1630367527 840 560

Acesta este modul în care Google Play va îmbunătăți evaluările și recenziile pentru a le face mai utile și de încredere

⌛ Reading Time: 2 minutes

Când vom căuta o nouă aplicație sau joc pentru dispozitivul nostru Android, este foarte important să ne uităm la acesta evaluări și recenzii, deoarece prin opiniile utilizatorilor putem decide ce aplicație sau joc vom descărca din Play Store printre toate alternativele.

În cei aproape zece ani de existență a Google Play a folosit același sistem pentru evaluările și recenziile aplicațiilor, dar acest lucru se va schimba până la sfârșitul anului viitor. Google Play va aplica câteva modificări pentru a face evaluările și recenziile mai utile și mai fiabile.

Evaluări și recenzii adaptate dvs. și dispozitivului dvs.

În prezent, atunci când afișează evaluarea sau scorul unei aplicații sau jocuri, Magazinul Play arată media tuturor recenziilor din întreaga lume, fără a face distincția între țări și dispozitive. Cel mai mult pe care îl face până acum este să afișăm recenziile în limba noastră, dar vom vedea mai multe schimbări în curând. Google Play va distinge evaluările și recenziile în funcție de țări și dispozitive.

Aceasta este o schimbare pe care mulți utilizatori și dezvoltatori o solicită Google de ani de zile, deoarece uneori evaluările unei zone pot afecta negativ alte zone din cauza unei traduceri sau a unei erori care a afectat doar o țară sau când o eroare care afectează numai telefoanele mobile scade, de asemenea, scorul pe tablete.

Pentru a rezolva acest lucru Google Play va personaliza experiența evaluărilor și recenziilor, și o va face cu o serie de îmbunătățiri pe care le vor lansa pe parcursul mai multor trimestre:

  • Începând cu noiembrie 2021: utilizatorii de telefoane vor începe să vadă calificări specifice țării.
  • La începutul anului 2022: utilizatorii altor factori de formă, cum ar fi tabletele, Chromebookurile și ceasurile, vor începe să vadă evaluări specific dispozitivului unde sunt ei.

Așadar, când vom consulta în curând evaluările și recenziile unei aplicații din ceasul nostru, vom vedea evaluările și recenziile care au fost făcute pe versiunea pentru ceasurile acelei aplicații și de către utilizatorii din țara noastră. Evaluarea acestei aplicații de ceasuri nu va mai fi denaturată de opiniile versiunii mobile.

Această schimbare ne va permite, de asemenea, să cunoaștem cele mai populare și mai bine cotate aplicații și jocuri din țara noastră, neefectuând media cu toată lumea. Prin urmare, aceste modificări pot penaliza evaluarea aplicațiilor care nu sunt traduse în limba noastră.

Dezvoltatorii vor vedea aceste știri și în Play Store Console, unde în curând vor putea vedea evaluările pentru fiecare tip de dispozitiv în statisticile lor. Acest lucru le va permite ce tip de dispozitive au pentru a îmbunătăți experiența. De asemenea, noile statistici vor fi mai flexibile pentru a vă permite să selectați mai multe perioade de timp pentru a vedea cum au evoluat evaluările dvs. în timp.

Via | Google

În Engadget Android | Cum să vă verificați recenziile și evaluările pe Google Play Store

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.