Alegerea unei tastaturi mecanice – Ce tip de comutator de tastatură mecanică este potrivit pentru mine?

Alegerea unei tastaturi mecanice - Ce tip de comutator de tastatură mecanică este potrivit pentru mine?
⏱️ 5 min read

Este posibil să fi auzit despre „tastaturi mecanice” în unele articole de pe Internet. Dacă nu ați făcut-o, acestea sunt tastaturi care vin de obicei cu un preț destul de ridicat, dar folosesc comutatoare speciale de tastatură care îi fac pe utilizatorii de tastatură mecanică să jure tastaturile obișnuite pe viață. S-ar putea să fiți interesat să achiziționați singur o tastatură mecanică. Poate că sunteți un dactilograf avid sau vă place să jucați jocuri care necesită o utilizare intensă a tastaturii.

Înainte de a merge la magazin și de a ridica prima tastatură mecanică pe care o vedeți, trebuie să știți ceva despre tastaturile mecanice. Adesea vin în culori care încep cu „Cherry MX” la început, cum ar fi „Cherry MX Blue”. Iată un exemplu.

Nu vă înșelați – acest lucru nu se referă la culoarea tastaturii în sine! Nu puteți achiziționa o tastatură Cherry MX Roșu și Albastru și vă așteptați ca acestea să funcționeze identic ca și cum ați cumpăra variantele roșii și albastre ale unui anumit model de mașină. Dar ce do înseamnă aceste culori „Cherry MX” și care ar trebui să cumpărați?

Comutatoarele de la tastatură și de ce sunt importante

Primele lucruri mai întâi: să discutăm ce înseamnă „Cherry MX”. Partea „Cherry” se referă la Cherry Corporation, care a început să producă tastaturi în 1967. Acest lucru le face cel mai vechi producător de tastaturi din lume.

În anii 1980, Cherry a început să facă o marcă de comutator de la tastatură numită comutator Cherry MX. Comutatoarele de la tastatură sunt plasate sub tastele unei tastaturi; odată apăsată o tastă, aceasta declanșează comutatorul și informează computerul că a fost apăsată tasta. În prezent, tastaturile de pe piața de masă utilizează tastatura cu buton care utilizează mici cupole de cauciuc sub fiecare tastă pentru a afla ce a apăsat utilizatorul. Comutatoarele pentru cupole sunt mai ieftine și mai ușor de realizat, dar utilizatorii raportează că tastele se simt „moale”. Acest lucru se datorează schimbării tastelor de la un întrerupător mecanic la apăsarea în jos a cauciucului.

MechKeySwitch-membrane

De ce ne pasă cum se simte o tastă atunci când este apăsată? Pentru persoanele care folosesc o tastatură subconștientă, senzația unei tastaturi poate însemna totul pentru ei. Dactilografii pricepuți vor să zboare prin cuvinte pe măsură ce tastează, așa că doresc o tastatură care necesită cât mai puțin efort pentru a tasta. Pe de altă parte, jucătorii care preferă precizia față de viteza de tastare vor dori tastele care necesită mai mult efort pentru a activa, astfel încât apăsarea accidentală a tastelor să nu le distrugă jocul.

Având în vedere acest lucru, să aruncăm o privire asupra diferitelor culori pe care le puteți cumpăra și a ceea ce face fiecare pentru tastatură.

Culorile

Există o gamă de comutatoare pe care le puteți cumpăra, dar cele „principale” pe care le veți găsi sunt „Negru”, „Roșu”, „Maro” și „Albastru”.

Comutatoare MechKeySwitch

Negru

Comutatoarele negre sunt proiectate pentru a necesita cea mai mare cantitate de presiune înainte de activarea comutatorului. Acest lucru înseamnă că apăsarea accidentală a tastelor este mai puțin probabilă comparativ cu o tastatură obișnuită. De asemenea, oferă foarte puțin feedback atunci când sunt apăsate. Comutatoarele negre sunt ideale pentru cei care doresc să facă apăsări de taste deliberate și fără erori, cum ar fi jucătorii. Ca dezavantaj, acestea pot fi destul de obositoare de utilizat pentru perioade lungi de timp.

Albastru

Comutatoarele albastre sunt la capătul opus al spectrului. Comutatoarele albastre se concentrează pe apăsările de taste foarte ușoare și fără efort, care sunt ideale pentru cei care scriu foarte mult. De asemenea, oferă un feedback tactil și audibil solid, ceea ce înseamnă că dactilografii de viteză pot „înregistra” mental fiecare apăsare a tastei. De fapt, feedback-ul lor audibil este aproape prea bun; proprietarii de tastaturi albastre raportează un clic foarte puternic în timp ce tastează, ceea ce îi poate distrage cu ușurință pe cei din apropiere.

Maro

Comutatoarele maro reprezintă punctul de mijloc între albastru și negru. Dacă vă place sunetul unei tastaturi care este bun pentru tastare, dar doriți și să jucați jocuri pe lateral, comutatoarele maro sunt adesea anunțate ca alegerea perfectă. Acestea oferă un pic de feedback tactil, astfel încât veți putea „simți” și valida fiecare apăsare. Înseamnă că sacrificați obținerea unei tastaturi mai specializate în schimbul unui „jack al tuturor meseriilor”. Pe de altă parte, dacă activitățile computerului nu sunt specializate în sine – tastarea unui moment și jocul în celălalt – tastatura maro va fi ideală.

roșu

Comutatoarele roșii sunt asemănătoare cu cele maro, dar sunt mai recente în ceea ce privește designul. Comutatoarele roșii au o ușurință de presare similară cu roșu comutatoare albastre, dar nu oferă niciun feedback despre presă. Acest lucru le face mai ideale pentru jucătorii care doresc să facă presă mai deliberată și mai solidă decât mai multe brichete. De obicei, jucătorii preferă comutatorul roșu dacă tastaturile comutatoare negre sunt prea obositoare pentru a fi utilizate.

Amintiți-vă că nu trebuie să achiziționați un anumit comutator de tastatură pur și simplu din cauza recomandărilor de mai sus. Este în întregime posibil ca un jucător să iubească comutatoarele albastre sau ca un dactilograf să prefere maro decât albastru. Gândiți-vă la ceea ce ați dori de la tastatură – ceva ușor și rapid, solid și clar, sau un amestec al ambelor – apoi cumpărați tastatura potrivită pentru dvs.

Credit de imagine: YouTube, Wikipedia

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x