Amazon Echo înregistrează conversația familiei fără cunoștințele lor și trimite la contact aleatoriu

Amazon Echo înregistrează conversația familiei fără cunoștințele lor și trimite la contact aleatoriu
⏱️ 4 min read

De ani de zile ne-am îngrijorat cu toții dacă monitoarele pentru copii pe care le aveam acasă trimiteau conversații vecinilor și au existat câteva povești ciudate despre acest lucru. Acum avem o versiune de înaltă tehnologie a aceleiași preocupări. Amazon Echo al unei familii și-a înregistrat conversația fără știrea lor și apoi a trimis-o unei persoane aleatorii în lista lor de contacte.

O conversație partajată

O familie din Portland, Oregon, obișnuia să glumească despre dispozitivele Amazon care îi ascultau. „Eu și soțul meu glumeam și spuneam: „Aș paria că aceste dispozitive ascultă ceea ce spunem”. ”A recunoscut Danielle.

Familia a primit apoi un telefon de la un angajat al soțului Danielle care este listat în contactele lor.

Deconectați dispozitivele Alexa chiar acum,” el a spus. „Ești piratat.

Danielle are la domiciliu mai multe dispozitive Echo alimentate de Amazon Alexa, astfel încât să poată rămâne conectați în toată casa lor, în ciuda glumei lor frecvente.

Amazon a declarat într-un comunicat către Washington Post că dispozitivul Echo s-a trezit când a auzit un cuvânt care suna ca cuvântul său de veghe, „Alexa”.

„Conversația ulterioară a fost auzită ca o cerere de„ trimitere mesaj ”, moment în care Alexa a spus cu voce tare„ Cui? ” În acest moment, conversația de fundal a fost interpretată ca un nume în lista de contacte a clientului. ”

Modul în care Amazon explică acest lucru, este complet de înțeles cum s-ar fi putut întâmpla acest lucru. A fost o serie de greșeli din partea lui Alexa, dar ar fi putut fi o greșeală costisitoare, dacă Danielle și soțul ei ar fi avut o conversație sensibilă.

Riscurile difuzoarelor inteligente

Amazon a mai declarat, „Pe cât de puțin probabil este acest șir de evenimente, evaluăm opțiuni pentru a face acest caz și mai puțin probabil.

Aceasta este o veste minunată că compania lucrează la rezolvarea acestei probleme pentru a face mai puțin probabil să se repete. Cu toate acestea, nu este prima dată când dispozitivele Amazon înregistrează conversații fără ca utilizatorul să știe. Luna trecută a fost descoperit un defect care permite dispozitivului să asculte în continuare. Au remediat problema cu promptitudine.

Un profesor de informatică de la Universitatea Georgetown, Wenchao Zhou, a explicat că ceea ce s-a întâmplat în Portland arată cum aparatele „poate interpreta greșit vocile umane.”Ei răspund, de asemenea, la sunete pe care oamenii nu le pot auzi și interpretează greșit alte zgomote drept comenzi.

news-amazon-echo-options

Daniel Kahn Gillmor, un tehnolog al personalului proiectului de discurs, confidențialitate și tehnologie al Uniunii Americane pentru Libertăți Civile, subliniază: „Amazon Echo, deși este mic, este un computer – este un computer cu microfoane, difuzoare și este conectat la rețea.

El adauga, “Acestea sunt dispozitive de supraveghere potențiale și le-am invitat din ce în ce mai mult în viețile noastre fără a examina cum ar putea merge prost. Și cred că începem să vedem exemple de asta.

Altceva de reținut este că această poveste a ceea ce sa întâmplat în Portland este doar o poveste. S-ar putea să fie mai multe. Aceasta este doar o poveste care a făcut știrea. Este posibil să se fi întâmplat în altă parte și să nu fi fost raportat. Este posibil să se fi întâmplat și persoana care a primit înregistrarea conversației nu a informat utilizatorul. Și asta este ceea ce este mai îngrijorător decât orice altceva.

Boxele inteligente sunt încă de încredere?

Unde ne lasă acest lucru în ceea ce privește difuzoarele inteligente? Este o afacere de bună-credință chiar acum, indiferent de marca pe care o folosiți. Această știre vă face să doriți să le țineți departe de casă sau vă face doar să vă dați seama că trebuie să le folosiți mai înțelept?

Spuneți-ne ce părere aveți despre această nenorocire Amazon Echo în secțiunea de comentarii de mai jos.

Credit de imagine: Amazon Echo Plus – argintiu – așezat – centrat de ClassyPictures / Shutterstock, Alb Amazon Echo Plus de seewhatmitchsee / Shutterstock și Pictogramă de redare 3D, sistem de recunoaștere a vocii cu fundal albastru de Karsten Neglia / Shutterstock

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x