Dacă faceți cumpărături pentru un motor de joc 2D, fără îndoială ați dat peste Unitate. Scufundarea degetului în editorul Unity poate fi copleșitoare dacă nu ați avut o imagine de ansamblu bună despre locul în care trăiesc toate instrumentele, mai ales dacă este și prima dată când folosiți C # pentru a scrie scripturi.

În acest articol, vă voi oferi un tur al caracteristicilor 2D ale Unity, cu o prezentare generală a instrumentelor de care veți avea nevoie pentru a crea un platformer – sau orice fel de joc 2D – și unde să le găsiți în editor!

Dacă luați în considerare Unity printre alte motoare de jocuri 2D, aruncați o privire la acest articol pentru câteva opțiuni.

Și dacă preferați un tur vizual al Unity, consultați în schimb acest videoclip (vizionare de 28 de minute):

În această prezentare generală, vom folosi Pachet de active Warped City Unity de Ansimuz.

Prezentare generală

La prima vedere, editorul Unity va părea familiar dacă ați folosit un alt motor de joc “all-in-one”, dar dacă este intrarea dvs. inițială în dezvoltarea jocului, ar putea fi copleșitoare. Mai mult, dacă nu aveți deja o experiență de lucru în C #, eu foarte recomandat făcând câteva tutoriale folosind Microsoft .NET sau asemănător. Unity are o curbă de învățare relativ abruptă și, dacă poți ajunge la ea cu o anumită competență de bază cu C #, vei avea o experiență de integrare mai ușoară.

Aflati elementele de baza Unity 2D si Platformer cu aceasta

O mare parte din timpul dvs. va fi petrecut în ierarhie (1), ceea ce vă permite să urmăriți toate obiectele jocului într-o anumită „scenă”, care este o porțiune specifică a jocului (cum ar fi meniul „Start” sau o anumită lume a jocului în platformerul dvs.). Cu acesta, puteți cuibra obiecte sub alții, vă puteți gestiona camerele și pânzele și puteți naviga prin toate obiectele de joc pe care le-ați creat.

Veți dori să vă mențineți organizat în fila proiectului (2), care acționează ca un sistem de fișiere pe care îl puteți structura după cum doriți. O bună practică, de exemplu, este să colectați toate activele într-un folder, animații într-un altul, scripturi în altul și așa mai departe. De asemenea, puteți face clic pe fila consolă dacă ați instruit Unity să înregistreze lucruri în circumstanțe pe care le dictați.

Când faceți clic pe un obiect de joc, fie în fila ierarhiei, fie în proiect, veți fi întâmpinat cu mai multe detalii în inspector (3). Aceste detalii vor depinde de ce fel de obiect ați făcut clic și de ce ați făcut atașat la acel obiect de joc. Dacă ați creat un obiect de joc gol, de exemplu, nu va fi mult acolo. Dar dacă ați creat un personaj de jucător care are atașat un sprite, împreună cu un controler de animație, rigidbody2d pentru a gestiona fizica, collider2d pentru a gestiona coliziunile și un script pentru a gestiona intrarea și interactivitatea utilizatorului, toate acestea vor apărea în inspector pentru cu care să te joci.

Restul proprietăților imobiliare din cadrul editorului este preluat de scena în sine (4), care este locul în care vă veți construi lumea jocului, veți lăsa obiecte și declanșatoare și veți continua proiectarea jocului. Puteți face clic pe fila joc pentru a vedea cum arată jocul dvs. atunci când îl jucați (și jucați-l apăsând butonul „Joacă”), sau puteți consulta Magazinul de active din siguranța clientului dvs. Unity.

Unde să găsiți lucruri precum animatorul

Dacă ați citit vreuna din scrierile mele despre motoarele de jocuri, m-ați auzit plângându-mă despre faptul că suportul 2D al Unity este încorporat într-un mediu 3D și despre cât de dificil poate fi să localizați instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă face treaba.

Să spunem doar că unele lucruri sunt greu de realizat în Unity în comparație cu alte motoare de jocuri 2D, dar toate sunt încă posibile. Dacă încercați să accesați animatorul, de exemplu, va trebui să selectați Fereastra> Animație> Animator, care este diferit din locația animațiilor pe care le veți crea cu grijă și le veți salva în fila proiectului dvs.

1612187109 468 Aflati elementele de baza Unity 2D si Platformer cu aceasta

În mod similar, dacă doriți să accesați setările Physics 2D, faceți clic pe Editare> Setări proiect, care sunt diferit din preferințele dvs. personale, aflate în Editare> Preferințe. Și dacă doriți să vă ocupați de versiuni, veți dori să accesați Fișier> Setări de construire

În mod similar, dacă doriți doar să creați un obiect simplu de joc, mergeți la GameObject> Create Empty (sau Object 2D dacă știți ce căutați). Dacă, dimpotrivă, încercați să adăugați un corp rigid la un obiect de joc existent, va trebui să mergeți la Component> Fizică 2D> Rigidbody 2D (sau să faceți clic pe „Adăugare componentă” în inspector când aveți obiectul de joc selectat în ierarhia).

Cred că este clar prin acest punct că găsirea lucrurilor de care veți avea nevoie pentru a vă face treaba poate fi complicată, cuibărită, deoarece acestea se află în diferite meniuri. Nu ajută ca unele dintre instrumentele în sine, cum ar fi animatorul, să fie neplăcute în comparație cu omologii lor din alte motoare de jocuri 2D, dar odată ce veți afla cum funcționează, veți găsi că acestea sunt perfect reparabile.

Visual Studio și C # Scripting

Unity acceptă C # pentru scrierea de scripturi și îl puteți asocia cu Visual Studio pentru un mediu de dezvoltare integrat relativ nedureros.

1612187110 946 Aflati elementele de baza Unity 2D si Platformer cu aceasta

Scripturile sunt ușor accesibile prin intermediul editorului și va trebui să le atașați la obiectele dvs. de joc pentru a face jocul să facă aproape orice. O caracteristică distractivă este declararea unei variabile publice într-un script – să zicem, un număr întreg numit “jumpSpeed” – și apoi atașarea acelui script la un obiect de joc din inspector. Vei vedea acea variabilă expusă în editorul Unity și o poți schimba din mers în timp ce jocul rulează pentru a vedea cum funcționează modificările tale în acțiune.

Prefabricate

În cele din urmă, Unity utilizează ceea ce ei numesc „prefabricate” pentru a vă fluidiza fluxul de lucru. În esență, un prefabricat este un tip de obiect reutilizabil pe care l-ați creat, astfel încât să îl puteți lăsa în lumea jocurilor dvs. din nou și din nou, fără a fi nevoie de personalizarea repetată.

1612187111 102 Aflati elementele de baza Unity 2D si Platformer cu aceasta

Să presupunem că creați un monstru în jocul de aventură 2D de sus în jos ca obiect gol, apoi atașați un sprite, rigidbody2d, collider2d, animații și un script de controler. Puteți să trageți acel monstru în fila proiectului dvs. pentru a-l face prefabricat, ceea ce vă permite să îl utilizați din nou și din nou în lumea jocului, fără a fi nevoie să parcurgeți de fiecare dată întregul proces.

Unity are mai multe funcții care sprijină dezvoltarea jocului 2D, dintre care unele le acoper în videoclipul de mai sus și ar fi util să vizionați câteva tutoriale despre aspecte specifice ale editorului dacă vă gândiți să îl utilizați pentru următorul dvs. joc. Aș recomanda în mod special periajul C # înainte de a aborda editorul în sine, deoarece acest lucru va oferi o curbă de învățare mai blândă.

Sper că această prezentare generală este utilă pentru următorul joc!

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să luați în considerare verificându-mi jocurile și cărțile, abonându-mă la canalul meu YouTube, sau aderarea la Entromanta Discordie.

MS Farzan, Ph.D. a scris și a lucrat pentru companii de jocuri video de profil și site-uri editoriale precum Electronic Arts, Perfect World Entertainment, Modus Games și MMORPG.com și a servit ca Community Manager pentru jocuri precum Dungeons & Dragons Neverwinter și Mass Effect: Andromeda. El este directorul creativ și principalul designer de jocuri Entromancy: Un RPG Cyberpunk Fantasy și autor al Trilogia Nightpath. Găsiți MS Farzan pe Twitter @sumator.