Adăugați opțiuni de gestionare a sesiunii, cum ar fi Închidere și Reporniți la Unity Dash

Adăugați opțiuni de gestionare a sesiunii, cum ar fi Închidere și Reporniți la Unity Dash

⌛ Reading Time: 3 minutes

Dacă sunteți utilizator Ubuntu, probabil că utilizați Unity, un shell grafic pentru mediul desktop GNOME. Una dintre cele mai vizibile caracteristici ale Unity este Dash, un instrument de căutare care se deschide când faceți clic pe sigla Ubuntu prezentă în partea de sus a lansatorului Unity, permițându-vă să accesați aplicații ale căror pictograme nu se află pe lansator.

Iată o captură de ecran a Unity Dash în acțiune:

Deși puteți accesa orice aplicație (prezentă atât local, cât și de la distanță) prin Dash, din păcate, nu vă permite să accesați opțiuni de gestionare a sesiunii, cum ar fi deconectarea, oprirea și multe altele.

unitate-liniuță-închidere

Acesta este cu siguranță un factor limitativ, mai ales pentru cei care preferă tastatura în locul mouse-ului, având în vedere că pot accesa cu ușurință Dash apăsând tasta Windows sau tasta Super. Aceasta înseamnă că fie trebuie să vă amintiți comenzile (precum și opțiunile respective din linia de comandă) corespunzătoare acestor opțiuni sau să le accesați făcând clic pe pictograma “sesiune” și alegând acțiunea care vă interesează:

ubuntu-normal-shutdown

Cu toate acestea, dacă doriți să adăugați aceste opțiuni de gestionare a sesiunii la Dash, puteți face acest lucru instalând Power Commands, o aplicație creată de echipa Atareao pentru adăugarea următoarelor opțiuni la Dash:

  • Închide
  • Reporniți
  • Suspenda
  • Hibernează
  • Deconectați-vă
  • Ecran de blocare

Pentru a descărca și instala acest pachet, executați următoarele comenzi:

Odată instalat, nu trebuie să faceți altceva, deoarece pachetul adaugă automat aceste opțiuni la Dash. Iată un exemplu:

unit-dash-powercommands

Doar în cazul în care doriți să eliminați aceste opțiuni, rulați următoarea comandă:

și, dacă doriți să dezinstalați pachetul, dezactivați PPA adăugat recent, precum și downgrade pachetele care au fost actualizate prin PPA și executați următoarele comenzi:

Concluzie

Adăugarea opțiunilor de gestionare a sesiunilor la Dash ar putea părea mai puțin utilă la început, dar acestea sunt utile la scenarii în care, de exemplu, panoul superior nu se încarcă corect și trebuie, să zicem, să reporniți sistemul. În acest scenariu special, va trebui fie să utilizați comanda terminalului pentru operația de repornire, lucru care nu este ușor mai ales dacă sunteți nou în linia de comandă, fie să optați pentru repornirea dură, ceea ce nu este recomandat. În plus, având aceste opțiuni în Dash vă facilitează accesul prin tastatură.

Ați folosit vreodată pachetul Power Commands sau orice alt software similar? Cum a fost experiența ta? Împărtășiți-vă gândurile în comentariile de mai jos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.