Activarea funcțiilor panoului în macOS Catalina – Ghid practic

Cum să activați funcțiile panoului în macOS Catalina
⏱️ 9 min read

MacOS Catalina este un sistem de operare modern, cu o mulțime de funcții și caracteristici avansate care îți ușurează munca la computer. Printre acestea se numără și panoul de activități, cu ajutorul căruia poți accesa rapid funcțiile și opțiunile frecvent utilizate. Însă uneori, dacă nu cunoști exact cum funcționează acest panou, te poți simți blocat în utilizarea sistemului de operare. Prin urmare, în acest articol îți vom arăta cum să activezi și să folosești panoul de activități în macOS Catalina, pentru a-ți îmbunătăți experiența de lucru la computer. Vei descoperi cum să personalizezi panoul, să adaugi rapid comenzi, și să gestionezi rapid aplicațiile și fișierele tale preferate.

După ce a menținut-o în viață pentru o lungă perioadă de timp, Apple a eliminat în sfârșit funcția Dashboard din macOS Catalina. De-a lungul anilor, Dashboard a devenit un schelet al sinelui său original, dar unii utilizatori de Mac încă foloseau această caracteristică zilnic. Și, deși nu putem activa tabloul de bord în macOS Catalina, există mai multe aplicații terță parte pe care le puteți folosi pentru a obține aceleași funcții. În acest articol, vă vom arăta cele mai bune alternative macOS Dashboard pe care le puteți folosi pentru a umple golul creat de Apple prin eliminarea acestuia.

Activarea funcțiilor panoului în macOS Catalina

Am petrecut zile întregi căutând o modalitate de a activa funcțiile Panel în macOS Catalina. Dar, din păcate, nu se poate. Nu există nicio funcție ascunsă sau setare sau hack care să vă permită să faceți acest lucru. Din fericire, există aplicații terță parte pe care le puteți utiliza pentru a activa majoritatea funcțiilor panoului în Catalina. Puteți face clic pe cuprinsul de mai jos pentru a verifica lista de aplicații menționate în această listă. Acestea fiind spuse, să trecem la lista noastră, nu?

1. Widgeturi

Cel mai apropiat înlocuitor al tabloului de bord macOS pe care l-am putut găsi este aplicația Widgets. Sunt câteva lucruri care îmi plac la această aplicație. În primul rând, este faptul că are cea mai mare colecție de widget-uri dintre toate aplicațiile pe care le-am încercat. Cu această aplicație, obțineți widget-uri pentru un player audio, calendar, calculator, ceas, contacte, contor, dicționar și timp, printre altele.

Deci, înlocuiește aproape toate widget-urile care vă lipsesc cu eliminarea Dashboard-ului Mac. Unul dintre widget-urile mele preferate Dashboard a fost widget-ul de conversie a unităților și, din fericire, aplicația Widgets aduce și acel widget.

Un alt lucru care m-a impresionat a fost includerea mai multor teme. Deci nu puteți vedea numai widget-urile în temele tradiționale alb-negru, ci și în alte culori.

Aplicația Widgets vă oferă un tablou de bord modernizat și aceasta este probabil cea mai mare laudă pe care o pot oferi acestei aplicații. Singurul dezavantaj pe care l-am găsit a fost că aplicația s-a blocat de mai multe ori. De asemenea, este disponibil numai în Magazinul de aplicații Mac din SUA. Dacă vă lipsește Panoul de control din macOS Catalina, încercați.

Descărcați din magazinul de aplicații: 4,99 USD

2. Utilizați vizualizarea Azi

În timp ce Apple a eliminat Dashboard cu macOS Catalina, a introdus și un fel de înlocuire la lansarea zonei Today View (acces prin glisare de la stânga la dreapta din marginea dreaptă a trackpad-ului Mac). Vizualizarea astăzi este aceeași cu omologul său iOS, ceea ce înseamnă că puteți plasa widget-uri acolo. Beneficiile zonei Vista Hoy sunt că Pe lângă faptul că vă arată widget-urile stoc, vă oferă și opțiunea de a afișa widget-uri terță parte.

Și această funcție va fi mult mai importantă cu viitoarele macOS Big Sure și ARM Mac, deoarece vor putea rula aplicații pentru iPhone și iPad în mod nativ. Și de la introducerea widget-urilor personalizate de la terți în iOS 14, veți primi toate acele widget-uri pe Mac-ul dvs. Dar, asta este în viitor și nu suntem încă acolo.

2. Vedere astăzi

Ei bine, vorbind despre scenariul actual, obțineți widget-urile de stoc pentru calendar, mementouri, ceas mondial, calculator, joc în prezent, vreme și stocuri. Pe lângă widget-urile stoc, există aplicații terțe precum Things 3 și OmniFocus care își aduc widget-urile.

De asemenea, puteți căuta widget-uri în Mac App Store dacă căutați anumite widget-uri. De exemplu, aici este un widget de conversie a unităților și widget ceas mondial ce descarc Așadar, dacă nu doriți să experimentați cu aplicații terță parte, este posibil să doriți să verificați asta. Va deveni mai puternic doar în viitor.

3. Infinite Dash

Infinity Dashboard pe un macOS excelent Înlocuirea tabloului de bord pentru persoanele care doresc acces la informații vizibile. Vă permite să urmăriți tot ceea ce doriți într-un tablou de bord curat și concis. Are peste 35 de module încorporate pentru urmărirea și monitorizarea lucrurilor, de la vremea actuală, timpii de călătorie, statisticile site-ului web, prețurile acțiunilor și zilele de naștere până la cursurile valutare, ticker-uri sociale (abonați Twitter, abonați YouTube etc.), prețurile produselor pe Amazon, și altele.

3. Infinite Dash

Nu numai asta, dar Infinity Dashboard acceptă și module generate de utilizatori, permițându-ți să faci monitorizați lucruri precum prețul criptomonedei, procentul de viață și procentul zilei de lucru, printre alte lucruri. De asemenea, vă puteți crea modulele folosind Javascript. Datele sunt actualizate automat la o frecvență definită, făcându-le un tablou de bord live. În cele din urmă, există o aplicație nativă pentru Mac împreună cu posibilitatea de a partaja o versiune a aplicației web a tabloului de bord.

Descarcare: Încercare gratuită9,99 USD

4. iWall Dynamic Desktop Engine

iWall este mai puțin ca panoul Mac și mai mult ca skin-urile Rainmeter pentru Windows. Pentru cei nefamiliarizați, Rainmeter vă permite creați un tapet dinamic pentru desktop folosind diferite teme, imagini de fundal și widget-uri. Puteți crea lucruri interesante folosind Rainmeter pe Windows (puteți face clic pe articolul de mai sus pentru a-l vedea). Deși iWall nu este atât de puternic, este suficient de bun pentru a acționa ca înlocuitor al tabloului de bord.

4. iWall

Desigur, nu va aduce toate widget-urile pe care le-am pierdut, dar ceva este mai bine decât nimic. Cu iWall puteți seta fundaluri dinamice care își schimbă culorile în funcție de timp, afișați o reprezentare vizuală a redării audio, setați un videoclip ca fundal, afișați ora și calendarul, și altele. Principala diferență dintre iWall și macOS Desktop este că primul se concentrează mai mult pe estetică, în timp ce al doilea este mai funcțional. Verificați-l și vedeți singuri dacă vă place sau nu.

Descărcați din Mac App Store: 2,99 USD

5. orbitor

Dashful este un înlocuitor frumos al tabloului de bord dacă puteți trăi cu un tablou de bord web. Aplicația nu oferă aplicații native pentru Mac, așa că va trebui să o accesați folosind un browser. Lăsând deoparte acest defect, este un înlocuitor foarte puternic al liniuței. Cu toate acestea, există o avertizare. Widgeturile de aici nu sunt menite să fie interactive ca tabloul de bord macOS. Sunt mai mult ca widget-uri de informații.

5. orbitor

Deci îl puteți folosi pentru a obține informații dintr-o privire. Poate sa adăugați widget-uri pentru vreme, rețele sociale (vedeți un număr live de abonați Twitter sau Twitch și YouTube), progresul anual, cronometrul de numărătoare inversă, imaginea și multe altele. De asemenea, puteți adăuga widget-uri personalizate folosind <iframe> și API-uri personalizate. Din nou, aceasta nu este strict o alternativă la panoul macOS în sine, dar este un panou grozav.

Vizitați Dashful: Gratuit10 USD/luna

Folosiți aceste înlocuitoare pentru tabloul de bord Mac pentru a obține toate widget-urile

Tabloul de bord Mac nu era o caracteristică populară, doar un mic procent de utilizatori de Mac o foloseau. Dar asta nu anulează faptul că a fost o caracteristică bună și că oamenii care l-au folosit au iubit-o.

Deci, dacă sunteți trist de moartea Dashboard-ului în macOS Catalina, consultați aceste alternative. Dacă ați găsit o alternativă bună pe care noi nu am putut-o, vă rugăm să o împărtășiți cu noi în comentariile de mai jos, astfel încât întreaga comunitate să poată beneficia de ea.

Apple a eliminat funcția Dashboard din macOS Catalina, după ce a menținut-o în viață pentru o perioadă lungă de timp. Deși unii utilizatori de Mac încă foloseau această caracteristică zilnic, nu există nicio metodă de a o activa și nu există nicio setare sau hack care să permită aceasta. Cu toate acestea, există mai multe aplicații terță parte pe care le puteți folosi pentru a obține aceleași funcții. Cele mai bune alternative includ aplicația Widgets, care are cea mai mare colecție de widget-uri înlocuitoare, zona Today View, care vă permite să plasați widget-uri precum cele stocate, precum și widget-uri terțe, Infinity Dashboard, care oferă peste 35 de module încorporate și permite personalizarea cu module generate de utilizatori și Javascript, iWall, care permite crearea de fundaluri dinamice, și Dashful, care oferă widget-uri de informații și poate adăuga widget-uri personalizate folosind <iframe> și API-uri personalizate.
În ultima vreme, tehnologia a evoluat rapid și este important să ținem pasul cu tot ceea ce se întâmplă pe acest front. Ne-am bucurat să împărtășim cu voi cele mai noi inovații și tendințe în lumea digitală, iar sperăm că am reușit să vă aducem o valoare adăugată prin informațiile pe care le-am distribuit. Închidem această postare cu gândul că v-a inspirat sau v-a fost de folos într-un fel sau altul. Nu uitați să rămâneți în continuare conectați cu tehnologia, pentru că aceasta este viitorul. La revedere, ne vedem cu următoarea postare!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x