Actualizare Windows 10 aprilie 2018: caracteristici noi și modul de utilizare a acestora

Actualizare Windows 10 aprilie 2018: caracteristici noi și modul de utilizare a acestora
⏱️ 5 min read

Windows a lansat recent ultima lor actualizare, plină de bunătăți. Este prea devreme pentru a vedea dacă această nouă actualizare aduce caracteristici nedorite, dar are destul de multe care sunt destul de utile. Timpul va spune cât de utilă va fi această actualizare.

Microsoft Edge primește în cele din urmă câteva funcții lansate de alte browsere în urmă cu veacuri și au existat, de asemenea, unele modificări în funcția de ore liniștite.

Cronologie

O nouă funcție care vă va ajuta să găsiți orice pagină pe care ați vizitat-o ​​se numește Cronologie. Această nouă funcție vă permite să vă vedeți activitățile fie pe oră, fie pe zi. Pentru a privi activitatea dvs., faceți clic pe opțiunea „Vizualizare sarcini” din dreapta barei de căutare Cortana.

Pentru a găsi rapid ceva, faceți clic pe pictograma „Căutare” și tastați cuvintele cheie pentru ceea ce căutați. Accesând „Setări -> Confidențialitate -> Istoricul activității -> Afișați activitățile din conturi”, puteți decide și ce activități ale diferiților utilizatori puteți vedea în cronologia dvs. Aceasta este cu siguranță o opțiune excelentă pentru părinți.

update-notrack

Dacă nu doriți ca activitățile dvs. să fie colectate, puteți merge întotdeauna la „Setări -> Confidențialitate -> Istoricul activităților” și debifați caseta pentru acea opțiune.

Ora silențioasă este acum numită Focus Assist

Funcția cunoscută anterior ca Quiet Hours este acum cunoscută sub numele de „Focus Assist” și vă va arăta numai notificările pe care le clasificați ca fiind prioritate ridicată. Dacă jucați jocul preferat în modul ecran complet, nu veți fi deranjați de notificări neimportante. Când dezactivați Focus Assistant, puteți alege să obțineți un rezumat complet a ceea ce ați ratat.

actualizare-focus

Pentru a seta prioritatea, accesați „Setări -> Sistem -> Asistent focalizare”. În „Reguli automate” puteți stabili regulile pentru momentul în care nu doriți să fiți deranjați, inclusiv timpii, la duplicarea afișajului, când jucați un joc și când sunteți acasă. Pentru a obține un rezumat al ceea ce ați ratat, bifați caseta cu acea opțiune.

Partajare în apropiere

Este posibil ca Microsoft să nu fi petrecut prea mult timp numind această caracteristică, dar este una utilă. „Partajare în apropiere” este AirDrop pentru Windows, unde puteți partaja cu ușurință toate tipurile de fișiere cu dispozitivele din apropiere. Un lucru de reținut este că funcția (deocamdată) funcționează numai între două computere Windows 10 care au funcția activată.

actualizare-partajare

Pentru a activa caracteristica din dialogul Partajare, va trebui să selectați opțiunea „Partajare” atunci când faceți clic dreapta pe un fișier în File Explorer, de exemplu. De asemenea, puteți face clic pe opțiunea Partajare dacă utilizați browserul Edge.

update-optionshare

Alegeți opțiunea care spune „Atingeți pentru a activa partajarea din apropiere”. Dacă, dintr-un anumit motiv, aveți probleme cu această metodă, puteți activa și „Partajare în apropiere” utilizând aplicația Setări. Accesați „Setări -> Sistem -> Experiență partajată -> Partajare în apropiere”.

Edge vine cu îmbunătățiri

Edge vă poate ajuta în cele din urmă introducând informațiile dvs. automat. Acest lucru nu este nimic nou cu alte browsere, dar este pentru Edge. Accesați „Mai multe -> Setări -> Vizualizați setările avansate -> Gestionați intrările.”

Puteți dezactiva în cele din urmă filele din Edge, iar PDF-urile, cărțile și paginile pe care le vedeți în Reading View pot fi văzute acum pe ecran complet. Edge oferă acum și un instrument de gramatică pentru a vă ajuta să remediați aceste greșeli. Părțile din documentele dvs. care conțin erori vor fi evidențiate. Deocamdată nu funcționează cu toate documentele, dar sperăm că acest lucru se va schimba în timp.

Există, de asemenea, un hub reproiectat pe care îl puteți accesa făcând clic pe pictograma stea din partea de sus. În acel hub puteți vedea istoricul, marcajele, descărcările și cărțile electronice.

update-newhub

Oamenii mei au primit îmbunătățiri

Dacă utilizați funcția Oamenii mei, veți fi fericiți să știți că a primit și unele îmbunătățiri. De exemplu, acum acceptă drag-and-drop. Acum puteți plasa pictogramele pe bara de activități și plasa contactele în fereastra pop-up Persoanele mele.

De asemenea, puteți fixa cât de mulți oameni doriți, până la zece. Pentru a localiza această opțiune, va trebui să accesați „Setări -> Personalizare -> Bara de activități”. De asemenea, veți vedea sugestii de aplicații pe care le puteți folosi cu funcția Oamenii mei.

Concluzie

Unele dintre noile funcții de actualizare Windows 10 ar putea fi mai bune, dar sperăm că Microsoft se va ocupa de asta în curând. Până în prezent, actualizarea nu a venit cu mai multe bug-uri decât caracteristici; să sperăm că rămâne așa. Ce caracteristici v-ați bucurat să vedeți în actualizare? Împărtășiți-vă gândurile în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x