Aflați ce înseamnă politicile de confidențialitate cu proiectul de confidențialitate utilizabil

Aflați ce înseamnă politicile de confidențialitate cu proiectul de confidențialitate utilizabil
⏱️ 4 min read

Acordurile utilizatorilor și politicile de confidențialitate cresc din ce în ce mai mult în lumea de astăzi din cauza tuturor preocupărilor majore de confidențialitate și a incidentelor de supraveghere.

O politică de confidențialitate este făcută pentru a vă spune toate informațiile pe care un site web / aplicație le colectează și cum sunt utilizate aceste informații. Din păcate, politicile de confidențialitate pot fi lungi și pline de aspecte legale, mai ales atunci când vine vorba de site-uri și servicii mai mari care iau mai multe informații și nu doresc să fie deosebit de deschise cu privire la modul în care le folosesc.

Deci, băieții de la Proiect de confidențialitate utilizabil a decis că a sosit momentul să creăm un instrument care să faciliteze înțelegerea politicilor de confidențialitate.

Cu instrumentul lor puteți obține politica de confidențialitate completă a site-ului, cu un rezumat al punctelor cheie și o explicație a ceea ce înseamnă, fără a fi expert.

Utilizarea instrumentului

Din fericire, utilizarea instrumentului în sine este simplă. Sari în pagina lor web dacă nu ați făcut-o deja, începeți să tastați în bara lor de căutare pentru a obține rezultate.

usableprivacy-google

Eu, am decis să arunc o privire asupra politicii de confidențialitate Google. Toate serviciile Google folosesc aceeași politică de confidențialitate, deci este în regulă să folosesc doar Site-urile Google în această situație. După ce am ales rezultatul dorit, ajung la acest ecran.

usableprivacy-google2

Plasând cursorul peste semnele de întrebare din fiecare categorie, puteți vedea tipul de informații acoperite de fiecare categorie. Indicatoarele colorate pentru fiecare demonstrează cât de mult din politica de confidențialitate se referă la acel tip de informații, cu numărul din dreapta care enumeră cantitatea de declarații traduse individuale care se încadrează în acea categorie.

Chiar și prescurtată, politica de confidențialitate Google este masiv.

usableprivacy-google3

Acestea fiind spuse, acest lucru nu este neapărat un motiv de alarmă. Politica de confidențialitate Google acoperă toate aspectele serviciilor lor, iar Google face aproape orice. Ideea că politica lor de confidențialitate se potrivește cu aceea și acoperă … ei bine, cam totul nu ar trebui să fie un șoc pentru un utilizator mai priceput în tehnologie.

Mai multe categorii utile de luat în considerare se referă la „Alegerea utilizatorului” și „Accesul utilizatorului”. În timp ce Google colectează o cantitate masivă de informații, aceștia oferă, de asemenea, mult control utilizatorului asupra acestor informații, inclusiv capacitatea de a șterge informațiile contului dvs. Google după anularea și ștergerea contului. Nu poți în întregime ștergeți serverele Google curate, dar o mare majoritate din ceea ce au asupra unui utilizator poate fi ștearsă la finalul utilizatorului, iar aceasta este o bună capacitate de a avea.

Câteva considerații

usableprivacy-facebook

Din păcate, confidențialitatea utilizabilă nu acoperă totul. De exemplu, politica de confidențialitate similară a Facebook nu este acoperită de acest instrument și, în momentul scrierii, Confidențialitatea utilizabilă acoperă doar 193 de site-uri web din SUA. Site-urile găzduite în alte țări nu sunt acoperite deloc și există mii de site-uri cu sediul în SUA, dacă nu sute de mii, care nu sunt acoperite de acest instrument. Cu siguranță are câteva modalități de parcurs înainte de a fi un instrument general pentru a înțelege politicile de confidențialitate.

Aflați mai multe

Dar este un loc al naibii de bun de început. Acest site aduce în prim plan o preocupare foarte reală în epoca noastră modernă: informațiile pe care le oferim acestor companii web, cât de mult control avem asupra acestui proces și cine primește acces la aceste informații.

Pentru a afla mai multe despre confidențialitatea dvs., consultați câteva dintre articolele de aici, pentru a face tehnologia mai ușoară. Recent, am scris o piesă despre amprentele digitale ale browserului, Ayo a scris un articol excelent despre permisiunile aplicațiilor, iar Derrik ne-a oferit versiunea redusă a aplicațiilor de mesagerie criptate. Pentru aceste articole și altele asemenea, rămâneți în jur!

De asemenea, dați-ne un feedback în comentarii. Simți că îmi lipsește ceva? Ceva ce vreți să acoperim într-un articol viitor? Anunță-ne!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x