Am nevoie de software antivirus dacă am Windows Defender?

Featured Do I Need Antivirus Windows11 10
⏱️ 13 min read

Software-ul antivirus a fost întotdeauna o componentă esențială pentru a vă proteja computerul de amenințările online și offline. Cu toate acestea, în Windows 11 și Windows 10, funcțiile antivirus sunt încorporate și actualizate în mod obișnuit prin aplicația Windows Security și Windows Defender. Apar întrebări, chiar aveți nevoie de un software antivirus separat pentru PC în 2022, când aveți deja Windows Defender și care programe antivirus sunt cele mai compatibile cu PC-urile Windows moderne? Aici discutăm tendințele și caracteristicile actuale ale securității dispozitivelor bazate pe Windows Defender.

Ai nevoie de antivirus pentru Windows 10/11?

Necesitatea protecției antivirus pe un dispozitiv Windows este la fel de importantă ca înainte. Există un motiv pentru care notificările Windows 11 și 10 vă solicită să activați și să actualizați protecția împotriva virușilor.

Cu toate acestea, deoarece Windows Defender în sine este o soluție sofisticată de antivirus și firewall, majoritatea utilizatorilor consideră securitatea gratuită încorporată de la sine. Programul funcționează în tăcere în fundal, nu acaparează resursele sistemului și monitorizează amenințările în timp real. Deci întrebarea corectă la care trebuie răspuns este „am nevoie de alt antivirus în afară de Windows Defender?”

Percepția utilizatorilor poate fi că Windows Defender nu este un software antivirus cu drepturi depline, deoarece nu vă costă nimic. Adăugând la confuzie, multe site-uri web alcătuiesc o schemă de clasare pentru a evalua software-ul antivirus. Acest lucru face să pară că achiziționarea unui antivirus este necesară.

Aveți nevoie de antivirus Google Trends

Există, totuși, o statistică interesantă de adunat din Google Trends. Tendința de căutare pentru „antivirus” a scăzut progresiv în ultimul deceniu. Acest cuvânt cheie de căutare a fost în mod clar la vârf în 2009 și este mult mai puțin la modă astăzi.

Este rezonabil să concluzionăm că mai puțini utilizatori Windows caută în mod activ o achiziție de antivirus independent. Pentru a-și spori atractivitatea, majoritatea companiilor de antivirus adaugă acum funcții suplimentare, cum ar fi VPN, un manager de parole, securitate mobilă și chiar securitatea terminalelor.

Înseamnă asta doar un antivirus plătit este învechit? Pentru a înțelege acest lucru, haideți să explorăm ce aduce Windows Defender în tabelul de securitate, urmat de dacă un program antivirus separat este capabil să completeze protecția.

Windows Defender: cât de bun este cu adevărat

Atât în ​​Windows 11, cât și în Windows 10, Windows Defender poate fi lansat din panoul de control, precum și din meniul Start de căutare. În mod implicit, este în modul activ, ceea ce îl face principalul antivirus pe dispozitivele Windows. Când instalați un alt program antivirus, cum ar fi AVG sau Avira, acesta trece înapoi în modul pasiv. Mai jos puteți găsi câteva caracteristici remarcabile ale Windows Defender.

Aveți nevoie de securitate antivirus Windows

Istoricul protecției

Sub „Protecție împotriva virușilor și amenințărilor”, utilizatorii pot verifica „Istoricul protecției”. Oferă un rezumat al tuturor amenințărilor neutralizate pe dispozitivul tău Windows fără ca tu să știi despre ele. Acesta este ceea ce face ca Windows Defender să fie o reducere peste programele antivirus convenționale, deoarece pune în carantină și izolează în tăcere amenințările din fundal.

Aveți nevoie de Istoricul protecției Windows Defender antivirus

Verificare online a severității amenințărilor

Windows Defender menține semnături actualizate ale celor mai recente amenințări zero ore și puteți verifica incidența și nivelul de severitate al amenințărilor online pe pagina web Microsoft Security Intelligence. De asemenea, folosește euristică avansată și inteligență artificială pentru a urmări variantele mai noi de amenințări.

Aveți nevoie de detalii despre programul malware pentru antivirus Windows Defender

Opțiuni multiple de scanare

Din pagina „Securitate dintr-o privire”, obțineți un rezumat rapid al tuturor amenințărilor actuale de pe dispozitiv. Dacă nu v-ați scanat dispozitivul pentru amenințări, poate fi necesară o scanare rapidă. (Se va face automat cu următoarea actualizare a versiunii Windows.) Pentru orice alte provocări, urmați instrucțiunile de pe ecran.

Aveți nevoie de securitate antivirus dintr-o privire

De îndată ce rezolvați o problemă conform sugestiilor Windows Defender, starea de securitate și sănătate în legătură cu acea problemă va afișa o bifă verde care arată că aceasta a fost rezolvată.

Aveți nevoie de securitate antivirus dintr-o privire Securitate îmbunătățită

Pentru a atenua amenințările existente pe computerul Windows, trebuie să configurați scanarea antivirus Windows Defender. Acesta cuprinde scanarea fișierelor și eliminarea amenințărilor prin diverse activități de scanare.

  • Scanare rapidă: caută malware în cheile de registry, folderele de pornire Windows și alte locații cu incidență mare. Protejează împotriva rootkit-urilor și a programelor malware la nivel de kernel.
  • Scanare completă: fidel numelui său, funcția de scanare completă verifică toate unitățile și folderele. Deși poate consuma mult timp, nu trebuie să le efectuați, deoarece noile actualizări ale versiunii Windows se ocupă de locațiile anterioare ale amenințărilor.
Aveți nevoie de opțiuni de scanare antivirus Windows Defender

O scanare personalizată se concentrează pe anumite locații de îngrijorare. Dacă unele programe malware sunt dificil de eliminat de pe dispozitiv, puteți merge la o scanare offline Microsoft Defender, care repornește dispozitivul pentru a elimina amenințările în modul offline. Acest lucru necesită puțin mai mult timp, dar asigură și garantează un dispozitiv curat la repornire.

Aveți nevoie de scanare offline antivirus Microsoft Defender

La o privire

În mod clar, nu există nicio îndoială că Windows Defender are o abundență de caracteristici și capacități utile pentru a detecta și neutraliza amenințările la adresa computerului dvs. în timp real. Cât de bine se compară cu alte programe antivirus populare? Potrivit unui studiu de comparație ceva mai vechi, destul de bine.

Să ne amintim că acesta este un studiu de comparație terță parte. Windows Defender a fost proiectat special pentru versiunea de software Windows pe care o utilizați. Cu fiecare actualizare de versiune, securitatea este doar consolidată și mai mult.

Dezavantajele software-ului antivirus separat în Windows

După ce am văzut că Windows Defender oferă performanțe de top în evaluarea și neutralizarea amenințărilor în timp real, ar trebui să luăm în considerare și unele dintre problemele frecvente cu care te-ai confrunta cu programe antivirus separate.

Acesta nu este în niciun caz un set de probleme comune tuturor. Dar cu doar Windows Defender activat, nu va trebui să întâmpinați nici măcar una dintre aceste probleme. Acestea apar în principal din cauza decalajelor de compatibilitate dintre actualizările versiunii Windows 11/10 și caracteristicile de vizibilitate a amenințărilor ale programelor antivirus.

Greu de dezinstalat

În timp ce majoritatea programelor antivirus, cum ar fi AVG și Avira, pot fi dezinstalate cu ușurință de pe dispozitivul dvs. Windows, există câteva, cum ar fi McAfee Total Protection, care pot fi deosebit de dificile. De aceea, nu vom recomanda McAfee în lista noastră de software antivirus compatibil pentru Windows 10/11. Nu ar trebui să le instalați în primul rând.

Aveți nevoie de software antivirus pentru dezinstalare

False pozitive ridicate

Unele programe software antivirus nu au ținut pasul cu schimbările incrementale în versiunile sistemului de operare Windows. Drept urmare, aceștia nu pot citi și face diferența dintre programele malware și fișierele valide.

În exemplul următor cu Malwarebytes (un software antivirus popular), scanarea amenințărilor a condus la o serie de programe potențial periculoase care a fost recomandat să fie eliminate. Se pare că toate erau componente ale Internet Explorer și nu este nevoie să le eliminați.

Internet Explorer funcționează ca o tehnologie de bază pentru mai multe procese interne și funcții Windows. Eliminarea cheilor de registry importante sau a proceselor standard Windows doar pentru că antivirusul le-a semnalat ca malware poate dăuna computerului dumneavoastră.

Am nevoie de scanare antivirus pentru amenințări false pozitive

Supraîncărcarea procesorului

Unele programe antivirus, cum ar fi securitatea dispozitivului Norton 360, se pot scala rapid pentru a consuma 100% din CPU-ul Windows, încetinind foarte mult performanța dispozitivului. Nu instalați niciun program antivirus, deoarece unele pot fi un porc uriaș de resurse. Doar cu Windows Defender activat, obțineți toate nivelurile de securitate dorite fără probleme de memorie.

Cost

Unele programe antivirus sunt extrem de scumpe, deoarece includ tot felul de caracteristici suplimentare care nu sunt legate de securitatea dispozitivului. Dacă furnizorul dvs. de antivirus vă promite un pachet VPN, nu ar trebui să mergeți la el. Este mult mai bine să optați pentru o soluție VPN autonomă.

Deoarece Windows Defender este absolut gratuit, trebuie să existe un motiv convingător pentru a plăti pentru software-ul antivirus. Ținând cont de acest lucru, vă oferim o listă de programe antivirus utile pe care le puteți utiliza pe Windows 11/10. Toate acestea pot fi folosite gratuit pentru a servi ca un antivirus secundar opțional pentru Windows Defender pe dispozitivul tău Windows 11/10.

1. AVG

AVG este una dintre puținele companii de antivirus care își îndeplinește cu adevărat promisiunea de a avea un antivirus gratuit pentru Windows. Software-ul are o funcție de scanare inteligentă care face o treabă decentă în abordarea amenințărilor browserului, virușilor și altor programe malware și se ocupă de problemele avansate de amenințări.

Aveți nevoie de Antivirus Avg Antivirus Free

Din Setări, puteți verifica definițiile virușilor, care sunt întotdeauna actualizate și pot fi utile în gestionarea amenințărilor zero ore. AVG are un impact ușor asupra unui dispozitiv Windows și, dacă doriți, puteți face upgrade la versiunea plătită pentru câteva funcții de securitate suplimentare.

2. Bitdefender Security

Pentru cei care doresc să aibă câteva funcții avansate de securitate pe un dispozitiv Windows, Bitdefender Total Security poate fi un plus bun. A acoperit terenul pentru protecție elementară împotriva amenințărilor zero ore și a ransomware-ului. O funcție de scanare a sistemului și de scanare a vulnerabilităților vă ține la curent cu amenințările emergente. Dacă aveți nevoie de câteva funcții suplimentare, cum ar fi controlul parental și VPN, fără ca soluția să vă împovăreze dispozitivul, Bitdefender se simte suficient de ușor.

Aveți nevoie de Antivirus Bitdefender

3. TotalAV

TotalAV este un program antivirus decent pentru nevoile de protecție a fișierelor web, e-mailului și local. Scanarea are loc foarte rapid, iar rezultatele sunt impresionante, deoarece sunt foarte mici false pozitive de care să vă faceți griji. Vine cu o curățare a sistemului, care, din fericire, nu îngreunează sistemul.

Am nevoie de Antivirus Totalav

Verdict: Ar trebui să cumpărați un antivirus separat?

Este 2022. Windows Defender a venit cu multe funcții de securitate avansate, ceea ce îl face să merite singurul software antivirus care trebuie păstrat pe dispozitivul tău autonom Windows 11/10. Cu toate acestea, asta ar funcționa numai dacă păstrați opțiunile de securitate recomandate, cum ar fi Trusted Platform Module 2.0 și UEFI Secure Boot, care se întâmplă să fie obligatorii cu Windows 11.

Puteți păstra un program antivirus secundar atâta timp cât se dezinstalează ușor, nu provoacă un grad ridicat de fals pozitive și nu vă încarcă resursele. Dacă aveți mai multe computere în locația dvs., poate fi necesar să utilizați securitatea punctului final utilizând software precum Hysolate.

întrebări frecvente

1. Pot folosi simultan atât Windows Defender, cât și un antiVirus separat?

Nu puteți utiliza ambele programe antivirus simultan pe un dispozitiv Windows 11/10. În timp ce paravanul de protecție Windows Defender este întotdeauna setat ca implicit, utilizarea unui antivirus separat va face ca antivirusul Windows Defender să ruleze în modul pasiv.

2. Software-ul meu antivirus nu este compatibil cu Windows 11. Ce ar trebui să fac?

Dacă software-ul antivirus nu este compatibil cu Windows 11, ceea ce duce la rate pozitive ridicate, înseamnă că există probleme nerezolvate pe care furnizorul de antivirus trebuie să le rezolve. Este recomandat să dezinstalați acel software antivirus care va activa automat Windows Defender, dar puteți instala un alt antivirus care este mai compatibil.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x