Alternative Facebook pentru diverse tipuri de social media: Ghidul celor mai bune opțiuni

Cele mai bune alternative Facebook pentru diferite tipuri de social media
⏱️ 20 min read

Există multe alternative Facebook potrivite pentru diferite tipuri de social media. Pentru a începe, poți folosi Twitter pentru a te conecta cu alte persoane și pentru a-ți împărtăși gândurile în timp real. Instagram este o platformă excelentă pentru partajarea de fotografii și videoclipuri, și pentru a-ți împărtăși viața personală cu prietenii și familia.

Dacă te interesează networking-ul profesional, LinkedIn este o alegere ideală, unde poți găsi oportunități de afaceri și conecta cu profesioniști din domeniul tău de activitate. Pentru utilizatorii pasionați de gaming, Twitch este o variantă excelentă, unde poți streaming jocurile tale favorite și poți interacționa cu publicul tău.

În plus, pentru a găsi comunitatea potrivită pentru pasiunile tale, există și rețele de socializare, precum Pinterest pentru fotografie, YouTube pentru videoclipuri, TikTok pentru videoclipuri scurte, Reddit pentru subiecte de discuție, și multe altele.

În concluzie, există numeroase alternative Facebook pentru diferite tipuri de social media, astfel încât poți găsi cu ușurință platforma potrivită pentru tine și pentru nevoile tale sociale.

Facebook a luat cu asalt internetul când a devenit global în 2006 și este acum cea mai mare rețea socială. Când vine vorba de rețelele sociale, Facebook este regele. De aceea, în ciuda numeroaselor preocupări legate de confidențialitate, nu dă semne de încetinire. Nu există nimic care să se potrivească acum cu Facebook. Unii oameni ar putea argumenta că Twitter este mai bun, dar nu este cu adevărat o alternativă și, cu siguranță, nu se adresează persoanelor care doresc să rămână în contact cu prietenii și familia.

Ei bine, acum că am stabilit faptul că nu există alternative reale de Facebook, să trecem la goană, avem câteva alte rețele sociale care vizează anumiți utilizatori. De exemplu, există rețele destinate fotografilor, aplicații pentru designeri, startup-uri, investitori etc. Ei bine, dacă ați căutat să renunțați la Facebook și să-l înlocuiți cu o alternativă demnă, iată opțiuni de luat în considerare în 2022.

Cele mai bune alternative Facebook pentru diferiți utilizatori în 2022

Am împărțit acest articol în secțiuni pentru diferite cazuri de utilizare. Puteți folosi cuprinsul de mai jos pentru a sări rapid la secțiunea dorită.

De ce avem nevoie de o alternativă la Facebook?

Totul are avantajele și dezavantajele sale și Facebook, de asemenea. În timp ce Facebook a devenit o parte din viețile noastre și este iubit de milioane, are partea sa de critici. A fost criticat în întreaga lume pentru setările sale de confidențialitate în continuă schimbare, care oferă Facebook control complet asupra informațiilor pe care le furnizăm în conturile noastre.

Apoi sunt marile scandaluri de confidențialitate precum Cambridge Analytica. Nici experimentele Facebook cu News Feed nu au fost foarte bine primite de utilizatori. Inițiativa companiei Internet.org a fost, de asemenea, sigur că va enerva pasionații de neutralitate a rețelei. Pe scurt, acestea sunt suficiente motive pentru a avea nevoie de alternative Facebook.

Alternativă Facebook pentru fotografi și artiști (Fotografie/Artă)

Dacă ești un fotograf profesionist sau chiar unul în devenire, 500px este locul de vizitat mai des decât Facebook. 500px este o comunitate fotografică foarte puternică și, împreună cu interacțiunea cu alți fotografi, veți putea vedea câteva imagini uimitoare. Site-ul web oferă, de asemenea, diverse instrumente și funcții pentru fotografi. puteți verifica și alte alternative dacă nu vă place 500px.

flickr

Fie că ești un fotograf aspirant sau un profesionist cu ani de experiență, Flickr poate face o cale lungă pentru a oferi fotografiilor tale uimitoare expunerea de care au nevoie. Ceea ce o face o alternativă grozavă de Facebook pentru fotografi este a Comunitate masivă în care poți explora imagini de top.

Cu niște instrumente de organizare cu adevărat utile, puteți să vă creați propria selecție de fotografii fascinante și să le păstrați organizate. Nu numai că, aplicația mobilă Flickr vine și cu câteva filtre grozave și instrumente de editare care vă permit să clarificați-vă imaginile și puneți-le pe site-ul de găzduire a imaginilor, astfel încât să poată obține multă tracțiune.

Cele mai bune alternative Facebook pentru diferite tipuri de social media

DeviantArt este platforma perfectă pentru artiștii care doresc să-și arate galeriile de artă lumii. Are o comunitate grozavă de artiști cu care puteți interacționa și împreună cu care puteți vedea o artă grozavă. Există o serie de funcții care urmăresc să ușureze viața artiștilor și, în plus, asigură, de asemenea, că artiștii primesc creditul cuvenit.

Alternativă Facebook pentru designeri

comportament

Behance este o comunitate excelentă pentru designeri, unde oamenii își pot prezenta design-urile creative și pot descoperi lucrări grozave. Împreună cu comunitatea, Behance vă permite să urmăriți și să apreciați alți designeri sau munca lor. De asemenea, puteți contacta oamenii pentru a discuta despre design.

Behance a fost blocat în India de către guvern, dar îl puteți accesa folosind serviciile VPN. Sau, dacă nu așa vrei să mergi, poți să verifici celelalte alternative Facebook pentru designeri menționate mai jos.

Portofoliul Adobe

Bănuiesc că nu te așteptai să-mi fie dor de Adobe Portfolio, nu-i așa? Ei bine, dacă ești dispus să creezi un site atractiv unde poți prezentați-vă capodopera, ar trebui să luați în considerare Portofoliu. Site-ul vine cu un număr mare de machete și oferă, de asemenea, o gamă largă de personalizări, astfel încât să puteți crea un site care să atragă publicul dvs.

O altă caracteristică notabilă a portofoliului este că vă optimizează automat site-ul pentru orice dispozitiv pentru a se asigura că funcționează fără probleme. Asta nu este tot, versiunea pro a Portfolio poate oferi acces la întreaga colecție de aplicații creative Adobe care vă poate spori creativitatea.

afacere

Dribbble este o altă platformă excelentă pentru designeri, unde un designer poate încărca o fotografie a designului sau a aplicației pentru a le arăta altora. Dacă sunteți designer, ar trebui să încercați cu siguranță Dribbble, deoarece este complet orientat spre design. Este grozav dacă vă plac animația, designul web, ilustrația, tipografia, designul de produse sau orice altceva. Dribbble are categorii pentru tot felul de designeri, ceea ce îl face o alternativă excelentă pentru Facebook.

Alternativă Facebook pentru profesioniști/nevoi orientate spre carieră

Cele mai bune alternative Facebook pentru diferite tipuri de social media

LinkedIn a fost o platformă populară pentru profesioniști și continuă să fie așa. LinkedIn vă oferă posibilitatea de a interacționa cu alți profesioniști, de a angaja angajați și de a găsi locuri de muncă. De asemenea, este grozav dacă doriți să fiți la curent cu cele mai recente știri despre afaceri și industrie. Există și LinkedIn Pulse dacă doriți să împărtășiți idei noi cu alte nume mari din industrie.

constructor de cariera

Dacă LinkedIn pretinde că este cea mai bună alternativă de FaceBook pentru profesioniști și nevoile orientate spre carieră, atunci nici CareerBuilder nu este rătăcit în carieră. Cand vine vorba de Furnizați liste de locuri de muncă atractive, sfaturi în carieră și postați CV-uri., nu este pe măsură. Asta nu este tot, spre deosebire de Facebook, acesta oferă și resurse utile pentru cei care caută un loc de muncă.

Nu numai că, CareerBuilder este mult mai de încredere decât Facebook, deoarece primul primește liste de locuri de muncă direct de la companii. Și mai bine, are și el a colaborat cu diverse companii pentru a extinde listele locale.

Alternativă Facebook pentru partajarea media

Cele mai bune alternative Facebook pentru diferite tipuri de social media

Instagram, deținut de Facebook, a crescut în ultimii ani cu un pas. Este o rețea socială completă, deoarece vă permite să încărcați fotografii, videoclipuri scurte și chiar să faceți schimb de texte cu alții.

Lucrul bun este că poți seta Instagram să-ți posteze actualizările pe Facebook, Twitter și alte profiluri. Datorită popularității Instagram, a existat o creștere a aplicațiilor similare cu Instagram, pe care le puteți verifica. Oamenii iubesc Instagram atât de mult încât, în viitor, ar putea ajunge să înlocuiască Facebook.

Youtube

Sunt șanse să îl utilizați deja și, deși YouTube nu este cu adevărat o alternativă la Facebook, este o platformă grozavă de partajare a videoclipurilor. Adăpostește câteva videoclipuri grozave și conținut original, ceea ce face o comunitate uimitoare. Alături de YouTube, există o serie de platforme excelente de partajare video, cum ar fi Vimeo, DailyMotion și multe altele.

TIC-tac

Urmând cea mai recentă tendință, TikTok a devenit platforma ideală pentru partajarea videoclipurilor cu sincronizarea buzelor. Și dacă sunteți în căutarea unui înlocuitor pentru Facebook care vă permite să distribuiți și explorați mici videoclipuri amuzantenu căutați mai departe decât oferta ByteDance.

La fel ca Facebook, acest site de partajare video creează și un flux video complet personalizat, astfel încât să puteți accesa rapid tipul de videoclipuri care vă plac. Prin amabilitatea unei comunități mari de creatori, veți avea întotdeauna o varietate de videoclipuri, de la jocuri la comedie la meme, de vizionat. În calitate de creator, primești o mulțime de filtre strălucitoare și muzică nebunească pentru a adăuga puțină glam clipurilor tale.

TikTok a fost interzis de guvernul indian anul trecut, dar există o mulțime de alternative TikTok pe care le puteți consulta în schimb. În plus, acum puteți partaja videoclipuri asemănătoare TikTok pe Instagram Reels. Dacă sunteți interesat, asigurați-vă că consultați comparația noastră dintre TikTok și Instagram Reels și câteva sfaturi și trucuri grozave pentru Instagram Reels.

forumuri de discuții

Reddit

Reddit este un forum public în care oamenii postează și comentează lucruri care îi interesează. În general, utilizatorii Reddit împărtășesc întrebări, povești, imagini sau orice ar putea fi interesant. Apoi oamenii se conectează între ei prin comentarii. Marea comunitate pe care Reddit a construit-o de-a lungul anilor o face o platformă socială grozavă. Există, de asemenea, câteva alternative excelente la Reddit pe care ar trebui să le verificați.

Quora Vs WordPress Vs Blogspot Vs Tumblr Vs Medium 2015

Ai o întrebare și vrei să întrebi pe alții? Vizitați Quora. Este cel mai bun loc pentru toate întrebările și câteva răspunsuri uimitoare. Întrebarea poate fi pe orice subiect și poți chiar să postezi întrebări personale anonim. Puteți să puneți din nou întrebări care au fost deja postate și să votați răspunsurile pe care le considerați grozave.

microblogging

stare de nervozitate

Nu este nevoie să introduceți Twitter, deoarece crește aproape la fel de rapid ca Facebook și este unul dintre cei mai mari competitori ai Facebook. Deși găzduiește postări/tweet-uri mai mici, este un mediu excelent și s-a asigurat că unele probleme din întreaga lume sunt aduse tuturor. Twitter este probabil cea mai distractivă și mai ușor de utilizat rețea socială dintre toate.

Alternativă pe Facebook pentru întâlniri

Cele mai bune alternative Facebook pentru diferite tipuri de social media

Există mai multe aplicații cupidon, dar Tinder este, fără îndoială, cea mai bună dintre ele. Pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu Tinder, este o aplicație populară de întâlniri care se potrivește cu două persoane atunci când ambele au glisat spre dreapta, adică „a plăcut”. Dacă nu-ți place Tinder, există o mulțime de alte aplicații alternative de întâlniri.

Alternativă Facebook pentru recenziile utilizatorilor

angi

Cunoscută anterior sub numele de Lista lui Angie, această alternativă Facebook pentru recenziile utilizatorilor a fost redenumită Angi. Este grozav pentru oricine are probleme în a alege cele mai bune magazine din cartier și multe altele. Angi este un site web unde puteți găsi recenzii ale utilizatorilor despre companiile locale. Pe lângă recenzii, puteți găsi evaluări și oferte în cartierul dvs. Cu toate acestea, site-ul web include doar companii din SUA pentru moment.

Alternativă Facebook pentru iubitorii de film

site-ul imdb

IMDb este site-ul web preferat pentru iubitorii de film și cu un motiv întemeiat. Este un site web grozav unde puteți citi recenzii ale unui film de la diverși utilizatori și puteți evalua filmele pe care tocmai le-ați vizionat. Odată cu asta, puteți discuta și despre diverse filme pe „Message Board” cu comunitatea cool. Există și IMDbPro, dacă vrei să intri în contact cu un actor sau artist.

rosii stricate

Rotten Tomatoes este un alt site web pe care toți iubitorii de film îl vizitează pentru a revizui un film. Site-ul popular de evaluare a filmelor colectează evaluări de la utilizatori și critici. Arată evaluările într-o caracteristică cool Tomatometer, iar dacă filmul este nou este bun și dacă este putred nu atât.

Alternativă Facebook pentru programatori/dezvoltatori

GitHub

GitHub este o rețea pentru dezvoltatori, unde dezvoltatorii pot obține ajutor pentru a-și dezvolta mai bine proiectele. Oferă instrumente pentru nevoile dvs. de programare, împreună cu codul pe care îl puteți furniza pentru propriul proiect. De asemenea, puteți alege să nu vă faceți codul public, dar asta necesită un abonament plătit. Există, de asemenea, urmărirea problemelor, recenzii de cod și multe altele. Dacă doriți să utilizați altceva decât GitHub, există mai multe alternative bune.

preaplin stivă ft

Dacă sunteți un dezvoltator sau un programator aspirant, probabil ați auzit sau ați vizitat Stack Overflow. Secțiunea excelentă de întrebări și răspunsuri a platformei vă va ajuta dacă întâmpinați probleme în timpul sesiunilor de codare. Mai simplu spus, Stack Overflow este cel mai bun prieten al programatorului și ceva pe care dezvoltatorii din întreaga lume îl folosesc zilnic. În plus, puteți folosi portalul lor de locuri de muncă pentru a obține locul de muncă visat.

Alternativă Facebook pentru entuziaștii/investitorii startup-urilor

AngelList

AngelList este o platformă excelentă pentru startup-uri și persoanele care doresc să investească într-un startup. Este o modalitate excelentă pentru investitori de a intra în legătură cu startup-urile. Există, de asemenea, opțiuni pentru a găsi un loc de muncă la început, a posta locuri de muncă și a strânge bani pentru afacerea dvs. online. Pe scurt, este o comunitate uimitoare a celor mai buni investitori de semințe din întreaga lume.

crunchbase

Crunchbase este o altă platformă grozavă dacă aveți o companie în curs de dezvoltare sau un startup. Este o comunitate de diverse companii, startup-uri, VC și alte grupuri de investiții. Fiecare dintre ele are profiluri și startup-urile se pot conecta cu investitori de semințe. De asemenea, mai multe companii pot lua legătura și colabora pentru un proiect.

Alternativă Facebook pentru streaming live

smulge picioarele

Nu putem vorbi despre streaming live fără să menționăm Twitch, nu? Twitch este o platformă de streaming live cu un accent special pe jocuri. Jucătorii pot folosi platforma pentru a transmite jocuri și a interacționa cu comunitatea. Pe lângă canalele axate pe jocuri, Twitch are și „Just Chatting” pentru conversații ocazionale. Dacă ești un jucător, Twitch este o alternativă viabilă la Facebook Gaming.

Alternativă Facebook pentru iubitorii de muzică

Spotify

Nu cred că Spotify are nevoie de o prezentare aici, nu? Cu peste 250 de milioane de abonați, cel mai popular serviciu de streaming muzical din lume are tot felul de ingrediente pentru a oferi o experiență excelentă de ascultare a muzicii. Dotată cu o bibliotecă muzicală uriașă, aplicația este concepută pentru a satisface toate gusturile. De asemenea, are un interfață de utilizator destul de intuitivă și vine cu recomandări personalizate așa că descoperirea unor melodii grozave în streaming rămâne ușor de ales.

Asta nu este tot, Spotify găzduiește și un număr mare de podcasturi, astfel încât să vă puteți conecta la podcasturile preferate. Pe scurt, dacă sunteți în căutarea unei alternative Facebook pentru a vă condimenta muzica, există șanse mari ca Spotify să vă cucerească imediat!

nor de sunet

SoundCloud este una dintre cele mai mari comunități muzicale și rețele sociale de pe Internet. Dacă ești un producător independent de muzică și vrei să arăți muzica ta lumii, SoundCloud ar trebui să fie locul perfect. Vă permite să vă comercializați piesele și, datorită funcției de like și repost, ar trebui să obțineți tracțiunea pe care o meritați.

muzica plăcinte cu mere

Apple Music, după cum sugerează și numele, este un serviciu de streaming de muzică de la Apple. Cu peste 70 de milioane de melodii și liste de redare organizate, serviciul nu trebuie ratat dacă îți place muzică în flux. Deși platforma nu oferă un nivel gratuit susținut de anunțuri, Apple Music este o opțiune convingătoare, mai ales dacă sunteți un utilizator de iPhone sau cineva care a investit în ecosistemul Apple.

Diverse alternative Facebook

Dacă sunteți în căutarea unei alternative Facebook pentru conversații vocale simple cu oameni din întreaga lume, Clubhouse este locul potrivit. Aplicația oferă grupuri în care vă puteți alătura discuțiilor cu alte persoane care sunt interesate de subiecte similare și vă puteți crea propria cameră pentru a începe să vorbiți despre ceva care vă interesează, de asemenea.

Cele mai bune alternative Facebook pentru diferite tipuri de social media

Aplicația seamănă mult cu un podcast care rulează mereu și are o mulțime de subiecte diferite de explorat. Indiferent dacă doriți să vorbiți despre cele mai recente actualizări ale software-ului Apple, sau doar despre comedie sau chiar despre fizică teoretică, le puteți găsi pe toate la Clubhouse. Dacă Clubhouse nu vă interesează, există o mulțime de aplicații precum Clubhouse pe care le puteți verifica și.

Lângă

Dacă ți-ai dorit o rețea de socializare care să te conecteze cu cartierul tău, NextDoor este platforma perfectă pentru tine. Este o rețea de socializare pentru a socializa printre oamenii din localitatea dumneavoastră. Îl puteți folosi pentru a găzdui o întâlnire de cartier, pentru a găsi ajutor local, pentru a obține sfaturi și multe altele.

Doximity este o rețea socială pentru medici și medici. Medicii și medicii își au profilurile în rețeaua dvs. și se pot conecta între ei. Ei pot găsi, de asemenea, locuri de muncă la spitale importante și alte oportunități similare.

doximitatea

discordia picioarelor

Discord este o platformă socială pentru interacțiunea cu comunitățile. Are canale bazate pe subiecte în cadrul serverelor pentru a facilita o mai bună comunicare pe subiecte de nișă. Puteți folosi Discord pentru a rămâne aproape de comunitățile care contează pentru dvs. De asemenea, puteți folosi aplicația pentru a partaja ecranul cu prietenii și familia. Puteți crea noi servere Discord, puteți adăuga plăci de sunet Discord pentru distracție și multe altele. De asemenea, există câțiva roboți Discord minunați care vă pot îmbunătăți serverul și, dacă tot nu vă place serviciul, ar trebui să consultați lista noastră de alternative Discord.

Cele mai bune alternative Facebook pentru diferite tipuri de social media

MeWe este o alternativă Facebook în ascensiune care se autointitulează „rețeaua socială de generație următoare”. Interfața și caracteristicile platformei seamănă foarte mult cu Facebook și este în mod clar concepută pentru a replica Facebook. Ceea ce îl face diferit pe MeWe este că nu oferă reclame. În plus, MeWe afirmă că nu distribuie și nu vinde informațiile dumneavoastră personale agenților de publicitate sau comercianților. Cu toate acestea, politicile flexibile de moderare a conținutului ale platformei o fac un teren propice pentru dezinformare.

Întrebări frecvente

Î. Facebook își pierde popularitatea?

În ciuda scandalurilor sale, Facebook nu dă semne de încetinire. De fapt, gigantul rețelelor sociale a asistat la o creștere a utilizării în timpul pandemiei de coronavirus.

Î. Este MeWe o alternativă bună la Facebook?

MeWe are potențialul de a fi o alternativă bună la Facebook, dar politicile sale de moderare a conținutului nu se potrivesc.

Î. Ce rețele sociale nu sunt deținute de Facebook?

Platformele de social media precum Reddit, Twitter, LinkedIn nu sunt deținute de Facebook. Puteți derula în sus pentru a vedea toate alternativele Facebook pe care le puteți utiliza.

Î. Ce rețele sociale sunt cele mai bune pentru confidențialitate?

Mastadon este o soluție solidă pentru oricine caută o platformă construită având în vedere confidențialitate. Deși este mai aproape de o alternativă Twitter, ar trebui să luați în considerare utilizarea acestuia dacă sunteți îngrijorat de confidențialitate. Este gratuit, open source și fără reclame.

Î. Ce se întâmplă cu conturile Facebook când cineva moare?

Facebook oferă o opțiune de a atribui o persoană de contact de încredere pentru a-i anunța prietenilor că au murit. După ce persoana de contact alege să-și amintească contul de Facebook, profilul este blocat cu o etichetă „Remembering”.

Î. Facebook a cumpărat Instagram?

Da, Facebook a achiziționat Instagram printr-o afacere de un miliard de dolari în aprilie 2012.

Î. Este mai bine să utilizați aplicația sau browserul Facebook?

Dacă sunteți pe un computer, ar trebui să utilizați Facebook într-un browser. Pe de altă parte, aplicația Facebook oferă o experiență mai bună pe dispozitivele mobile.

Î. De ce ar trebui să evit Facebook-ul?

Facebook este un coșmar de confidențialitate și știe mai multe despre tine decât crezi. Puteți urma ghidul nostru pentru a vă șterge contul de Facebook dacă doriți să vă recuperați confidențialitatea pe internet.

Cele mai bune alternative Facebook pe care ar trebui să le utilizați

Asta se încheie articolul nostru despre cele mai bune alternative Facebook pe care le puteți folosi pentru a înlocui gigantul rețelelor sociale. Sper să găsești alternativa perfectă pentru tine. Dacă am omis ceva, vă rugăm să îl menționați în comentariile de mai jos împreună cu aplicațiile preferate de înlocuire a Facebook.


În ciuda prezenței puternice pe piața rețelelor sociale și a iubirii a milioane de utilizatori, Facebook a fost criticat pentru problemele sale privind confidențialitatea și tehnicile de manipulare a conținutului. În cazul în care utilizatorii doresc să găsească alternative mai specializate și adaptate nevoilor lor, există o multitudine de opțiuni, de la comunități și instrumente pentru fotografi și artiști, designeri și profesioniști, la rețele de partajare a videoclipurilor și forumuri de discuții. În cele din urmă, alegerea unei alternative Facebook depinde de preferințele și nevoile individuale ale utilizatorilor.
În concluzie, tehnologia este un domeniu dinamic și inovativ, care în fiecare zi ne surprinde cu noi descoperiri și soluții. Sperăm că postările noastre au reușit să vă aducă informații valoroase și să vă inspire să explorați mai mult în acest domeniu fascinant. Încheiem acum această postare cu speranța că vă veți întoarce în curând pentru a afla mai multe despre ultimele tendințe și noutăți din lumea tehnologiei. Până atunci, stay tech-savvy!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x