea combinație de simplitate și dificultate cel care l-a făcut să se ridice la altare.

La începutul anului 2014, „Flappy Bird” reușise deja fi pe prima poziție de descărcări din iOS App Store și a făcut același lucru cu cel Android. Jocul, care era gratuit, dar conținea reclamă, a devenit apoi o bobină. O mașină de a produce bani care a scăpat de sub control pentru creatorul său, Dong Nguyen, care în cele din urmă a optat pentru eutanasie. Înainte de a fi uitat odată ce moda lui a trecut, Nguyen l-a terminat și l-a transformat într-un martir complet.

„Vă mulțumesc foarte mult că ați jucat jocul meu”

pantaloni de fier

IronPants, una dintre clonele apărute după succesul Flappy Bird

Râuri și râuri de cerneală digitală s-au revărsat peste o „Păsări Flappy” care în curând a apărut clone din fiecare colț. TheVerge a estimat că aplicația își câștiga creatorul aproximativ 50.000 USD pe zi între ambele magazine. O cifră considerabil de mare având în vedere că vorbeam despre un joc „indie” de la un creator care până atunci era destul de anonim. Și că avea și alte jocuri în magazinele de aplicații mobile care erau infinit mai puțin cunoscute.

Acest succes l-a determinat pe Dong Nguyen, așa cum am menționat mai înainte, pierde somnul. Jocul fusese conceputsă te joci în câteva minute când ești relaxat […] dar a devenit un produs care dă dependență. Cred că a devenit o problemă. Pentru a rezolva această problemă, cel mai bine este să ucizi Flappy Bird. A plecat pentru totdeauna„Acelea au fost cuvintele acel Nguyen dedicat Forbes odată ce aplicația a dispărut. “Îți mulțumesc foarte mult că joci jocul meu“.

De atunci, în 2014, supraviețuiește clonează copiile „Flappy Bird”. și alte originale care circulă prin mincinoșii APK-urilor. Dar originalul a dispărut pentru totdeauna. “Viața mea nu a fost la fel de confortabilă ca înainte. Nu am putut să dorm.” Și așa, cu o lovitură de stilou, „Flappy Bird” a intrat în istoria jocurilor ca una dintre cele mai mari explozii din memorie și, de asemenea, una dintre cele mai notorii evadari. Întotdeauna în inimile noastre.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x