Construirea de jocuri 2D poate fi o modalitate excelentă de a învăța JavaScript, mai ales atunci când lucrează prin elementele de bază ale logicii complexe a jocurilor de masă.

În această serie, vă voi prezenta noțiunile de bază ale programării, cu accent pe expunerea la cele mai bune practici și cadre de dezvoltare JavaScript. Rețineți că lucrurile pe care le vom învăța vor fi aplicabile și în alte limbaje de programare.

De-a lungul acestei serii, voi pune accent pe învățarea codificării pentru jocuri digitale de masă și dezvoltare web. Acest lucru ar trebui să fie util pentru jocurile de rol, jocurile de cărți și dezvoltatorii de jocuri de societate care doresc să creeze aplicații însoțitoare sau versiuni digitale ale jocurilor lor, precum și toți noii veniți cu JavaScript.

După ce ați învățat JavaScript și câteva dintre cadrele și motoarele cu care vom lucra, împreună cu unele proiecte practice și în afară de învățarea proprie, veți putea:

  • rulați simulări
  • creați-vă propriile aplicații, jocuri și site-uri web
  • și chiar dezvoltați și implementați proiecte multi-utilizator „full stack” pe care le puteți partaja cu lumea.

Dacă nu sunteți interesat în mod special de dezvoltarea jocurilor digitale de masă, probabil că veți găsi în continuare această serie de ajutor. Vom învăța concepte de bază care sunt esențiale pentru dezvoltarea jocurilor și a web-ului, pe care le veți putea aplica la alte limbaje și cadre de programare.

Sunt un mare susținător al utilizării jocurilor digitale de masă pentru a învăța să codez. Jocurile de pe masă sunt grozave, deoarece implică o mulțime de logici și seturi de reguli complexe, dar nu fizică, matematică vectorială, animație și așa ceva.

Vom explora real practici de programare, cum ar fi crearea unui mediu de dezvoltare integrat și utilizarea GitHub pentru controlul sursei. De asemenea, vom prelua proiecte care vă vor ajuta să vă lăsați abilitățile care vor fi fundamentale în dezvoltarea pe termen lung ca programator.

Începeți prin a învăța elementele de bază (seria pentru începători):

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Aflați mai multe despre configurarea unui mediu de dezvoltare integrat (Tutorial pentru începători):

Aflați cum să utilizați GitHub și ES6 pentru a vă crea și structura codul (Tutorial intermediar):

Aflați mai multe despre Phaser pentru dezvoltarea jocurilor digitale pe masă (Tutorial intermediar):

Aflați mai multe despre Vue pentru dezvoltarea web digitală de masă (Tutorial intermediar):

Construiți un joc de cărți multiplayer cu Phaser 3, Express și Socket.IO (Advanced Project):

Construiți un simulator de jocuri de masă multiplayer cu Vue, Phaser, Express, Node și Socket.IO (Proiect avansat):

Construiți un generator de personaje de joc de rol complet cu MongoDB, Express, Vue și Node (MEVN) (Advanced Project):

Aflați cum să implementați o aplicație web stivă completă pe Heroku (Advanced Project):

Codificare fericită!

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să luați în considerare verificându-mi jocurile și cărțile, abonându-mă la canalul meu YouTube, sau aderarea la Entromanta Discordie.

MS Farzan, Ph.D. a scris și a lucrat pentru companii de jocuri video de profil și site-uri editoriale precum Electronic Arts, Perfect World Entertainment, Modus Games și MMORPG.com și a servit ca Community Manager pentru jocuri precum Dungeons & Dragons Neverwinter și Mass Effect: Andromeda. El este directorul creativ și principalul designer de jocuri Entromancy: Un RPG Cyberpunk Fantasy și autor al Trilogia Nightpath. Găsiți MS Farzan pe Twitter @sumator.