de Terren Peterson

Amazon a facilitat adăugarea de sunete la abilitățile Alexa personalizate

Amazon a facilitat adaugarea de sunete la abilitatile Alexa personalizate
Imagine din Pixabay

Sunt recunoscut ca Amazon Alexa Campion și au publicat peste douăzeci de abilități personalizate pe platformă. Continu să caut noi modalități de a extinde această tehnologie și una dintre cele mai bune modalități pe care le-am găsit pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului este prin adăugarea de sunete. Dat îmbunătățirea recentă pentru platforma Amazon Alexa, acest lucru tocmai a devenit și mai ușor. Iată o scurtă recenzie despre modul în care puteți profita de această nouă funcție.

Cum funcționează Amazon Alexa

Platforma Alexa are capacitatea de a activa abilități personalizate create de dezvoltatori terți. Acum sunt disponibile peste 30k dintre ele, iar milioane de utilizatori Alexa le pot activa pe dispozitivele lor. Acestea variază de la comandarea unei pizza dintr-un lanț popular până la redarea sunetelor pentru a ajuta somnul.

Arhitectura acestor abilități personalizate are două componente. Prima este componenta vocală care valorifică modelele de învățare automată ale platformei Alexa. Acesta este cel care traduce cererile vorbite într-un set de instrucțiuni.

Cealaltă componentă este logica if / then / else care decide ce răspuns ar trebui să revină utilizatorului. Acesta este găzduit pe o funcție AWS Lambda.

Amazon a facilitat adaugarea de sunete la abilitatile Alexa personalizate

Pentru a îmbunătăți abilitățile, pot fi utilizate servicii AWS suplimentare, precum și instrumente terțe. Aceasta include înregistrarea sunetelor și graficelor MP3 personalizate care pot fi valorificate de funcția Lambda.

1611272167 590 Amazon a facilitat adaugarea de sunete la abilitatile Alexa personalizate

Pentru a adăuga sunete, fișierele MP3 sunt încărcate într-o bucket S3 și se aplică politica de acces adecvată, astfel încât să poată fi citită de un dispozitiv Alexa.

Provocări prin adăugarea de sunete personalizate

Una dintre barierele de intrare pentru includerea sunetelor în abilitățile personalizate a fost capacitatea de a înregistra sunete de înaltă calitate. Aceste sunete trebuie să corespundă standardelor exacte pentru platformă, inclusiv rata de biți și ratele de eșantionare. Acest lucru se poate face prin expertiza de editare a sunetului utilizând software cum ar fi Audacity, dar adaugă timp dezvoltării abilităților.

Înregistrarea sunetelor de înaltă calitate poate fi, de asemenea, o provocare. Există aplicații pentru dispozitive mobile care permit înregistrarea, dar accesul la o mare varietate de sunete este dificil. De exemplu, înregistrarea vuietului unui avion sau a sunetului pe care îl scoate un elefant.

Alternativ, un dezvoltator Alexa poate căuta sunete care au fost înregistrate de alții. Există câteva depozite pe internet care le au, dar majoritatea costă licențierea și necesită eșantionare cu software cum ar fi Audacity pentru a obține atributele de sunet potrivite.

Conținut MP3 gratuit

Amazon a publicat acum un catalog cu sute de sunete deja înregistrate conform standardelor exacte cerute de platformă. La fel ca în diagrama de arhitectură de mai sus, acestea sunt publicate într-o bucket S3 pe AWS și pot fi utilizate de orice abilitate personalizată.

Lista completă este furnizată pe pagina dezvoltatorului, și aici sunt principalele categorii.

1611272168 692 Amazon a facilitat adaugarea de sunete la abilitatile Alexa personalizate

Gama este expansivă. Motoarele motocicletelor, zgomotele artificiilor și vuietul unui urs sunt toate la îndemână. Nu sunt necesare redevențe pentru utilizarea acestora, iar costul pentru descărcarea clipurilor audio nu este taxat în contul dvs. AWS.

Cum se folosește sunetul într-o abilitate de bază

Dacă tocmai începeți cu Amazon Alexa, începeți cu șabloanele de bază din Pagina Alexa GitHub. Aceasta include construirea unei abilități trivia, abilități de fapt sau jocuri simple de ghicit. De exemplu, am publicat recent o abilitate distractivă pentru copii numită Vânătoare de ouă de Paște. Iată repo completă pe GitHub, incluzând atât funcția Lambda, cât și modelul intenționat.

Cu oricare dintre răspunsurile la mesaj, puteți adăuga sintaxa SSML pentru a include linkul către fișierul MP3 în bucket-ul S3. Iată un exemplu din Welcome Handler pentru abilitatea ouă de Paște.

// This is the initial welcome message
var welcomeMessage = "<audio src=’https://s3.amazonaws.com/ask-soundlibrary/musical/amzn_sfx_trumpet_bugle_03.mp3'/>Welcome to the Easter Bunny Egg Hiding Game. I will ask you multiple questions that you should answer yes or no. Based on your choices, I will make a recommendation on where to hide an egg. Are you ready to begin?";

this.emit(':ask', welcomeMessage, repeatWelcomeMessage);

Când utilizatorul invocă prima dată această abilitate personalizată, dispozitivul Alexa redă clipul sonor pentru bugetul trompetei, apoi citește sintaxa cu vocea standard.

Sunteți gata să începeți?

Continuați și înscrieți-vă pentru un cont de dezvoltator gratuit pe Amazon și începeți să vă construiți prima abilitate astăzi! Blogul dezvoltatorilor Amazon are câteva resurse excelente pentru a beneficia de acest subiect, inclusiv acest lucru postare recenta oferind idei despre cum să utilizați acest nou conținut.