Unul dintre cele mai utilizate motoare de joc este Unreal Engine de Epic Games. Pe canalul YouTube Routech.org, am publicat un curs cuprinzător despre cum să utilizați Unreal Engine cu C ++ pentru a dezvolta jocuri.

În acest curs pentru începători de la Fahir Mehovic din Awesome Tuts, veți învăța cum să creați trei jocuri complete cu Unreal Engine 4 și Blueprints (un sistem de scripturi vizuale).

Unreal Engine este gratuit, la fel ca acest curs. Aceasta este o modalitate excelentă de a începe să înveți dezvoltarea jocurilor fără costuri. Prin crearea acestor trei jocuri, veți învăța multe principii de proiectare a jocurilor care sunt utile în crearea tuturor copiilor jocurilor.

Cursul începe prin predarea unui joc simplu, astfel încât să puteți învăța conceptele de bază. Veți învăța cum să controlați un personaj în jurul unui mediu 3D. Personajul poate ridica obiecte și pierde sănătatea.

Apoi, veți învăța să creați un joc de cărămidă și pac-man. Aceste jocuri introduc mai multă complexitate, cum ar fi menținerea scorului și interacțiunea cu dușmanii. Toate activele necesare pentru a crea aceste jocuri sunt incluse gratuit.

Puteți urmări cursul de mai jos sau pe canalul YouTube Routech.org (Ceas de 5 ore).