AI fiind considerat a rezolva problema știrilor false

AI fiind considerat a rezolva problema știrilor false
⏱️ 4 min read

Am fost asediați de știri false până târziu. E în jurul nostru. Provoacă probleme, deoarece se maschează bine ca știri reale și de multe ori oamenii ajung să creadă. Se știe chiar că a afectat cursa prezidențială a SUA.

Dar există o modalitate de a remedia problema? Sau acum că existența sa a devenit parte a stilului nostru de viață, suntem doar blocați cu știri false, chiar alături de știrile noastre reale? Există unii care cred că AI ar putea rezolva problema identificării știrilor false ca atare.

Ce sunt știrile false?

În primul rând, să stabilim ce sunt știrile false, întrucât unii sunt în mod clar confuzi cu privire la ceea ce sunt. În timp ce anumiți politicieni și radiodifuzori doresc ca știrile false să fie tot ceea ce le este nefavorabil, în realitate aceasta este acum o imagine adevărată a ceea ce este.

Știrile false sunt exact ceea ce sugerează numele: știri care nu sunt reale. Este o veste care a fost fabricată, de multe ori, în beneficiul altcuiva.

Organizațiile majore de știri au intrat în probleme de câteva ori raportând știri care nu au fost complet verificate. Aceasta devine o știre falsă. Social media este, de asemenea, un mare susținător al știrilor false. Este prea ușor ca o știre falsă să devină virală și, până atunci, există mulți oameni care o cred.

Există modalități actuale de a verifica dacă o poveste este o știre falsă, dar aceste metode impun oamenilor să facă treaba piciorului și să verifice dacă sunt reale și acest lucru necesită timp. Site-uri web ca Snopes au fost de ani de zile verificând știrile false înainte ca acestea să fie numite chiar știri false. Dar nu pot ține pasul cu cererea de a verifica fiecare poveste trimisă.

Și de aceea se sugerează că AI ar putea ajuta la stabilirea dacă știrile sunt reale sau false. Se poate face mult mai repede. Cu toate acestea, nu este la fel de rezistent ca munca umană în acest sens.

Remediul posibil

Google și Facebook au anunțat luna trecută la Summitul Economic Mondial că au planuri de a dezvolta sisteme de IA care să-și alerteze utilizatorii cu privire la conținut discutabil. Google sugerează o extensie de browser „detector de dezinformare” pentru a informa utilizatorii că un link nu poate fi de încredere.

În timp ce lucrează la acest lucru, AdVerif.ai, un startup israelian, a folosit deja un sistem AI pentru a prelua știri false.

știri-știri-false-ai-roșu

Există rapoarte care prezic că în termen de trei până la patru ani, oamenii din economiile avansate vor consuma mai mult conținut fals decât conținut adevărat, ceea ce este cu adevărat uluitor,”A spus Or Levi, fondatorul ADVerif.ai.

Dar, deoarece o mulțime din acest conținut este reciclat și repetat în moduri diferite, credem că putem folosi AI pentru a identifica tendințele care îl detectează ca fiind fals.

Compania a lansat în noiembrie anul trecut un algoritm bazat pe AI despre care se spune că poate identifica știrile false aproape nouăzeci la sută din timp. Companii de publicitate precum Adidas și Nike finanțează dezvoltarea acestui sistem. Intenția este să fie creat un plug-in pentru browser care va afișa o fereastră pop-up atunci când ajungeți la o poveste frauduloasă.

Știind că știrile false tind să fie diferite, întrucât folosește mai multe adverbe, adjective și argou, propoziții simple și nu multe virgule și citate, Adverif.ai a introdus atât algoritmul, cât și știrile false în algoritm, antrenându-l pentru a identifica acele indicii despre stabiliți dacă o știre a fost falsă sau reală.

Neajunsurile

știri-știri-false-ai-lampă

Cu toate acestea, această metodă este oarecum defectă. „În acest moment, o poveste ar putea spune că New York este capitala Ugandei și că algoritmul poate să nu o semnaleze, deoarece nu are o bază de date cu fapte comune,”A dezvăluit Levi.

Formele actuale de IA pot privi stilul limbajului și subiectul pe care îl discută textul, dar nu își poate da seama de sensul afirmațiilor.„AI, de asemenea, nu este bun cu afirmații că nu poate„ cuantifica ”sau„ măsura ”, de parcă afirmarea a ceva este cea mai bună.

Vestea bună este că se va îmbunătăți. Următoarea versiune a AdVerif.ai este setată să utilizeze procesarea limbajului natural pentru a ajuta la verificarea declarațiilor din articole în raport cu conținutul online existent de încredere, cum ar fi Wikipedia, chiar dacă Wikipedia nu este 100% infailibilă.

Și pentru că aceleași instrumente de AI creează știrile false și vor ajuta la combaterea știrilor false, Levi crede că spațiul online va deveni un câmp de luptă al AI concurente. În plus, el se simte „la sfârșitul zilei, probabil că responsabilitatea va fi întotdeauna asupra oamenilor de a-și folosi propria intuiție pentru a decide dacă ceva este adevărat sau nu”.

Ai avea încredere în AI pentru a determina realitatea din știrile false? Accesați secțiunea de comentarii de mai jos și anunțați-ne!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x