Adăugați mai multe ceasuri în Windows 10 pentru diferite fusuri orare

Adăugați mai multe ceasuri în Windows 10 pentru diferite fusuri orare
⏱️ 4 min read

Dacă aveți rude sau afaceri în diferite fusuri orare, vă recomandăm să fiți actualizat cu ora curentă în diferite fusuri orare. În Windows puteți adăuga cu ușurință ceasuri suplimentare care vor arăta ora în diferite fusuri orare. Odată cu introducerea Windows 10, acum putem folosi alte câteva trucuri pentru a face mai ușor să țină pasul cu diferite fusuri orare.

În această postare vă vom arăta procesul de bază de adăugare a ceasurilor suplimentare în Windows 10 și, de asemenea, câteva trucuri simple pentru Windows 10, pentru a fi mai productivi, ținând pasul cu diferite fusuri orare.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Adăugați până la două ceasuri suplimentare

În afară de ceasul local, puteți adăuga până la două ceasuri suplimentare pentru a ține pasul cu fusuri orare diferite. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe ora și data în bara de sistem din colțul din dreapta. Ora și un calendar se vor deschide cu opțiunea „Setări dată și oră” de mai jos. Faceți clic pe „Setări pentru dată și oră”.

În setările de dată și oră veți vedea opțiuni pentru a vă personaliza ceasul local. Dacă derulați în jos, veți vedea opțiunea „Adăugați ceasuri pentru diferite fusuri orare”. Apasa pe el.

Adăugați-ceasuri-în-Windows-10-adăugați-ceasuri

Se va deschide o nouă casetă de dialog în care veți vedea două ceasuri de configurat. Bifați caseta de selectare de lângă opțiunea „Afișați acest ceas” pentru a activa și configura acel ceas. Puteți selecta un fus orar pentru acel ceas și, de asemenea, să-l numiți pentru a vă aminti cu ușurință ce oră va afișa. Dacă doriți să utilizați și celălalt ceas, bifați „Afișați acest ceas” și configurați-l în funcție de nevoile dvs.

Adăugați ceasuri în Windows-10-show-clock

Când ați terminat, veți vedea ora de la ambele ceasuri trecând cursorul mouse-ului peste ora și data din tava de sistem. De asemenea, puteți face clic pe ora și data pentru a vizualiza aceste ceasuri.

Adăugați-ceasuri-în-Windows-10-vezi-timpul

Adăugați-ceasuri-în-Windows-10-timp-detaliat

Fixați mai multe zone orare în meniul Start

A avea acces la două ceasuri este grozav, dar dacă ai putea adăuga câte ceasuri ai dori? În Windows 10 puteți fixa orice număr de ceasuri în meniul Start cu timp din diferite orașe.

Pentru aceasta, faceți clic pe meniul Start, apoi faceți clic pe „Toate aplicațiile”. Acum faceți clic pe aplicația „Alarme și ceas”, care ar trebui să fie la începutul listei din secțiunea „A”.

Adăugați-ceasuri-în-Windows-10-toate-aplicațiile

Adăugați-ceasuri-în-Windows-10-Alarme-și-ceas

În aplicația Alarme și ceas, mutați la fila „Ceas mondial” și veți vedea o hartă a lumii cu ora locală evidențiată pe ea. Faceți clic pe semnul „+” din colțul din dreapta jos și vi se va solicita să introduceți o locație.

Adăugați-ceasuri-în-Windows-10-Adăugați-locație

Aici puteți introduce numele orașului / statului pentru care doriți să vedeți ora; dacă nu este menționat în această listă, încercați să selectați o zonă mai apropiată de orașul / statul dorit. De îndată ce este selectat, ora curentă din acea zonă va fi afișată pe harta lumii. Puteți continua să repetați acest proces pentru a adăuga oricâte fusuri orare doriți.

Adăugați-ceasuri-în-Windows-10-selectați-locația

Adăugați-ceasuri-în-Windows-10-timp-de-verificare-în-locații-diferite

După ce ați terminat de adăugat fusuri orare, le puteți fixa cu ușurință în meniul Start. Doar faceți clic dreapta pe ele și selectați „Pin to Start” din meniu. Ora va fi adăugată la meniul Start ca o piesă live și o puteți vizualiza oricând din meniul Start. Repetați în continuare acest proces pentru a adăuga toate fusurile orare necesare în meniul Start.

Adăugați-ceasuri-în-Windows-10-Pin-pentru-a-începe

Adăugați-ceasuri-în-Windows-10-Time-in-Start-menu

Notă: în timp ce vizualizați timpul în meniul Start, poate dura câteva secunde pentru a actualiza ora curentă și a vă arăta ca o placă live.

Utilizați Cortana pentru a verifica instantaneu timpul în orice zonă

Metodele de mai sus sunt excelente pentru a ține pasul cu fusurile orare care contează pentru dvs., dar ce se întâmplă dacă trebuie brusc să verificați ora într-o zonă care nu a fost preconfigurată de dvs.? Verificarea ceasului mondial sau efectuarea unei căutări în browserul dvs. ar putea fi răspunsul, dar există și o alternativă mai rapidă.

Puteți cere direct Cortanei să afișeze ora curentă în orice zonă. Tot ce trebuie să faceți este să tastați „ora în (zona dorită)” și ea vă va arăta instantaneu ora. De exemplu, tastați „ora în California” și veți vedea ora, data și ziua curente în California.

Adăugați-ceasuri-în-Windows-10-Ask-Cortana-despre-timp

Concluzie

Ținerea pasului cu fusurile orare este foarte ușoară în Windows, iar Windows 10 a ușurat lucrurile. Prima metodă funcționează bine și în Windows 7 și 8 și este în continuare cea mai rapidă metodă de a vedea ora curentă într-o zonă diferită. Deși, dacă doriți să țineți pasul cu mai mult de două fusuri orare, atunci a doua metodă va ajuta cu siguranță utilizatorii Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x