Adăugați etichete explicite și curate la melodii în iTunes

Adăugați etichete explicite și curate la melodii în iTunes

⌛ Reading Time: 4 minutes

Dacă vă mândriți cu cât de categoric și ordonat este biblioteca dvs. iTunes, după ce ați colectat-o ​​de pe suportul fizic, iTunes Store și alți comercianți cu amănuntul, este posibil să fi găsit neconcordanțe între ele.

Creditele acordate artiștilor prezentate pe piese pot fi afișate diferit și există un argument de lungă durată cu privire la faptul dacă “ft”. sau “feat”. este mai potrivit pentru muzică, dar există un bugbear exclusiv pentru iTunes: etichetele “explicite” și “curate”. Acele icoane mici și mici găsite lângă unele titluri de melodii în biblioteca dvs. și pe orice dispozitiv iOS pe care îl dețineți, în afară de melodiile pe care le-ați curatat cu atenție.

Din fericire, o soluție este la îndemână și este departe de a fi greu de replicat.

Soluţie

1. Începeți prin descărcare MP3Tag, indiferent dacă este cea mai recentă versiune sau o versiune portabilă.

Sontag-iTunes-SongDetails

2. Deschideți iTunes și găsiți o melodie pe care doriți să o marcați cu o etichetă adecvată. Faceți clic pe melodie o dată, astfel încât să fie evidențiat, apoi apăsați “Ctrl + I.” Următoarea fereastră va avea un buton marcat “Fișier”. Sub el puteți vedea dacă piesa este un format AAC sau MP3 (iTunes apelează MP3 “audio MPEG”). Din păcate, adăugarea acestor etichete într-un fișier MP3 nu este posibilă, deci orice piesă pe care doriți să o marcați trebuie să fie AAC.

Sontag-iTunes-RightClickMenu

3. Faceți clic dreapta pe pistă și alegeți “Creați versiunea AAC”. În cazul nostru, vom folosi o copie a “Cavalerilor suburban” din Hard-Fi. iTunes va reda un ton când a fost creată versiunea AAC și va apărea alături de versiunea originală din biblioteca dvs. Folosiți din nou “Ctrl + I” pentru a verifica din nou ce fișier este versiunea AAC dacă nu sunteți sigur.

Sontag-MP3Tag-SongLoaded

4. Deschideți MP3Tag în acest moment și faceți clic dreapta pe melodia din iTunes pentru a vedea o listă de acțiuni. Alegeți “Afișați în Windows Explorer”, apoi trageți melodia în MP3Tag.

Sontag-MP3Tag-RightClickMenu

5. Faceți clic dreapta pe intrarea din MP3Tag și selectați opțiunea “Etichete extinse”. Eticheta nu face parte din MP3Tag în mod implicit, deci va trebui să o adăugați prin primul dintre cele trei butoane.

Sontag-MP3Tag-ExtendedTags

6. După ce faceți clic pe primul dintre cele trei butoane, va apărea o altă fereastră care solicită două proprietăți: numele etichetei și valoarea etichetei.

Sontag-MP3Tag-ExtendedUI

7. Apelați eticheta “ITUNESADVISORY” (fără ghilimele) și alegeți valoarea corectă. Introducerea “0” va însemna că nu apare nicio pictogramă, la fel ca înainte. Introducerea “1” va da melodiei eticheta “Explicit”, iar introducerea “2” îi va conferi eticheta “Clean”. Dacă lăsați valoarea necompletată, nu va apărea nicio etichetă.

Sontag-MP3Tag-SavedTag

7. După modificarea detaliilor melodiei, apăsați “Ctrl + S” în MP3Tag pentru a obține o fereastră care vă informează că modificările au fost salvate.

Sontag-iTunes-DeletingSong

8. Eliminați melodiile pe care le schimbați din iTunes. Deoarece iTunes nu poate înregistra modificările melodiei, va trebui să le eliminați și să le adăugați din nou. Asigurați-vă că alegeți “Păstrați fișierele”.

Sontag-iTunes-TwoVersions

9. Trageți pistele modificate înapoi în iTunes și veți vedea eticheta corespunzătoare. Sincronizați-le cu un dispozitiv iOS și același lucru rămâne valabil.

Concluzie

Sontag-iPhone-SongDetails

Deși această soluție poate părea complexă, în practică este departe de a fi dificilă. Este posibil ca nu toată lumea să simtă că le aduce beneficii bibliotecii lor, dar posibilitatea de a marca versiuni specifice de melodii ar putea fi convenabilă în funcție de situațiile sociale.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.