Agentul de publicitate Instagram a colectat și a urmărit milioane de locații și povești ale utilizatorilor

Agentul de publicitate Instagram a colectat și a urmărit milioane de locații și povești ale utilizatorilor
⏱️ 4 min read

Facebook este cunoscut pentru faptul că le permite agenților de publicitate să adune date de la utilizatori. A ajutat în mare măsură la neîncrederea generală a companiilor de tehnologie și Internet.

Atunci nu va fi foarte surprinzător pentru mulți că Instagram deținut de Facebook a fost surprins făcând ceva foarte similar. Un partener de publicitate a colectat și a urmărit în secret locațiile și poveștile a milioane de utilizatori.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Informații utilizator Instagram colectate și urmărite

HYP3R este de fapt un partener de marketing atât pentru Facebook, cât și pentru Instagram. Acesta din urmă a comis atât erori de configurare, cât și supraveghere laxă care le-a permis agenților de publicitate să deturneze cantități mari de date despre utilizatori pentru a crea înregistrări detaliate despre locații, biografii și fotografii, aceleași informații pe care utilizatorii rețelei sociale le credeau că dispar după douăzeci și patru de ore.

Agenții de publicitate reunesc informațiile pentru a forma profiluri ale utilizatorilor, încălcând regulile Instagram. Rețeaua socială nu și-a dat seama că acest lucru se întâmpla în spatele lor și s-a referit la companie drept unul dintre „partenerii de marketing Facebook” preferați.

După Business Insider a alertat Instagram de ce se întâmpla, rețeaua socială a confirmat că HYP3R a încălcat regulile și a trimis o scrisoare de încetare și renunțare la fostul partener de încredere.

„Acțiunile HYP3R nu au fost sancționate și încalcă politicile noastre. Drept urmare, le-am eliminat de pe platforma noastră. De asemenea, am făcut o schimbare de produs care ar trebui să ajute la prevenirea altor companii de a răzgând paginile de locație publică în acest fel ”, a declarat un purtător de cuvânt într-o declarație.

Datele ridicate de acest agent de publicitate par mult mai personale decât datele preluate de la utilizatorii Facebook în scandalul Cambridge Analytica. Acestea sunt povești complete și imagini cu evenimente din viața utilizatorilor. Nu se cunoaște modul în care HYP3R folosea sau planifica utilizarea datelor.

Business Insider a aflat despre practicile HYP3R intervievând mai mulți foști angajați și, de asemenea, a analizat documente publice și materiale de marketing.

Volumul complet de date ridicate și păstrate nu este cunoscut, dar sursele au spus că peste 90% din datele companiei provin de la Instagram, iar agentul de publicitate a susținut că are „un set de date unic de sute de milioane de consumatori cu cea mai mare valoare din lume. ”

“Pentru [Instagram] pentru a lăsa aceste puncte finale deschise și a permite oamenilor să ajungă la acest lucru într-un fel de canal din spate, am crezut că este un fel de ipocrit ”, a spus un fost angajat HYP3R. Ei cred că nu ar fi nevoie de mult efort pentru a proteja datele, așa că „de ce nu au făcut-o rămâne un mister”.

La rândul său, HYP3R a negat că ar fi încălcat regulile Instagram, considerând că accesul la date accesibile publicului pe Instagram este legitim și justificabil. Sunt încrezători că problemele vor fi rezolvate rapid.

„HYP3R este și a fost întotdeauna o companie care permite un marketing autentic și încântător, care este conform cu reglementările privind confidențialitatea consumatorilor și cu Termenii și condițiile rețelei sociale”, a declarat CEO-ul Carlos Garcia într-un comunicat. „Nu vizualizăm conținut sau informații care nu pot fi accesate public de toată lumea online.”

În ciuda acestei afirmații, agentul de publicitate a preluat custodia datelor Instagram, profitând de lacunele de securitate, cum ar fi colectarea datelor în locații care nu sunt la fel de protejate, cum ar fi hoteluri și săli de sport. A salvat poveștile Instagram publice din aceste locații, inclusiv fotografiile. De asemenea, a tras în profilurile utilizatorilor, colectând biografii și adepți.

Ironic Twist

În mod ironic, renunțarea la astfel de date a fost cândva permisă de Instagram. Sau mai degrabă, unele dintre metodele utilizate de HYP3R au fost permise anterior. Dar Facebook a aflat după scandalul Cambridge Analytica și au făcut schimbări, schimbări care s-au reflectat și în Instagram.

Cu toate acestea, ei încă învață, deoarece au făcut mai multe modificări după ce au aflat acțiunile HYP3R, pentru a împiedica paginile de locație publică să fie disponibile utilizatorilor care sunt deconectați. De asemenea, au revocat accesul HYP3R la API-uri și l-au eliminat din acea râvnită listă „Facebook Marketing Partners”.

Sunteți îngrijorat că datele dvs. Instagram au ajuns în mâinile HYP3R? Ce crezi că au făcut cu asta? Spuneți-ne părerile dvs. în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x