de Rachael Ray

Aceste metode de testare ar trebui să fie obligatorii pentru orice software

Aceste metode de testare ar trebui sa fie obligatorii pentru
4 metode de testare obligatorii pentru orice software

Testarea software-ului este arta de a investiga un software într-un mod sistematic, astfel încât să găsească defecte înrădăcinate în acesta. În plus, testarea software-ului verifică și calitatea și corectitudinea software-ului. După identificarea erorilor, devine mai ușor să dezvolți un software fără erori și ușor de utilizat.

Acum, după cum știți, chiar și un mic defect poate provoca blocarea întregului software. Dacă un software se blochează, acesta poate provoca daune mari. Metodele de testare adecvate pot preveni acest lucru.

Procesul de testare poate identifica orice defect, eroare sau eroare. Cel mai bine este să introduceți testarea software-ului chiar din faza inițială a ciclului de dezvoltare software. Toate companiile de succes de dezvoltare software aderă la acest lucru. Ei consideră că testarea este o parte importantă a ciclului de dezvoltare. De asemenea, testarea automată câștigă popularitate față de testarea manuală. Testarea automată este mai rapidă și mai precisă în comparație cu testarea manuală.

Dar, înainte de a trece mai departe, există trei cazuri de testare software despre care ar trebui să știți:

 1. Testarea cutiei negre—În această metodă de testare, utilizatorul / testerul nu are cunoștințe de lucru cu privire la structura internă a software-ului. Verifică funcționalitatea software-ului. Testarea cutiei negre este deosebit de benefică, deoarece testerii cutiei negre găsesc erori care nu pot fi urmărite în timpul executării programului. Metodele de testare utilizate în testarea cutiei negre sunt analiza valorii la graniță, partiționarea echivalenței, testarea bazată pe model, testarea tuturor perechilor și testarea fuzz printre altele.
 2. Testarea cutiei albe – În testarea cutiei albe, utilizatorul / testerul are cunoștințe profesionale de algoritmi și structura software-ului de testare. Metodele de testare utilizate sunt metodele de testare a mutațiilor, interfața de programare a aplicațiilor, testarea statică, instrucțiunile de cod, ramificațiile de cod, căile și condițiile. În general, este realizat de dezvoltatorii de software.
 3. Testarea cutiei gri – În această metodă, utilizatorul / testerul poate accesa algoritmii interni și structurile de date pentru a proiecta cazuri de testare. Testarea cutiei gri este oarecum similară cu testarea cutiei negre. Dacă software-ul dvs. necesită ieșirea comună a două sau mai multe modele, este implementat acest tip de testare a integrării.

Acum, că aveți o înțelegere clară a acestor termeni, să trecem la diferitele tipuri de testare software.

ad-banner

Cele 4 metode obligatorii de testare pe care ar trebui să le urmeze software-ul dvs.

Ei bine, există multe tipuri de teste care companii de software utilizare. Fiecare tip de testare are propriile sale caracteristici, avantaje și dezavantaje. Dar, dintre toate metodele de testare, există patru metode de testare obligatorii, care sunt cruciale pentru procesul dvs. de dezvoltare software.

1. Testarea alfa

Testarea alfa se face atunci când software-ul este aproape 60-80% finalizat. Nu există un ciclu de testare fix. Fiecare ciclu poate dura până la două săptămâni. Testarea alfa implică atât testarea cutiei negre, cât și a cutiei albe.

În general, testarea alfa este utilizată pentru dezvoltarea software-ului și se face înainte de testarea beta.

Există două faze ale testării alfa:

 • Faza 1: Echipa de dezvoltare internă testează software-ul. Testarea se face cu ajutorul software-ului de depanare și a depanatorilor pe bază de hardware.
 • Faza 2: Echipa QA se ocupă de testare și pune software-ul la încercare într-un mediu care este destul de similar cu utilizarea intenționată. Deci, este creat un mediu virtual de utilizator intern pentru testarea alfa.

Deci, testarea alfa este un tip de testare de acceptare care este efectuată pentru a identifica erorile înainte ca produsul să fie lansat pe piață. Este posibil să faceți modificări minore ca urmare a testării alfa.

2. Testarea beta

Testarea beta este, de asemenea, cunoscută sub numele de testare pre-lansare. Este al doilea pas de testare care se efectuează înainte ca aplicația să fie lansată comercial către public. De obicei, versiunea beta a software-ului este lansată unui număr limitat de utilizatori.

Testarea beta implică doar unul sau două cicluri, fiecare ciclu de testare durând aproximativ trei până la șase săptămâni. Testarea beta asigură că nu există eșecuri majore în software și oferă, de asemenea, dezvoltatorilor o idee dacă îndeplinește cerințele afacerii din perspectiva utilizatorului final.

Există două versiuni de testare beta:

 • Versiune beta deschisă: software-ul este deschis pentru un public larg. Oricine este interesat poate raporta erori și, de asemenea, poate sugera caracteristici suplimentare pentru a îmbunătăți versiunea finală a software-ului.
 • Versiune beta închisă: Software-ul este lansat unui grup selectat de utilizatori finali și este doar pe bază de invitație.

Cel mai mare avantaj al testării beta este că procentul de eșec al produsului este redus mult, deoarece software-ul este validat de client.

3. Testarea backend-ului

Testarea backend-ului sau testarea bazei de date are loc pe partea serverului. Bazele de date utilizate sunt MYSQL, DB2, Oracle, SQL și așa mai departe. Dacă nu se face testarea bazei de date, aceasta poate duce la complicații grave, cum ar fi blocarea, pierderea datelor și corupția discului. Testarea bazei de date include următoarele procese:

 • Evitarea duplicării datelor
 • Verificarea cheilor și a indexurilor
 • Validarea tabelelor Schema
 • Aprobările serverului de baze de date

De asemenea, rețineți că testarea backend-ului este extrem de diferită de testarea cutiei negre. Testarea backend oferă control total asupra algoritmului din software. De asemenea, permite depanarea prin fișiere jurnal.

4. Testarea GUI

Scopul principal al testării interfeței grafice de utilizator este de a aproba GUI conform cerințelor și nevoilor clientului.

Prima impresie a utilizatorului va fi designul și aspectul aplicației sau al software-ului. Dacă nu le atrage, nu vor mai reveni niciodată la aplicație sau software. Aici intră în joc testarea GUI.

Aceasta implică validarea aspectelor interfeței utilizatorului, cum ar fi meniul principal, pictograma, bara de instrumente, casetele de dialog, bara de meniu, ferestrele și multe altele. Cele mai populare instrumente de testare GUI sunt Selenium, Castravete, SilkTest, QTP și TestComplete.

Notă finală

Dezvoltarea software-ului și testarea software-ului merg mână în mână. Indiferent cât de bine a fost dezvoltat software-ul dvs., testarea este inevitabilă. Testarea software-ului verifică fiabilitatea software-ului, elimină erorile care stau la baza acestuia, face software-ul mai ușor de utilizat și se asigură că produsul final este în conformitate cu cerințele clientului.

Testarea software-ului vă va economisi o mulțime de bani, iar produsul final va fi exact în conformitate cu cerințele dvs. Astfel, niciun proiect de dezvoltare software nu este complet fără testare.