Activați sau dezactivați luminozitatea adaptivă în Windows 10

Activați sau dezactivați luminozitatea adaptivă în Windows 10
⏱️ 3 min read

Luminozitatea adaptivă nu este nimic nou. Dacă ați cumpărat un laptop în ultimii ani, atunci cel mai probabil sistemul dvs. îl are activat în mod implicit datorită senzorului de lumină ambientală încorporat în ele.

Luminozitatea adaptivă este o caracteristică simplă care ajustează luminozitatea ecranului în funcție de lumina din jur. Vă amintiți caracteristica smartphone pe care o luăm întotdeauna de la sine? Da, este exact asta. Luminozitatea adaptivă va estompa sau lumina afișajul în funcție de împrejurimile dvs., astfel încât, indiferent de locul în care vă aflați, ecranul dvs. să nu fie prea întunecat sau prea luminos. Acestea fiind spuse, în Windows 10 caracteristica Adaptive Brightness este disponibilă numai pentru utilizatorii Pro și Enterprise.

Pe cât de util este, majorității dintre noi le place să regleze manual luminozitatea ecranului, astfel încât să putem avea o experiență consistentă. Mai mult, poate deveni destul de enervant în momentele în care Windows reglează constant luminozitatea ecranului atunci când vă deplasați între diferite aplicații. Din păcate, nu există nicio modalitate de a modifica și regla caracteristica de luminozitate adaptivă din Windows. Cu toate acestea, îl puteți activa sau dezactiva cu ușurință.

Activați sau dezactivați luminozitatea adaptivă în Windows 10

Puteți activa sau dezactiva cu ușurință caracteristica de luminozitate adaptivă din opțiunile avansate din planul dvs. actual de alimentare. Pentru aceasta, căutați „Panoul de control” în meniul Start și deschideți-l.

În Panoul de control, găsiți și faceți clic pe „Opțiuni de alimentare”. Asigurați-vă că vizualizarea Panoului de control este setată la pictograme mari sau mici. De asemenea, puteți deschide fereastra Power Options făcând clic dreapta pe pictograma bateriei din bara de activități și apoi selectând „Power Options”.

opțiuni-luminozitate-câștigătoare-selectare-putere-opțiuni

Aici, în fereastra Opțiuni de alimentare, faceți clic pe linkul „Schimbați setările planului” de lângă planul curent de alimentare.

setări-plan-adaptive-luminozitate-câștig-schimbare

Această acțiune deschide setările curente ale planului de alimentare. Faceți clic pe linkul „Modificare setări avansate de alimentare” care apare în partea de jos a ferestrei.

setări de putere-luminozitate-câștigătoare-avansate-avansate

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra Advanced Power Options. Derulați în jos și localizați opțiunea Afișare și extindeți-o pentru a afișa opțiunea Luminozitate adaptivă. Prin extinderea opțiunii, o puteți activa sau dezactiva rapid atât pentru puterea bateriei, fie când este conectată.

luminozitate-adaptivă-câștig-dezactivare

În cazul în care nu puteți găsi setările Adaptive Display, este posibil ca laptopul dvs. să nu aibă un senzor de lumină ambientală încorporat.

Dacă dezactivarea luminozității adaptive în opțiunile avansate de alimentare nu a făcut nimic, atunci trebuie să dezactivați serviciul de monitorizare a senzorilor. Pentru aceasta, apăsați „Win + R”, tastați services.msc și apăsați butonul Enter.

comandă-luminozitate-adaptivă-câștig-servicii

În fereastra de servicii, găsiți și faceți dublu clic pe „Serviciu de monitorizare senzor”.

setări adaptive-luminozitate-câștig-deschis-serviciu

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra de setări a serviciului. Faceți clic pe butonul „Stop”, selectați opțiunea „Disabled” din meniul derulant de lângă „Startup type” și apoi faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

adaptivitate-luminozitate-câștig-dezactivare-serviciu

Concluzie

Dacă doriți să vă ușurați cumva ecranul computerului, vă recomandăm să folosiți f.lux decât să depindeți de caracteristica Adaptive Brightness.

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și comentariile dvs. despre caracteristica Luminozitate adaptivă din Windows.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x