Adaptoare PCI vs. USB WiFi: care este potrivit pentru dvs.?

Adaptoare PCI vs. USB WiFi: care este potrivit pentru dvs.?

WiFi-ul a devenit o parte centrală a conectării la Internet. Dacă nu sunteți suficient de norocoși pentru a vă putea conecta prin Ethernet, WiFi este în continuare o alegere solidă pentru o conexiune rapidă. Cu toate acestea, atunci când obțineți un computer online, veți fi confruntați cu două dintre cele mai populare opțiuni – un adaptor PCI și un adaptor USB. Amândoi fac exact aceeași treabă pentru a vă face online, dar nu este foarte clar care sunt diferențele!

Deci, dacă intenționați să obțineți un computer într-o rețea WiFi, care sunt alegerile pe care le aveți și care este cea mai potrivită pentru dvs.?

Adaptoare PCI

Adaptoarele PCI au fost piesa principală a conectivității WiFi încă de la început. Conectându-vă la un slot PCI pe computer, acestea vin cu o antenă care iese din spatele computerului pentru a maximiza semnalul.

Ce le face bune?

Datorită cardurilor PCI care vin cu antene, acest lucru le face în mod natural mai bune la preluarea unui semnal mai puternic decât adaptoarele USB. În timp ce puteți găsi adaptoare USB care vin cu una sau două antene atașate, puteți găsi la fel de ușor un card PCi cu două sau trei dintre ele instalate! Și mai bine, dacă vă luptați pentru a prelua un semnal decent cu o placă PCI, puteți detașa cu ușurință antena și o puteți înlocui cu una mult mai puternică, care poate să nu fie o opțiune pe unele modele USB.

Utilizarea unui slot PCI vă ajută, de asemenea, să vă eliberați porturile USB. A avea adaptorul pe un port USB poate fi o adevărată durere dacă sloturile USB sunt pline și trebuie să conectați altceva. Eliminarea dependenței de USB și mutarea acestuia pe PCI înseamnă că puteți conecta oricâte tastaturi, șoareci, tablete, telefoane sau alte dispozitive doriți fără să vă faceți griji că trebuie să vă eliminați Internetul ca urmare.

De asemenea, au fost raportate că adaptoarele USB pot fi predispuse la supraîncălzire dacă le utilizați pentru activități intensive în rețea. Deși nu fiecare adaptor USB se va rupe atunci când este supus unei tensiuni uriașe, puteți ajuta la negarea acestei probleme în întregime, optând pur și simplu pentru un card PCI. În acest fel puteți face cât mai multe transferuri de date, fără să vă faceți griji.

Când ar trebui să iei unul?

Adaptoarele PCI sunt o alegere solidă dacă dețineți un computer desktop, aveți sloturi PCI gratuite, aveți grijă să păstrați sloturile USB libere, să efectuați sarcini intensive în date, precum streaming de înaltă calitate și descărcări mari și vă pasă mult de puterea semnalului. Dacă doriți să profitați la maximum de adaptorul dvs., PCI este cea mai bună alegere.

Adaptoare USB

pci-usb-second

Cea mai nouă intrare pe piață, adaptoarele USB au avut un început tremurat față de omologii lor PCI. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, ei s-au construit pentru a rivaliza cu cardul PCI, ceea ce face ca alegerea dintre cele două să fie o adevărată enigmă.

Ce le face bune

Adaptoarele USB sunt foarte ușor de instalat. Bineînțeles, instalarea unui adaptor PCI nu este cu siguranță cea mai complexă instalare hardware existentă, dar nimic nu este mai bun decât conectarea ceva la portul USB din ce în ce mai familiar. Dacă vă temeți să vă deschideți computerul pentru a instala hardware, un adaptor USB va elimina necesitatea de a intra în computer și de a vă ocupa de sloturile de pe placa de bază.

pci-usb-cradle

De asemenea, puteți achiziționa adaptoare care vin în „leagăne”, care sunt în esență extensoare de port USB. Sunt cabluri USB lungi, cu un suport la capăt, care ține adaptorul în poziție. Conectați cablul la computer, conectați adaptorul la suport, apoi așezați suportul într-o poziție în care adaptorul poate obține cel mai puternic semnal. Acest lucru vă permite să bateți punctele moarte și să evitați obstacolele care omoară WiFi prin simpla mutare a adaptorului. Adaptoarele PCI pot avea instalate extensii de antenă care îndeplinesc un rol similar, dar cu atât de multe adaptoare USB care vin în propriul suport în mod implicit, cumpărarea unui adaptor USB rezolvă două probleme într-una!

De asemenea, sunt minunate dacă doriți să rezolvați o problemă WiFi cu un laptop. Laptopurile vin cu un adaptor WiFi încorporat în unitate, ascuns în hardware-ul său compact. Dacă acest adaptor ar trebui cumva să se rupă, să devină defect sau să se dovedească a avea o putere de semnal foarte slabă, este foarte greu să îl remediați fără ajutor profesional. Laptopurile cu sloturi PCI devin o rasă rară în zilele noastre, dar sunt aproape garantate că vor veni cu un port USB, ceea ce face din adaptoarele USB un înlocuitor ușor pentru un adaptor de laptop care se comportă greșit.

Când ar trebui să iei unul?

Dacă îți place comoditatea unui adaptor care se instalează ușor sau vine cu propriul suport, astfel încât să poți poziționa adaptorul în jurul camerei, USB este alegerea mai bună. Este, de asemenea, cea mai bună alegere dacă fizic nu puteți instala o placă PCI, cum ar fi cu un laptop. Adaptoarele USB pot fi foarte ieftine; acest lucru le face fie o opțiune bună pentru cei cu buget, fie o soluție ieftină pentru un adaptor încorporat care funcționează defectuos.

Alegerea este a ta

În timp ce atât adaptoarele PCI cât și USB vor face treaba, diferiți utilizatori vor dori lucruri diferite de la adaptoarele lor. Acum știi beneficiile ambelor și unde strălucesc amândouă. Nu uitați să cumpărați întotdeauna produse care sunt bine recenzate și de încredere, altfel alegerea dvs. în adaptor nu va însemna prea mult!

Preferați PCI sau USB? Sau aveți o altă soluție WiFi preferată? Spuneți-ne mai jos!

Scroll to Top