Aflati JavaScript intr o ora cu acest curs gratuit si interactiv
O defalcare a cursului. Puteți face clic aici pentru a trece direct la curs.

JavaScript este cel mai popular limbaj de programare de pe web. Îl puteți folosi pentru a crea site-uri web, servere, jocuri și chiar aplicații native. Așadar, nu e de mirare că este o abilitate atât de valoroasă pe piața locurilor de muncă de astăzi.

Așa că m-am întins Dylan C. Israel – A programarea YouTuberși Routech grad – și i-au cerut să creeze un curs JavaScript gratuit pe Scrimba.

Cursul conține 15 prelegeri și 7 provocări interactive și este potrivit pentru începători. Vă va oferi o introducere rapidă a celor mai importante concepte JavaScript.

Iată cum este prezentat cursul.

Partea # 1: Introducere

1612028528 116 Aflati JavaScript intr o ora cu acest curs gratuit si interactiv

Ca întotdeauna, cursul începe cu un screencast despre subiect în general și o imagine de ansamblu asupra structurii cursului. Dylan îți va spune, de asemenea, un pic despre el însuși, astfel încât să-l cunoști înainte de a te scufunda în codificare.

Partea # 2: Variabile

Primul concept pe care va trebui să îl învățați este variabile, care sunt pentru stocarea valorilor. În JavaScript-ul modern există două cuvinte cheie pentru a face acest lucru: let și const.

Să stocăm numele Dylan într-o let pe care o vom numi name.

let name="Dylan"; 
console.log(name);

// --> 'Dylan'

După cum puteți vedea, putem face referire la acea variabilă mai târziu pentru a extrage valoarea, de exemplu, pentru a o deconecta de la consolă, utilizând console.log() metodă.

Partea # 3: Corzi

În a doua lecție, veți afla despre primul dvs. tip de date: siruri de caractere. Un șir stochează pur și simplu o secvență de caractere înfășurate în ghilimele. Deci, ori de câte ori înfășurați ceva în ghilimele simple sau duble, acesta se transformă într-un șir în JavaScript, astfel:

let name = "Dylan";

Partea # 4: Provocarea corzilor

Este timpul pentru prima provocare a cursului! În aceasta, veți încerca să combinați două variabile într-una.

let firstName = "Dylan"; 
let lastName = "Israel";

console.log(fullName);

// --> ReferenceError: fullName is not defined

Dacă aceasta este prima dvs. introducere în JavaScript, va trebui să vă folosiți cunoștințele proaspăt dobândite despre amândouă variabile și siruri de caractere pentru a rezolva această problemă. De asemenea, este posibil să trebuiască să faceți un mic cod de experimentare. Din fericire, acest lucru este posibil în platforma Scrimba.

Partea # 5: Numere

Următorul este al doilea tip de date pe care va trebui să îl învățați: numere. Alte limbi au adesea mai multe tipuri de date pentru numere, cum ar fi plutitoare pentru numere zecimale și numere întregi pentru numerele întregi _._ Cu toate acestea, în JavaScript, sunt ambele numere.

Putem folosi typeof pentru a verifica tipul de date:

let example1 = 7; 
let example2 = 7.77;

console.log(typeof example1); 
console.log(typeof example2);

// --> "number" 
// --> "number"

În această prelegere veți afla, de asemenea, cum să convertiți valorile între șiruri și număr folosind parseInt() și parseFloat() metode.

Partea # 6: Provocarea numerelor

În provocarea numerelor, veți fi expus la câteva șiruri și numere diferite, combinate cu metodele pe care le-ați învățat până acum. Sarcina dvs. este să ghiciți în ce valori ajung aceste expresii.

let example1 = parseInt("33 World 22"); 
let example2 = parseFloat('44 Dylan 33'); 
let example3 = 55.3333.toFixed(0); 
let example4 = 200.0.toFixed(2);

S-ar putea să fie un pic dificil, așa că nu vă descurajați dacă faceți greșeli!

Partea # 7: Booleeni

Booleenii sunt simpli, fie ei sunt Adevărat sau fals. Iată cum creați o valoare booleană:

let example = true;

Faptul că example acum este setat la Adevărat poate fi util atunci când programați, deoarece uneori doriți să întreprindeți acțiuni bazate pe condiții ca aceasta.

De asemenea, veți afla despre adevărat sau fals valorile din această prelegere, care sunt alte tipuri de date, cum ar fi șirurile sau numerele, dar care au un adevărat sau fals de partea lor.

Partea # 8: Provocarea booleenilor

În provocarea booleană, Dylan urmează același tipar ca și numărul unu, unde trebuie să ghiciți o grămadă de valori. Sarcina dvs. este să ghiciți dacă aceste variabile sunt sau nu adevărat sau fals:

let example1 = false; 
let example2 = true; 
let example3 = null; 
let example4 = undefined; 
let example5 = ''; 
let example6 = NaN; 
let example7 = -5; 
let example8 = 0;

Partea # 9: Matrice

Tipurile de date pe care le-ați învățat până acum sunt așa-numite primitiv valori. Acum este timpul să aflați despre matrice, care este un neprimitiv valoare.

O matrice este pur și simplu o listă de valori, astfel:

let example = ['programming', 'design', 'art'];

Veți afla cum să creați matrici, cum să adăugați și să eliminați elemente și chiar cum să parcurgeți întreaga matrice utilizând forEach() metodă.

Partea # 10: provocare matrice

În provocarea matricilor, veți fi introdus în conceptul de umplere de către referinţă sau valoare, ceea ce este important pentru a înțelege corect JavaScript. De asemenea, vom revedea acest concept mai târziu, deoarece repetarea va ajuta cunoștințele să rămână.

let example1 = ['Dylan', 5, true]; 
let example2 = example1;

example2.push(11);

console.log(example1); 
console.log(example2);

Rezultatele înregistrate mai sus vă pot surprinde dacă nu sunteți conștienți de trecând prin referință concept.

Partea # 11: Obiecte

Din tablouri, vom continua cu rudele apropiate numite obiecte. Obiectele sunt ca matrici în sensul că pot stoca mai multe valori. Cu toate acestea, în loc de a consta dintr-o listă de valori, un obiect constă din așa-numitele perechi cheie-valoare. Creăm un obiect folosind paranteze cretate:

let example = { 
 firstName: 'Dylan'; 
 lastName: 'Israel' 
};

În această prelegere, veți învăța cum să populați obiecte și să le preluați valorile.

Partea # 12: Obiecte provocare

În această provocare, vom revedea conceptul de trecere pe lângă referinţă sau valoare. Veți afla, de asemenea, despre Object.assign() metoda, care vă permite să creați copii ale obiectelor.

let example1 = { 
 firstName: 'Dylan' 
}; 
let example2 = example1; 
example2.lastName="Israel";

console.log(example1); 
console.log(example2);

Partea # 13: Operatori aritmetici

Un limbaj de programare ar fi aproape inutil dacă nu ar ști cum să facă operații aritmetice. Efectuarea în JavaScript este destul de simplă:

let example = 5 + 5;

console.log(example)

// --> 10

În această prelegere, veți experimenta și modul în care JavaScript gestionează expresiile în care sunt combinate mai multe operații.

Partea # 14: Operatori relaționali

Când programăm, trebuie adesea să comparăm valorile, să vedem dacă sunt egale între ele sau dacă una dintre ele este mai mare decât cealaltă, așa că în această prelegere veți învăța cum să faceți asta.

let example1 = 10; 
let example2 = 15;

console.log(example1 > example2)

// --> false

Și un exemplu real în acest sens ar fi atunci când doriți să verificați dacă un utilizator are suficient credit pentru a cumpăra un articol. Dacă creditul este peste preț, atunci li se permite să cumpere, în caz contrar, nu sunt.

Partea # 15: Provocarea operatorilor relaționali

În această provocare, veți putea testa cât de bine înțelegeți operatorii relaționali, ghicind valoarea booleană a acestor variabile:

let example1 = 5 === 5; 
let example2 = 5 == '5'; 
let example3 = 6 != '6'; 
let example4 = 7 !== '7';

Partea # 16: Incrementare și descreștere

Creșterea sau micșorarea valorilor se face foarte des în programare, de exemplu atunci când numărați. Totuși, se poate face în câteva moduri diferite, deci merită propria sa prelegere.

let example = 1; 
example = example + 1;

console.log(example);

// --> 2

Partea # 17: Provocare de creștere și descreștere

Această provocare va analiza diferența dintre a face example++ și ++example.

Acest lucru vă poate cere să experimentați puțin pentru a-l înțelege, sau chiar să folosiți Google, care este, de asemenea, o abilitate critică pentru orice dezvoltator.

Partea # 18: Dacă, altfel dacă, altfel

Afirmații condiționate precum if, if else și else sunt critice la programare. Este ceea ce vă permite să aveți logică în aplicație. Deci, în această prelegere, veți învăța cum să lucrați cu toți trei.

let example = 5;

if (example === 5) { 
 console.log('Runs'); 
} else if ( true ) { 
 console.log('else if'); 
} else { 
 console.log('else'); 
}

De asemenea, veți afla despre cum să combinați aceste condiționale cu operatori relaționali pentru a face logică complexă.

Partea # 19: Dacă, altfel dacă, altfel provocare

În această provocare, veți încerca să ghiciți la ce evaluează următoarele expresii. Acest lucru se bazează atât pe ceea ce ați învățat în prelegerea operatorilor relaționali, cât și în cea anterioară.

console.log(10 === 10 && 5 < 4); 
console.log(10 === 10 || 5 < 4); 
console.log((5 >= 5 || 4 > 4) && 3 + 2 === 5);

Din nou, nu vă pierdeți curajul dacă nu reușiți să ghiciți corect. Acest lucru este dificil pentru un începător!

Partea # 20: Comutare

În această prelegere, veți afla despre așa-numitele switch declarații, care sunt cu adevărat la îndemână dacă aveți multe condiții între care să verificați. Iată un exemplu în acest sens:

let studentAnswer="D";

switch(studentAnswer) { 
 case 'A': 
  console.log('A is wrong.'); 
  break; 
 case 'B' : 
  console.log('B is wrong.'); 
  break; 
 case 'C': 
  console.log('C is correct.'); 
  break; 
 default: 
  console.log('Not a real answer.'); 
}

Partea # 21: Pentru buclă

Pentru bucle vă permit să executați un bloc de cod de mai multe ori. Suma este dictată de dvs. prin stabilirea a trei condiții. Iată un exemplu de simplu for buclă:

for (let i = 0; i < 5; i++) { 
 console.log(i); 
}

// --> 
// 0 
// 1 
// 2 
// 3 
// 4 

În această prelegere, veți vedea cum puteți calcula suma totală a unei matrice de numere folosind un for buclă.

Partea # 22: While & do while

Dacă doriți să executați o bucată de cod de mai multe ori, dar nu știți Cum de multe ori, apoi a while bucla ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie. Vă permite să executați un bloc de cod atâta timp cât este îndeplinită o anumită condiție.

let count = 0;

while (count < 20) { 
 count++; 
}

console.log(count);

Veți afla, de asemenea, despre do/while afirmație.

Partea # 23: Funcții

În cele din urmă, va trebui să aflați despre funcții, deoarece este esențial pentru orice aplicație. Veți afla sintaxa funcțiilor, cum sunt numite și cum le puteți adăuga parametri.

function add() { 
 console.log('add'); 
}

add();

// --> 'add'

Și când ați terminat această prelegere, ați terminat programa pentru acest curs, deoarece știți că înțelegeți conceptele de bază din JavaScript.

Partea # 24: Ce urmează?

1612028528 958 Aflati JavaScript intr o ora cu acest curs gratuit si interactiv

Dylan încheie cursul spunându-vă un pic despre ce puteți face în continuare pentru a vă îmbunătăți în continuare abilitățile JavaScript! Amintiți-vă, acest curs a fost doar începutul.

Odată ce ați ajuns până aici, v-aș încuraja cu tărie să continuați, deoarece sunteți pe drumul cel bun pentru a obține abilități extrem de valoroase în societatea actuală.

JavaScript nu numai că vă poate ajuta să vă îmbunătățiți cariera, dar veți putea, de asemenea, să creați produse pe cont propriu!

Deci, asigurați-vă că urmează acest curs gratuit astăzi . Veți putea crea proiecte în JavaScript pe cont propriu înainte de a-l cunoaște!


Mulțumesc pentru lectură! Numele meu este Per Borgen, sunt cofondatorul Scrimba – cel mai simplu mod de a învăța să codezi. Ar trebui să verificați bootcamp de design web receptivdacă doriți să învățați să construiți un site web modern la nivel profesional.

1611011407 121 Aflati TypeScript gratuit cu acest curs interactiv Scrimba
Faceți clic aici pentru a ajunge la bootcampul avansat.