Alternative puternice pentru Notepad pentru Windows

Alternative puternice pentru Notepad pentru Windows
⏱️ 6 min read

Majoritatea oamenilor sunt conștienți de editorul de text Notepad din Windows. Pentru a lua notițe rapide, este funcțional, deși puteți face mai mult cu asta decât doar asta. Am analizat anterior cum să creăm mesaje de eroare realiste, de exemplu.

Dezvoltarea Notepad a stagnat în mare parte. Nu au existat modificări apreciabile de la Windows 2000, dacă nu chiar mai devreme, și poate opri în continuare închiderea unui sistem până când alegeți să salvați sau nu un fișier.

În mod surprinzător, există alternative și vă vom arăta unele dintre cele mai bune.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

De ce să înlocuiți Notepad?

Aceasta este o întrebare bună pentru început, iar răspunsul este pentru utilizatorul obișnuit, Notepad face tot ce trebuie cu lista sa scurtă de caracteristici. Cu toate acestea, dacă citiți acest articol, nu vom presupune că sunteți un utilizator obișnuit. Șansele sunt că doriți să puteți face mai mult sau să știți mai multe.

Altno-Notepad-Settings

Limitările la Notepad pot fi destul de nișe, dar există și pot provoca probleme dacă vă confruntați cu ele. Este posibil ca Notepad să corupă fișiere care conțin caractere străine dacă le salvați în mod absent. Notepad va converti seturile de caractere în ANSI sau UTF-8, cu care nu toate fișierele se joacă frumos.

Dacă puteți găsi două lucruri cu înlocuiri directe pentru Notepad, acestea sunt afișaje tabulare și contoare de linie. Ambele sunt benefice pentru dezvoltatori, dar dintre cele două, filele ar putea fi mai interesante pentru descărcătorii care intenționează să scrie în ele. Filele au nevoie de puține explicații, devenind indispensabile cu browserele web.

Altno-Notepad-SaveOptions

Contoare de linie, pe de altă parte, ar putea avea nevoie de puțină explicație. Pentru codificare, învelirea cuvântului nu este o caracteristică de dorit, deoarece poate rupe liniile sau poate îngreuna vizualizarea lor așa cum se intenționează. Prin urmare, liniile pot rula pe o lungime considerabilă, iar identificarea lor devine mult mai ușoară atunci când sunt afișate clar.

1. Notepad ++

Altno-PlusPlus-DevWebsite

Dacă un nume din acest tărâm este cunoscut pe scară largă, este Notepad ++. De la lansarea sa în 2003, a devenit cea mai frecvent acceptată alternativă.

Altno-PlusPlus-MainUI

Scopul inițial al dezvoltării era (la fel ca și celelalte intrări din această listă), în principal, să se ocupe de codificare și dezvoltare – dar asta nu înseamnă că nu poate gestiona și textul.

Pagina de pornire Altno-PlusPlus-WikiHome

Notepad ++ este gratuit și, pentru a vă face o idee despre cât de aprinși sunt fanii săi, există un wiki pentru el.

Altno-PlusPlus-PluginsWiki

De la v3.1, este, de asemenea, extensibil, ceea ce înseamnă că îi puteți îmbunătăți și caracteristicile implicite. În funcție de ce intenționați să-l utilizați, puteți adăuga suport FTP, un control ortografic sau un joc de bază de Tetris.

Altno-PlusPlus-Theme

Suportul Notepad ++ pentru „Teme” este demn de menționat, de asemenea. Imaginea dvs. mentală a Notepad-ului este un fundal alb cu text negru, dar nu trebuie să fie cazul. Temele incluse standard sunt destul de frumoase, variind de la contraste mai blânde la „ecranul negru cu text verde” pe care l-ați văzut în scenele de „hacking” din majoritatea filmelor.

Dacă doriți să încercați Notepad ++ fără a vă deranja să-l instalați, site-ul dezvoltatorului oferă o alegere de versiuni portabile .zip sau .7z care pot fi rulate de pe un stick de memorie.

2. Notepad2

Altno-Notepad2-MainUINoWrap

Notepad2Numele său își arată foarte clar obiectivul de a fi ca Notepad-ul existent. Chiar și icoanele sunt remarcabil de similare atunci când sunt comparate. La momentul scrierii, Notepad2 a fost actualizat ultima dată în 2012, deși este complet caracteristic. Site-ul dezvoltatorului face posibilă descărcarea unei versiuni portabile, dacă doriți să încercați programul fără a trece printr-o procedură de instalare.

Altno-Notepad2-SyntaxSettings

UI este plăcut de luminos și simplu. Dacă faceți clic dreapta pe barele de instrumente, este posibil să modificați programul în continuare, permițându-vă să îl îndoiți în funcție de nevoile dvs.

Altno-Notepad2-Settings

Această simplitate se extinde la gestionarea setărilor Notepad2: mai degrabă decât să vă ofere o fereastră pop-up care să conțină opțiunile disponibile, acestea apar în meniurile derulante. Desigur, nu trebuie să utilizați meniurile derulante, deoarece Notepad2 oferă comenzi rapide pentru aproape orice.

Altno-Notepad2-Transparency

O caracteristică considerată deosebit de interesantă a fost transparența. Puteți face fereastra Notepad2 transparentă și o puteți acoperi peste altceva pentru a le vedea pe amândouă. Nu suntem siguri de ce este o caracteristică: probabil că a fost adăugată atunci când Windows 7 era produsul cheie al Microsoft, cu interfața sa Aero.

Dacă există o limitare la Notepad2 este lipsa de navigare cu file. Deși este incontestabil mai aproape de designul Notepad, considerăm că navigarea tabulară este ceva pe care mulți utilizatori vor ajunge să se bazeze.

3. Editpad Lite

Altno-Editpad-MainUI

Ceva de cal întunecat în comparație cu Notepad2 și Notepad ++, Editpad Lite este o altă opțiune care face multe dintre aceleași sarcini la fel de bine. Are o semnificație specială pentru mine, fiind unul dintre primele programe pe care mi le amintesc că le-am instalat.

Altno-Editpad-Office2003

Accesul cu file la mai multe fișiere este o caracteristică permanentă, deși credem că Editpad Lite are cea mai simplă interfață, în special cu barele „Căutare” din partea de jos dezactivate. Pare puțin datat în comparație cu programele mai noi, dar la fel face Notepad. Interfața simplă s-ar putea dovedi ideală, dacă singura dvs. intenție este să scrieți. Este încă un editor de cod robust, dar nu este la fel de evident în legătură cu acesta. Ca o atingere îngrijită, include chiar și o vizualizare „Office 2003”, așa cum se arată mai sus.

Altno-Editpad-Installer

Dacă doriți o versiune portabilă a Editpad Lite, programul de instalare vă permite să creați una. Nu multe programe vin cu acest tip de opțiune și este o includere interesantă, dat fiind că majoritatea versiunilor portabile sunt menționate alături de descărcarea obișnuită.

Concluzie

Iată-l: trei dintre cele mai populare alternative la Notepad, toate acestea putând extinde masiv lista de caracteristici a editorului de text simplu. Indiferent dacă intenționați să scrieți cod sau să scrieți text, oricare dintre aceste trei ar trebui să vă stea în poziție bună. Având în vedere pentru cât timp a fost relevant Notepad-ul, este complet posibil să alegeți o alternativă și pur și simplu să nu vă abateți din nou. Dacă doriți să modificați software-ul, Notepad ++ are de departe cea mai mare flexibilitate – cu condiția să găsiți unde să schimbați multe dintre setări, deoarece este și cel mai complex dintre cele trei.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x