Agenții de publicitate trec de la Apple la Android din cauza confidențialității

Anunciantes que estão mudando da Apple para o Android por causa da privacidade
⏱️ 4 min read

Au existat o mulțime de avertismente, în special din partea rivalului său Apple, Facebook, conform căruia planul Apple de a oferi mai mult control al confidențialității utilizatorilor ar supăra proverbialul cărucior cu mere din economia lumii tehnologice. Primele rapoarte arată că au avut dreptate. Schimbarea politicii de confidențialitate a provocat deja o astfel de schimbare, încât agenții de publicitate se feresc de Apple, ajungând pe Android.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Politica îndrăzneață de la Apple se mută

Acum trei ani, CEO-ul Apple, Tim Cook, spunea: „Confidențialitatea este un drept fundamental al omului”. Acesta a fost întotdeauna un element puternic al experienței Apple, dar acum se pare că Apple se bazează pe aceasta pentru a arăta diferența față de concurenții săi.

Apple vinde anunțuri doar pe câteva dintre aplicațiile sale și nu primește o parte din veniturile din aplicații iOS terțe. Concurenții săi – Facebook și Google – depind mult mai mult de veniturile publicitare din modelele lor de afaceri.

Apple a anunțat în timpul WWDC din 2020 că iOS 14 va aduce o schimbare în urmărirea datelor. Ar fi forțat aplicațiile iOS să dezvăluie ce date păstrează asupra utilizatorilor și să le permită utilizatorilor să renunțe. În cele din urmă, l-a pus în joc în această primăvară cu iOS 14.5.

Facebook a fost foarte vocal cu privire la planul Apple. In decembrie, spunea Intenția Apple a fost „să forțeze companiile să apeleze la abonamente și alte plăți în aplicație pentru venituri, ceea ce înseamnă că Apple va profita și multe servicii gratuite vor trebui să înceapă taxarea sau să iasă de pe piață”.

Dar Facebook a susținut, de asemenea, că îl urmărește pe micuț și nu pe el însuși. Facebook a subliniat că „transparența aplicației de urmărire” a Apple ar afecta întreprinderile mici care deja sufereau din cauza pandemiei. Gigantul rețelelor de socializare a declarat că unul dintre studiile sale a arătat că întreprinderile mici ar putea înregistra o pierdere de 60% a vânzărilor de site-uri web datorită noii caracteristici a Apple.

Rezultatele arată agenții de publicitate care lucrează mai mult cu Android și mai puțin cu Apple

Noua caracteristică Apple forțează aplicațiile să solicite utilizatorilor permisiunea de a le urmări. Vă pot spune, ca utilizator iOS, că renunț. Unele aplicații în care am încredere și pe care consider că datele mele le-ar ajuta, îmi permit să mă urmăresc, dar cu majoritatea altora, renunț.

Așadar, las urmărirea pe ansamblu, dar renunț la aplicațiile individuale. Cu posibilitatea de a ajuta dezvoltatorii sau de a-mi proteja confidențialitatea, îmi aleg confidențialitatea și nu sunt singurul. Mai puțin de 33 la sută optează, potrivit Branch Metric Inc., o companie de măsurare a anunțurilor.

Advertiseri Confidențialitate Apple Android

Acest lucru a condus la scăderea prețurilor anunțurilor iOS și la creșterea prețurilor anunțurilor Android. Agenții de publicitate s-au plâns că, pe parcursul celor trei luni scurte de la data la care politica de confidențialitate Apple a fost activă, ei au a pierdut o mare parte din datele care au făcut ca anunțurile iOS să fie eficiente. Fără eficiență, este greu să justificați un cost ridicat pentru reclame.

Acum, când agenții de publicitate cumpără anunțuri de la Apple, este mult mai puțin vizat. Agențiile de publicitate susțin că instrumentele Facebook din produsele sale de socializare nu sunt la fel de eficiente, deoarece utilizatorii iOS optează pentru a nu-și partaja datele.

Întrebarea literală și figurativă de milioane de dolari este cum va afecta acest lucru modelul de afaceri din lumea tehnologiei. Agenții de publicitate trec pe Android, dar Apple nu depinde de reclame pentru a câștiga bani – dezvoltatorii săi de aplicații terți fac totuși și nu par să vrea ca utilizatorii să știe că este afectată confidențialitatea lor. Va duce acest lucru la mai puțini dezvoltatori care lucrează cu Apple? Sau rezultatul va fi doar o schimbare a modelului de afaceri al unei companii de tehnologie?

Citiți despre anunțurile pe care Facebook le-a scos în ziare care îi condamnau pe Apple pentru angajamentul său față de confidențialitate și despre modificările din iOS 15 care includ mai multă confidențialitate.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x