Activare și dezactivare autentificare cu doi factori (2FA) pe Discord – Ghid pas cu pas

Cum să activați sau să dezactivați autentificarea cu doi factori (2FA) pe Discord
⏱️ 10 min read

Înainte de a vă apuca de utilizarea Discord, serviciul de comunicare vocală text bazat pe internet, este important să știți cum să activați sau dezactivați autentificarea cu doi factori (2FA). Această opțiune de securitate vă poate ajuta să păstrați contul în siguranță, făcând astfel încât să fie necesară nu doar parola, ci și un cod suplimentar pentru a vă conecta.

Pentru a activa autentificarea cu doi factori, trebuie să aveți o aplicație de autentificare precum Google Authenticator. După ce ați configurat aplicația, trebuie să mergeți la setările de securitate pe Discord și să activați autentificarea cu doi factori. După aceea, veți fi promptat să introduceți un cod suplimentar din aplicația de autentificare în momentul în care vă conectați la cont.

Pentru a dezactiva autentificarea cu doi factori, trebuie doar să mergeți la setările de securitate de pe Discord și să dezactivați opțiunea de autentificare cu doi factori. Este important să rețineți că dezactivarea autentificării cu doi factori poate face contul dvs. vulnerabil la posibile atacuri ale hackerilor.

În concluzie, autentificarea cu doi factori este o opțiune importantă de securitate pentru toți utilizatorii Discord, iar activarea acesteia îi poate ajuta să-și protejeze contul împotriva posibilelor atacuri.

Configurarea autentificării cu doi factori este unul dintre cei mai simpli pași pe care îi puteți face pentru a îmbunătăți securitatea contului dvs. pe orice platformă. La fel ca multe platforme de social media, Discord are și o opțiune care permite utilizatorilor să activeze și să utilizeze în siguranță autentificarea cu doi factori. În acest articol, vă vom prezenta pașii pentru a activa sau dezactiva autentificarea cu doi factori (2FA) pe Discord.

Activați sau dezactivați autentificarea cu doi factori pe Discord (2022)

Activați autentificarea cu doi factori Discord (desktop/web)

1. Deschideți Discord și faceți clic pe pictograma roată Setări din colțul din stânga jos al ecranului.

2. Când apare pagina de configurare, faceți clic pe butonul „Activați autentificarea cu doi factori”. pentru a începe procesul de configurare.

activați Discord 2fa

3. Discord vă va cere acum să confirmați parola contului. Introduceți parola și faceți clic pe „Continuați” pentru a continua.

introduceți parola pentru autentificare

4. Acum veți vedea o fereastră pop-up cu un cod QR și cheie 2FA. Apoi, deschideți aplicația de autentificare la alegere și scanați codul QR pentru a adăuga cheia 2FA din contul dvs. Discord. De asemenea, puteți alege să adăugați manual cheia la aplicația de autentificare. Odată ce acest lucru este făcut, ar trebui introduceți codul de verificare din 6 cifre generat de aplicația de autentificare în acest pop-up pe Discord. Apoi faceți clic pe „Activați”.

scanați codul QR din aplicația de autentificare

5. Și atât. Ați activat cu succes autentificarea cu doi factori (2FA) pe contul dvs. Discord. Acuma poți alegeți să activați autentificarea prin SMS ca metodă de rezervă în cazul în care pierdeți accesul la aplicația dvs. de autentificare. În plus, ar trebui să luați în considerare și descărcarea codurilor de rezervă pentru a vă accesa contul dacă aplicația dvs. de autentificare se blochează.

descărcați coduri de rezervă

Dezactivați autentificarea cu doi factori Discord (desktop/web)

1. Faceți clic pe pictograma roată Setări din colțul din stânga jos al ecranului după deschiderea aplicației sau a site-ului web Discord pe computer.

vizualizați pagina de setări Discord

2. În secțiunea „Parolă și autentificare” din fila „Contul meu”, faceți clic pe „Eliminați 2FA” pentru a dezactiva autentificarea 2FA pe Discord. Rețineți că vă veți face contul mai vulnerabil la riscurile de securitate dacă decideți să nu mai utilizați autentificarea cu doi factori.

șterge 2fa în discord

3. Dacă sunteți sigur că veți dezactiva 2FA, introduceți codul din 6 cifre din aplicația de autentificare sau utilizați unul dintre codurile sale de rezervă. Apoi, faceți clic pe „Eliminați 2FA”.

introduceți codul de conectare sau parola pentru a elimina 2fa

Activați 2FA pe Discord (Android și iOS)

1. Deschideți aplicația Discord și atingeți fotografia de profil din bara de navigare de jos. Asa de, selectați „Contul meu” și apăsați pe „Activați autentificarea cu doi factori” pentru a configura autentificarea cu doi factori pentru contul dvs. Discord de pe telefon.

activați autentificarea cu doi factori discord Android

2. Introduceți parola contului și asigurați-vă că ați instalat o aplicație de autentificare. Apăsați „Next” pentru a continua procesul de configurare.

confirmați parola și descărcați aplicația de autentificare

3. Acum veți vedea codul 2FA pe ecran. Apăsați butonul Copiere pentru a copia cheia în clipboard și inserați-o în aplicația de autentificare. Apoi, introduceți codul de verificare din 6 cifre generat de aplicația dvs. 2FA în aplicația de chat pentru a vă conecta contul Discord la aplicația de autentificare.

introduceți codul de autentificare cu doi factori Discord și conectați-vă cu codul

4. Acum ați activat autentificarea cu doi factori pe contul dvs. Discord. Pe lângă aceasta, veți vedea acum opțiunea de a activa autentificarea prin SMS ca rezervă dacă pierdeți accesul la aplicația dvs. de autentificare.

Confirmare de activare a autentificării în doi factori Discord

Dezactivați 2FA pe Discord (Android și iOS)

Spre deosebire de aplicația desktop Discord, trebuie să configurați autentificarea prin SMS pentru a dezactiva 2FA. Dacă nu ați configurat deja autentificarea prin SMS pentru contul dvs., opțiunea „Eliminați 2FA” va fi inactivă în aplicația mobilă.

După ce ați configurat autentificarea prin SMS, atingeți „Eliminați 2FA” pe pagina „Contul meu”. Asa de, introduceți codul de autentificare sau codul dvs. de rezervă pentru a elimina autentificarea cu doi factori din contul dvs. Discord.

eliminați autentificarea mobilă cu doi factori din discord

Întrebări frecvente

Î: Cum îmi găsesc codul de autentificare din 6 cifre pe Discord?

Puteți găsi codul de autentificare a contului dvs. Discord în aplicația de autentificare pe care ați folosit-o pentru a configura 2FA pe Discord.

Î: Unde găsesc codul meu de rezervă Discord?

Puteți găsi codul de rezervă Discord la Setări utilizator -> Parolă și autentificare -> Coduri de rezervă pe web/desktop. În ceea ce privește aplicațiile mobile Android și iOS, accesați Contul meu ->Vizualizare coduri de rezervă.

Î: De ce nu funcționează codurile mele de rezervă Discord?

Dacă încă aveți acces la contul dvs. Discord și nu puteți utiliza codurile de rezervă existente, vă rugăm să generați altele noi din secțiunea „Parolă și autentificare” a setărilor Discord.

Î: Cum scapi de 2FA pe Discord fără cod?

Nu puteți dezactiva autentificarea cu doi factori fără un cod. Veți avea nevoie de codul de autentificare din 6 cifre din aplicația de autentificare sau codul de rezervă din 8 cifre pentru a dezactiva 2FA pe Discord.

Î. Pot dezactiva 2FA pe Discord fără a mă autentifica?

Nu, nu este posibil. Puteți dezactiva autentificarea cu doi factori (2FA) doar conectându-vă la contul dvs. Discord și introducând codul de autentificare din 6 cifre sau codul de rezervă. Consultați instrucțiunile pas cu pas despre cum să faceți acest lucru pe desktop sau pe mobil în acest ghid.

Îmbunătățiți securitatea contului cu autentificarea cu doi factori a Discord

Acesta este modul în care puteți activa autentificarea cu doi factori pe contul dvs. Discord. Acum că știți cum să activați sau să dezactivați 2FA pe Discord, nu uitați să activați funcția și pe alte aplicații. Pentru a vă ajuta pe parcursul procesului, avem un ghid dedicat cu instrucțiuni pentru configurarea autentificării cu doi factori pe Facebook, Instagram și Twitter. Și dacă întâmpinați vreo problemă, spuneți-ne întrebările dvs. în secțiunea de comentarii și vă vom ajuta.

Configurarea autentificării cu doi factori pe Discord este un pas simplu pe care îl puteți face pentru a vă îmbunătăți securitatea contului și a preveni accesul neautorizat. Acest articol vă oferă instrucțiuni pas cu pas despre cum să activați sau să dezactivați autentificarea cu doi factori, atât pe desktop/web, cât și pe telefonul mobil. Este important să aveți în vedere că renunțarea la autentificarea cu doi factori fac contul dvs. Discord mai vulnerabil la riscurile de securitate, de aceea trebuie să utilizați această caracteristică cât mai mult posibil. În plus, dacă aveți întrebări sau probleme, puteți să le lăsați în secțiunea de comentarii pentru a primi ajutor.
Închei aici această postare plină de informații din lumea tehnologiei românești. Sper că v-am adus astăzi puțină lumină în minte și v-am stimulat interesul pentru subiecte noi și excitante.

În continuare, vă încurajez să rămâneți conectați și să vă mențineți curiozitatea vie. Nicio inovație nu vine într-un univers în care nu suntem deschiși la input și idei noi.

Până data viitoare, vă urez o zi plină de energie și, desigur, conectați la tehnologiea care ne face viața mai ușoară și mai distractivă!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x