Alfabet pentru a trimite baloane pe internet în Kenya în 2019

Alfabet pentru a trimite baloane pe internet în Kenya în 2019

⌛ Reading Time: 3 minutes

Citiți acest articol acum prin orice mod de utilizare a internetului, indiferent dacă sunteți acasă, la birou, la bibliotecă, la o cafenea, chiar și în timp ce vă deplasați. Dar dacă nu ai norocul să ai acces? Cum ați obține informații?

Sigur, nu eram toți conectați acum doar câteva decenii, dar viața, așa cum mulți dintre noi știu, este o viață complet conectată, iar faptul este că nu este disponibilă pentru toată lumea. Pentru acei oameni, Alphabet, compania mamă Google, sub o companie separată numită Loon, a lansat baloane care zboară deasupra și sunt pline cu … practic o conexiune la Internet.

Cum funcționează baloanele de internet ale lui Loon

În unele zone care sunt foarte îndepărtate sau posibil rurale, plasarea turnurilor celulare nu este foarte plauzibilă. Probabil, pentru că știm că Google dorește să fie atotputernic și mereu prezent, au dorit să aducă internetul la cât mai mulți oameni posibil, întrucât mai mult internet înseamnă mai multă afacere pentru ei. Au început să dezvolte proiectul în 2011 și de atunci îl derulează încet.

O conexiune la internet este transmisă de la sol la baloanele lui Loon care zboară la aproximativ 12,5 mile deasupra capului. O întreagă echipă de baloane împart acel semnal și apoi îl transmite înapoi pentru a acoperi o zonă mare.

„Este cel mai ușor să te gândești la ele ca la turnuri plutitoare de telefonie mobilă”, a spus un purtător de cuvânt al lui Loon Tendințe digitale. „Loon lucrează cu operatorii de rețele mobile pentru a-și extinde rețelele către comunități neconectate sau neconectate.”

Baloanele sunt trimise în cer prin lansatoare personalizate. După lansare, utilizează curenții de vânt pentru a ajunge în poziția corectă. Dacă o anumită zonă trebuie conectată, baloanele pot naviga prin curenții de vânt pentru a găsi acea zonă.

Purtătorul de cuvânt explică acest lucru: „De exemplu, în timpul unui test din 2016 am călătorit cu curenți eolieni de la locul de lansare din Puerto Rico pe un loc de testare din Peru. Apoi am rămas în spațiul aerian peruvian timp de 98 de zile. Pentru a realiza acest lucru, sistemul a făcut aproximativ 20.000 de ajustări de altitudine. ”

Acest lucru a funcționat atât de bine încât, după uraganul Maria care a afectat cea mai mare parte a insulei, baloanele au fost folosite pentru a trimite o acoperire LTE de urgență în Puerto Rico.

știri-alfabet-baloane-sol

Cea mai nouă regiune la care Loon oferă internet este Kenya. Planul este să-l punem în funcțiune cândva în 2019. Proiectul lucrează alături de Telkom Kenya cu scopul final de a oferi servicii persoanelor care locuiesc în zone care sunt rurale și / sau în munți, locuri în care nu au acces turnuri de celule.

Telkom Kenya, la fel ca toate celelalte rețele partenere cu Loon, va stabili prețul pentru cei care își folosesc conectivitatea la internet.

În plus

Loon își revendică scopul cu Loon este de a împuternici oamenii să construiască afaceri, să îmbunătățească îngrijirea sănătății și chiar să crească randamentul culturilor. Și, deși este tentant să spunem că obiectivul lor final este, probabil, să crească acoperirea produselor Google, trebuie să ne dăm seama și cum s-au intensificat după ce uraganul Maria a afectat Puerto Rico.

Ce părere aveți despre modul alternativ Alphabet / Loon de a furniza internetul în zonele îndepărtate? Spuneți-ne ce părere aveți despre această rețea de baloane în secțiunea de comentarii de mai jos.

Credit de imagine: Videoclipul „Project Loon: Scaling Up”