Mulți oameni învață cel mai bine limbaje de programare prin proiecte de construcții. Dacă doriți să învățați Python codificând cinci jocuri, consultați cursul video de 7 ore pe care tocmai l-am lansat pe canalul YouTube Routech.org. Am adunat împreună 5 tutoriale minunate de dezvoltare a jocurilor care vă vor ajuta să învățați Python.

Vei construi Pong, Snake, Connect Four, Tetris și un joc multiplayer simplu. Acestea sunt toate jocuri populare, care sunt distractive, precum și cod.

Aflati Python construind 5 jocuri
Jocuri de coduri în Python!

Acest curs are o abordare bazată pe proiecte. Dacă înveți cel mai bine făcând, acesta este cursul pentru tine. Veți învăța de la Christian Thompson, Keith Galli și Tech împreună cu Tim. Acești profesori experimentați vă vor ajuta să înțelegeți fiecare linie de cod din proiecte.

Nu aveți nevoie de experiență de programare prealabilă pentru a învăța de la acest curs. Cu toate acestea, este util dacă sunteți conștienți de unele concepte de bază de programare, deoarece acest curs omite instrucțiunile de sintaxă de bază și intră direct în proiecte de construcții.

Construiți jocuri folosind linia de comandă, broasca țestoasă și Pygame

Unul dintre jocuri folosește linia de comandă. Scrierea codului pentru linia de comandă este o modalitate excelentă de a învăța abilități de bază de programare fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la grafică.

Un alt joc folosește modulul grafic broască țestoasă. Acesta este un modul încorporat care este adesea folosit pentru a preda abilități de programare inițială și poate fi folosit pentru jocuri simple.

De asemenea, veți învăța să construiți jocuri folosind Pygame. Pygame este un set de module Python care este utilizat pentru a crea tot felul de jocuri, chiar și cele avansate. Este ușor să adăugați grafică și sunet la programele Python.

În secțiunea finală, veți învăța cum să codificați un joc multiplayer scalabil cu Python folosind sockets și rețea. Vei învăța cum să îți desfășori jocul, astfel încât oamenii de oriunde din lume să poată juca unul împotriva celuilalt.

Prin construirea unui joc multiplayer, veți afla despre concepte precum dezvoltarea de clienți și servere, trimiterea de date criptate și conectarea mai multor clienți la un server.

Puteți urmări cursul complet pe canalul YouTube Routech.org (7 ore de ceas).