Adăugarea funcționalității la Windows 10 cu PowerToys

Adăugarea funcționalității la Windows 10 cu PowerToys

PowerToys adaugă câteva funcții mici, dar utile sistemului dvs. Windows. De exemplu, puteți afișa un ghid rapid de comenzi rapide de la tastatură sau puteți căuta între ferestrele deschise după nume. Acestea nu sunt tocmai ferăstraie circulare și ciocane din lumea Windows, dar petrecerea a 5-10 minute descoperind PowerToys va schimba cel puțin modul în care interacționați cu computerul.

Cum să începeți cu PowerToys

Descărcarea și configurarea PowerToys în Windows 10 este destul de ușoară:

1. Descărcați cea mai recentă versiune de la pagina lansărilor GitHub (probabil veți dori să descărcați fișierul .msi) sau folosind Chocolatey (instrucțiuni disponibile pe pagina principală GitHub).

2. Dacă ați descărcat fișierul .msi, instalați-l și lansați PowerToys.

Instalare Powertoys

3. Găsiți programul în bara de activități Windows și faceți dublu clic pe el.

Bara de activități Powertoys

4. Aici puteți activa sau dezactiva caracteristicile și puteți controla, de asemenea, dacă PowerToys rulează la pornire. Cel puțin inițial, vă recomand să porniți totul și să îl lăsați să ruleze atunci când porniți computerul – nu ar trebui să încetinească mult mașina.

Setări generale Powertoys

Window Walker

Sună ca un personaj fantezist epic, dar este de fapt una dintre cele mai utile funcții PowerToys. Window Walker este practic ca Alt + Tab, cu excepția locului în care trebuie să parcurgeți toate ferestrele deschise, puteți începe să tastați programul pe care doriți să îl deschideți. Dacă de obicei aveți 10 până la 25 de ferestre deschise la un moment dat (vinovat), acesta suflă alt-tabing din apă.

Powertoys Window Walker

1. Asigurați-vă că Window Walker este activat în PowerToys.

2. Apăsați Ctrl+Windows.

3. Tastați numele unui program care rulează în prezent.

4. Selectați programul corect și apăsați Enter.

Asta e! Sunteți acum un Window Walker.

FancyZones

Dacă sunteți un mare fan al utilizării Victorie+ tasta săgeată pentru a împărți ecranul între mai multe ferestre, FancyZones o duce la nivelul următor. Puteți împărți de fapt ecranul în mai multe zone prefabricate de dimensiuni diferite, care vor monta automat ferestrele pe care le trageți în ele și vă vor permite să aruncați mai ușor lucrurile în jurul ecranului.

De exemplu, dacă vă place în mod special să aveți editorul de text în dreapta, o fereastră de documentare în partea stângă jos și un browser care afișează serverul dvs. live în partea stângă sus, puteți configura un FancyZone cu acel aspect și trageți programele în zone corecte. Odată ce aveți un aspect inițial de zonă, puteți cicla ferestrele între zonele din zonă sau chiar cicla între diferite planuri cu doar câteva butoane.

1. Asigurați-vă că FancyZones este activat în PowerToys.

2. Apăsați Victorie + ` pentru a afișa editorul de zonă.

Powertoys Fancyzones Aplică

3. Alegeți aspectul ecranului pe care îl doriți din valorile implicite sau creați propriul aspect personalizat.

Powertoys Fancyzone Create Custom

4. Aplicați aspectul.

5. Țineți apăsat butonul Schimb , faceți clic pe fereastra pe care doriți să o puneți într-o zonă și trageți-o în zonă. Repetați pentru alte ferestre.

Exemplu de fantezie Powertoys

Totuși, acesta este doar începutul: dacă vă plimbați în setările FancyZone, veți găsi tot felul de alte caracteristici. De exemplu, puteți alege să înlocuiți comportamentul implicit al tastei săgeată Windows de a împărți o fereastră în jumătatea dreaptă sau stângă a ecranului și să le utilizați în schimb pentru a parcurge ferestrele prin zone, permițându-vă să schimbați rapid focalizarea.

Redimensionare imagine

Uneori trebuie doar să tăiați o grămadă de imagini la aceeași specificație de lungime / lățime. Dacă aveți PowerToys, aveți o opțiune de bază drăguță chiar în meniul contextual: Image Resizer.

1. Selectați toate imaginile pe care doriți să le redimensionați.

2. Faceți clic dreapta pe imagini și selectați „Redimensionare imagini” din meniul contextual.

Meniul contextual Powertoys Image Resizer

3. Alegeți dimensiunea imaginii și verificați setarea dorită.

Setări pentru redimensionarea imaginii Powertoys

4. Puteți modifica tipul de fișier, convenția de denumire și alte lucruri din meniul de setări suplimentare.

5. Apăsați Redimensionare pentru a obține imaginile modificate!

Nu înlocuiește complet programe terțe mai puternice, dar este suficient de rapid și simplu pentru sarcini de bază.

PowerRename

La fel ca Image Resizer, PowerRename este destul de simplu în comparație cu alte programe disponibile, dar acest lucru îl aduce un pic mai aproape de funcția nativă Windows pe care ar trebui să o aibă. Puteți redenumi fișiere și foldere folosind căutare și înlocuire sau, pentru mai mult control, expresii regulate.

1. Selectați toate fișierele pe care doriți să le redenumiți.

2. Faceți clic dreapta pe fișiere și alegeți „PowerRename” din meniul contextual.

Meniul contextual Powertoys Powerrename

3. Introduceți ce doriți să căutați și textul cu care doriți să îl înlocuiți.

Powertoys Powerrename Regex

4. Alegeți opțiunile, cum ar fi dacă doriți sau nu să includeți fișiere în subfoldere.

5. Alegeți ce fișiere din Previzualizare doriți să redenumiți.

6. Apăsați „Redenumiți” pentru a face modificările.

Powertoys Powerrename

Ghid de comenzi rapide

Ghid de comandă rapidă Powertoys

Comenzile rapide de la tastatură au o curbă de învățare, dar cel puțin PowerToys vă pot ajuta. Cu Ghidul de comenzi rapide activat, ținând apăsat butonul Victorie tasta timp de aproximativ o secundă (pentru că poate ați uitat comanda rapidă pe care ați dorit-o?) va apărea cu o suprapunere care vă indică ce taste asociază funcțiile.

Explorator de fișiere

Previzualizare Powertoys dezactivată

Știți acel panou de previzualizare din File Explorer care vă arată conținutul unui fișier fără a fi necesar să îl deschideți? Nu acceptă fiecare tip de fișier, motiv pentru care Microsoft folosește PowerToys pentru a crea o modalitate prin care dezvoltatorii pot adăuga suport pentru tipurile pe care doresc să le poată previzualiza.

Previzualizare Powertoys Activată

În prezent, activarea acestui lucru va adăuga suport pentru fișierele .svg (vector) și .md (markdown), dar poate fi extins la mai multe în viitor.

Și mai sunt!

PowerToys este încă o lucrare în desfășurare, inginerii Microsoft și colaboratorii open-source dezvoltând și îmbunătățind în mod activ instrumentele disponibile. Când a fost disponibil pentru prima dată în septembrie 2019, erau doar FancyZones și ShortcutGuide, dar adaugă tot timpul mai multe instrumente și caracteristici, inclusiv un viitor înlocuitor pentru lansatorul de dialog „Run”. Urmăriți pagina GitHub și țineți programul actualizat pentru a obține cele mai noi jucării.

Legate de:

Scroll to Top