Vă luptați pentru a afla ce abilități JavaScript aveți nevoie pentru a construi aplicații din lumea reală? Consultați acest curs concis, completat de exemple care oferă conceptele de bază JavaScript de care aveți nevoie pentru a fi productivi cu biblioteci precum React, Angular și Vue.

Dacă doriți să creați aplicații web serioase, limba de utilizat este JavaScript.

Dar de ce abilități JavaScript aveți nevoie pentru a crea aplicații eficient?

Care sunt abilitățile esențiale JavaScript?

Există o mulțime de cursuri disponibile pe JavaScript disponibile online, dar puțini sunt specializați în ceea ce doresc să știe atât de mulți dezvoltatori:

Ce abilități JavaScript sunt esențiale pentru crearea propriilor aplicații?

Există un decalaj între învățarea JavaScript vanilat și învățarea unei biblioteci precum React, Angular și Vue pentru crearea de aplicații JavaScript cu o singură pagină.

Am pregătit un curs complet cu scopul de a vă arăta cum să eliminați acest decalaj.

Scopul meu nu este doar să vă învăț abilitățile de care aveți nevoie prezentând în același timp exemple din lumea reală pentru a vă consolida înțelegerea, ci și pentru a vă oferi o nouă perspectivă. Veți găsi un mod mai bun de a privi codul JavaScript care vă va ajuta să începeți să gândiți ca un dezvoltator de aplicații profesionist.

Vrei să începi acum? Luați întregul curs aici.

Privire de ansamblu asupra curs ?

Să facem un scurt tur prin curs și fiecare secțiune majoră. Vom vedea cum fiecare secțiune vă va asigura că sunteți învățat JavaScript în cel mai eficient mod posibil.

În acest curs, ne vom dezvolta abilitățile de la concepte de bază la concepții mai complexe. Chiar dacă sunteți un dezvoltator JavaScript intermediar, vom acoperi fiecare concept cu adâncime suplimentară și observații despre limba pe care probabil nu le-ați auzit până acum.

Variabile și corzi

Vom începe cu elementele de bază ale oricărui program JS: variabile.

Mai întâi vom acoperi declararea variabilelor cu let și const și cum sunt o îmbunătățire față de vechea sintaxă var. Vom învăța concepte precum blocarea scopurilor, umbrirea variabilă și zona temporală moartă, dar vom descoperi și modul în care aceste noi cuvinte cheie pot face codul nostru mai ușor de procesat.

De exemplu, de ce salePrice variabila de mai jos devine mai lizibilă atunci când o declarăm cu const în loc de let sau var.

Faceți clic pentru a accesa cursulFaceți clic pentru a viziona această prelegere

Deoarece declarăm variabila cu ca constantă, știm că nu i se va atribui o valoare diferită mai târziu. Acest lucru face ca codul nostru să fie mai ușor de înțeles atât pentru alți dezvoltatori, cât și pentru noi înșine.

În cele din urmă, în această secțiune vom atinge literalele șablonului și modul în care acestea îmbunătățesc șirurile din JavaScript în aproape toate modurile, de la formatarea textului, la inserarea valorilor dinamice și multe altele.

Tipuri și condiționare

Apoi vom atinge tipurile și condiționalele, care merg mână în mână.

Mai întâi vom arunca o privire la o parte ciudată (și adesea slab înțeleasă) a JavaScript numită coerciție de tip, ceea ce înseamnă cum se schimbă tipurile de la o valoare la alta.

Tipurile se pot schimba implicit atunci când scriem condiționali și acest lucru înseamnă că trebuie să știm despre valorile adevărate și false, valori care sunt subtil constrânse la adevărul boolean și respectiv fals.

Vom vedea cum putem folosi valorile adevărate și false în avantajul nostru prin crearea de condiționare mai scurte folosind && (și) și || (sau) operatori. Acest truc, cunoscut sub numele de scurtcircuit, stă la baza modului în care bibliotecile JS, cum ar fi React, afișează sau ascund elemente.

Faceți clic pentru a accesa cursulFaceți clic pentru a viziona această prelegere

Apoi vom vedea cum să ne scurtăm condiționalele if-else cu operatorul ternar și cum sunt utile în situațiile în care dorim să setăm condițional valoarea unei variabile.

Funcții

După aceea, ne vom scufunda în funcții, puterea oricărei aplicații Javascript.

Vom demitiza o caracteristică crucială a funcțiilor numite închideri. Ne vom înfășura capul în jurul a ceea ce este o închidere prin crearea noastră într-un exemplu practic.

Acest lucru ne va permite să vedem de ce merită să ne cunoaștem închiderile și cum pot îmbunătăți codul nostru JavaScript, urmărind valorile între apelurile funcționale:

Faceți clic pentru a accesa cursulFaceți clic pentru a viziona această prelegere

Vom acoperi un tip de funcție, pe care o veți găsi în fiecare aplicație Javascript modernă, și anume, funcțiile săgeată. Cu funcțiile săgeată, ne putem reduce considerabil codul pe măsură ce parcurgem toate trucurile disponibile pentru a le face cât mai concise posibil.

În cele din urmă, vom atinge valorile implicite ale funcțiilor și modul în care acestea pot face codul nostru mai fiabil, mai ales dacă nu este furnizat un argument așteptat.

Obiecte

Din tipurile de date primitive, vom trece la obiecte.

Înțelegerea conceptelor esențiale de construire a aplicațiilor, cum ar fi mutațiile și imuabilitatea, nu este posibilă fără a cunoaște diferența dintre tipurile primitive și tipurile de obiecte din JavaScript. Vom acoperi această diferență în detaliu și vom vedea direct de ce contează pentru fiabilitatea codului nostru.

Vom atinge o varietate de modele practice pentru a obține mai ușor datele despre obiect prin destructurarea obiectelor, așa cum vedeți mai jos:

Faceți clic pentru a accesa cursulFaceți clic pentru a viziona această prelegere

Apoi, după destructurarea obiectelor noastre, vom vedea cum să le asamblăm mai bine. Prin utilizarea operatorului de răspândire a obiectelor putem îmbina fără probleme mai multe obiecte într-un mod imuabil.

Matrice

Tablourile sunt esențiale pentru orice listă de date pe care le afișăm în aplicațiile noastre și trebuie să știm cum să le manipulăm cu ușurință.

Vom prezenta cum să efectuați acțiuni asupra tuturor elementelor din matrici prin funcții de matrice de ordin superior, cum ar fi hartă și filtru, pentru a ne transforma elementele sau a le elimina din matrice.

În plus, vom folosi metode precum find pentru a obține elemente individuale bazate pe anumite condiții:

Faceți clic pentru a accesa cursulFaceți clic pentru a viziona această prelegere

Apoi vom acoperi cea mai importantă metodă de matrice, vom reduce și vom vedea puterea acesteia de a transforma datele noastre de matrice în practic orice tip de date dorim.

JavaScript orientat spre obiecte

Apoi vom începe cu programarea orientată obiect și vom acoperi ideea de bază care face posibilă programarea orientată obiect în JavaScript – funcția constructor.

Funcțiile constructor fac posibilă oferirea obiectelor noastre de comportament (funcții) partajate prin ceva numit lanț prototip.

Printr-o altă caracteristică JavaScript mai nouă numită clase, vom analiza modul în care putem moșteni cu ușurință funcționalitatea prin ceea ce este cunoscut sub numele de moștenire prototipică și extindem clasele noastre pentru a partaja caracteristici între ele.

Faceți clic pentru a accesa cursulFaceți clic pentru a viziona această prelegere

JavaScript asincronizat

După aceea, vom trece la JavaScript asincronizat, care este o abilitate necesară pentru a avea și a înțelege dacă doriți să creați programe sofisticate JavaScript de orice fel.

Vom începe cu o discuție despre ce este codul asincron și cum a fost tratat în trecut folosind funcțiile de apel invers și cum acest lucru creează probleme în codul nostru (cum ar fi „infernul de apel invers”).

Din fericire, vom remedia unele dintre problemele inerente legate de utilizarea apelurilor de apel prin intermediul unei funcții ES6 numită Promise. Vom câștiga experiență folosind promisiunile într-un mod practic, familiarizându-ne cu API-ul Fetch al browserului, care ne permite să facem cereri HTTP și să aducem date externe în aplicațiile noastre.

Apoi, cel mai bun dintre toate, vom atinge cum să ne facem promisiunile să funcționeze și să arătăm exact ca un cod sincron, astfel încât să putem argumenta cu ușurință despre asta cu ajutorul noii sintaxi asincronizate pentru funcții.

Faceți clic pentru a accesa cursulFaceți clic pentru a viziona această prelegere

Subiecte esențiale

Vom încheia cursul cu câteva abilități cheie necesare pentru a începe să construim proiecte complete JavaScript. În primul rând, vom face o scufundare profundă în ES Modules, o caracteristică ES6 care ne permite să partajăm codul nostru JavaScript între fișiere.

Vom aborda probleme spinoase, cum ar fi this cuvânt cheie acoperind o listă de reguli concrete de urmat pentru a afla valoarea acestuia în orice context, cum ar fi într-un handler de evenimente DOM:

Faceți clic pentru a accesa cursulFaceți clic pentru a viziona această prelegere

Și, în cele din urmă, vom încheia cursul cu o discuție generală despre codul imperativ versus codul declarativ, pentru care ar trebui să te străduiești în cariera ta de codificare și de ce.

Urmăriți cursul acum?

Luați acest curs și, într-o după-amiază sau două, veți învăța concepte care vă vor dezvolta în mod semnificativ abilitățile JavaScript și vă vor permite să abordați cu încredere bibliotecile front-end de mare putere precum React, Angular, Svelte, Vue și multe altele.

Bucurați-vă! ?

Faceți clic pentru a accesa cursulFaceți clic pentru a viziona cursul