Amazon Fire Stick nu funcționează? Iată cum să depanați

Amazon Fire Tv Stick Troubleshooting Featured
⏱️ 20 min read

În mod normal, un Amazon Fire Stick este o modalitate excelentă de a accesa o mare varietate de servicii de streaming, inclusiv Prime Video. Cu toate acestea, dacă Fire Stick nu funcționează, nu veți putea viziona emisiunile și filmele preferate. De la probleme cu o telecomandă Fire Stick care nu funcționează la doar un ecran negru, poate fi necesar să depanați din când în când pentru ca Fire TV Stick să funcționeze corect din nou.

Depanare generală Fire TV Stick

Pentru majoritatea problemelor, le puteți rezolva cu câteva linii directoare generale de depanare. De fapt, chiar și Amazon recomandă următoarele pentru orice, de la telecomanda Fire Stick care nu se împerechează până la nu are sunet pe Fire Stick. Acestea se aplică atât televizoarelor Fire Stick, cât și dispozitivelor portabile Fire Stick.

1. Reporniți Fire TV Stick

Cu excepția cazului în care Fire TV Stick pur și simplu nu se aprinde deloc, repornirea este de obicei primul pas către depanare. Adesea, este doar o problemă simplă ca dispozitivul să nu pornească corect sau să se confrunte cu o eroare care necesită o reîmprospătare.

Prima metodă utilizează setările Fire TV Stick și presupune că puteți accesa în continuare ecranul de pornire. Accesați ecranul de pornire Amazon Fire TV Stick și derulați la pictograma Setări din extrema dreaptă și selectați „My Fire TV”.

Setările Amazon Fire Stick nu funcționează

Selectați „Reporniți”. Confirmați că doriți să reporniți când vi se solicită.

Amazon Fire Stick nu funcționează Setări Reporniți

A doua metodă este cea mai simplă dintre toate. Dacă aveți de-a face cu un ecran negru sau telecomanda nu funcționează, pur și simplu deconectați cablul de alimentare al Fire TV Stick de la perete. Așteptați 30 de secunde până la un minut, apoi conectați-l din nou.

Pentru a treia metodă, apăsați lung ambele butoane Redare/Pauză și Selectare de pe telecomandă până când vedeți un mesaj că Fire TV Stick repornește.

Amazon Fire Stick nu funcționează Reporniți telecomanda

2. Verificați bateriile telecomenzii Fire TV Stick

Sună simplu, dar Amazon Fire TV Stick ar putea fi perfect în regulă. Doar că telecomanda nu răspunde din cauza bateriilor descărcate. Dacă a trecut ceva timp de când ați înlocuit bateriile, încercați un set nou doar pentru a fi sigur. Nu primiți un avertisment despre baterie, așa că acest lucru se poate întâmpla în orice moment. În plus, dacă îl folosiți tot timpul, bateriile se descarcă mai repede decât credeți.

3. Verificați toate cablurile

Cablurile slăbite sau deteriorate pot provoca toate tipurile de ravagii pe dispozitivul dvs. Dacă utilizați un Fire TV, va trebui doar să verificați cablul de alimentare. În funcție de tipul de dispozitiv Fire TV pe care îl aveți, poate fi necesar să verificați atât un cablu HDMI, cât și un cablu de alimentare. Dacă nu utilizați extensia HDMI, asigurați-vă că Fire TV Stick este conectat complet și nu s-a desprins.

4. Verificați-vă conexiunea Wi-Fi

O cauză care de obicei nu funcționează un Amazon Fire TV Stick este Wi-Fi-ul casei tale. Puterea slabă a semnalului sau o conexiune slabă pot cauza probleme audio, video și de încărcare generale. Verificați telefonul, computerul sau alt dispozitiv conectat la Internet pentru a vedea dacă se poate conecta și dacă puteți transmite cu ușurință. Pur și simplu încărcați un videoclip YouTube este tot ce trebuie să faceți. Sau, dacă vă abonați la Amazon Prime Video, testați aplicația pe telefon sau pe computer.

5. Conectați-vă la un alt televizor sau port HDMI

Este o idee bună să excludeți dacă problema constă în portul TV sau HDMI. Acest pas de depanare se aplică numai pentru Fire TV Sticks și nu pentru Fire TV.

Dacă aveți două porturi HDMI pe televizor, deconectați-vă Fire TV Stick de la un port și conectați-l la celălalt. Dacă funcționează bine, televizorul poate avea un port HDMI prost.

Amazon Fire Stick nu funcționează portul HDMI

De asemenea, puteți încerca să conectați complet Fire TV Stick la un alt televizor. Acest lucru funcționează bine dacă aveți un singur port HDMI sau vă temeți că televizorul dvs. ar putea avea probleme.

Dacă Fire TV Stick nu funcționează într-un alt port HDMI sau alt televizor, este posibil ca Fire Stick în sine să fie prost.

6. Verificați intrarea HDMI

Este o greșeală simplă, dar care te poate face să crezi că Fire TV Stick nu funcționează. Dacă aveți un ecran negru sau nu puteți accesa ecranul de pornire sau la oricare dintre aplicațiile dvs., este posibil să aveți televizorul pe intrarea HDMI greșită. Schimbați intrările pentru a verifica. Veți avea nevoie de telecomanda televizorului pentru aceasta (dacă nu utilizați un Fire TV).

7. Așteptați o actualizare

Pentru erori aleatorii, Amazon poate deja să lucreze la o remediere. Aceasta înseamnă să așteptați cu nerăbdare o actualizare. Când este lansat, Fire TV Stick se va actualiza automat.

8. Telecomanda Fire TV Stick nu funcționează

Dacă telecomanda Fire Stick nu răspunde brusc, reporniți dispozitivul și verificați mai întâi bateriile. Dacă totul este bine acolo, încercați să asociați telecomanda din nou.

Reporniți Fire TV Stick astfel încât să ajungă la ecranul de pornire, apoi apăsați și mențineți apăsat butonul Acasă de pe telecomandă timp de până la 20 de secunde pentru a-l asocia. Ar putea fi nevoie de mai multe încercări înainte de a primi un mesaj de confirmare.

Apoi, asigurați-vă că Fire TV Stick nu este conectat la prea multe dispozitive. Fiecare Fire TV Stick se poate conecta doar la alte șapte dispozitive, inclusiv telecomenzi și dispozitive Bluetooth. La configurarea unui al optulea dispozitiv, este posibil ca telecomanda să fi fost eliminată. Ar trebui să primiți un mesaj în acest sens, dar uneori dispozitivele sunt eliminate fără să fiți notificat.

Deși nu este probabil o problemă, asigurați-vă că nu încercați să utilizați telecomanda de la prea departe. Raza de acțiune este impresionantă de 30 de picioare, așa că ar trebui să fiți bine.

Aplicația Amazon Fire Stick nu funcționează

În cele din urmă, verificați dacă există daune. Dacă nu există nicio deteriorare și telecomanda încă nu funcționează, este timpul pentru o înlocuire. The Telecomanda vocală Alexa este o opțiune bună și include comenzi TV pentru doar 30 USD. În timp ce așteptați să sosească, utilizați aplicația oficială la distanță Amazon Fire Stick pentru ambele Android și iOS.

9. Depanarea problemelor de semnal, viteză și conectivitate

Problemele Fire TV Stick se manifestă adesea ca probleme de semnal, viteză și conectivitate. Toate trei se reduc de obicei la cablurile HDMI și la Wi-Fi. Începeți prin a testa portul și cablul HDMI (dacă utilizați un cablu separat), apoi verificați conexiunea la internet.

Puteți rula un test de viteză pe mai multe site-uri diferite, inclusiv Google, sau puteți încerca una dintre aceste aplicații de testare a vitezei Android.

Testul de viteză Amazon Fire Stick nu funcționează

Dacă Fire TV Stick este prea departe de router, nu veți obține aceeași viteză și puterea semnalului, ceea ce poate cauza probleme de viteză și conectivitate. Puteți încerca să adăugați un extender Wi-Fi sau un sistem de plasă pentru a vă îmbunătăți conexiunea Wi-Fi sau să vă conectați direct la router folosind un Adaptor Amazon Ethernet pentru dispozitivele Fire TV Stick. Adaptorul poate fi extrem de util pentru a preveni problemele de buffering.

Adaptorul Amazon Fire Stick nu funcționează

Încă câțiva pași de depanare care trebuie încercați includ:

 • Eliminați orice aplicație nefolosită de pe Fire TV Stick. Prea multe aplicații pot afecta performanța.
 • Reporniți Fire TV Stick zilnic pentru a-l lăsa să se reseteze.
 • Opriți și reporniți modemul (ideal dacă aveți probleme cu Wi-Fi în toată casa).
 • Conectați cablul de alimentare al Fire TV Stick direct la perete, comparativ cu portul USB al televizorului. Uneori, portul USB nu oferă suficientă putere.

10. Scăpați de un ecran negru sau gol

Dacă Fire TV Stick vă arată doar un ecran negru sau gol, nu puteți utiliza setările pentru a reporni sau a depana. În schimb, începeți cu o repornire prin deconectarea cablului de alimentare și deconectarea cablului HDMI (sau stick-ul). Reconectați totul și sperăm că totul va reveni la normal. Acest lucru se aplică și dacă Fire TV Stick îngheață.

Dacă încercați să încărcați un videoclip 4K sau mai mare, încărcarea inițială poate dura mai mult. Acest lucru vă poate face să credeți că este înghețat sau ar putea rămâne temporar pe un ecran negru (câteva minute). În acest caz, aveți răbdare timp de 5 până la 10 minute și, dacă nimic nu funcționează, începeți depanarea.

Dacă niciuna dintre cele de mai sus nu funcționează, este timpul să luați măsuri mai drastice. În primul rând, eliminați orice dispozitiv de stocare suplimentar pe care îl utilizați. Apoi, țineți apăsat butonul Înapoi și partea dreaptă a cercului de navigare timp de 10 secunde. Ar trebui să primiți un mesaj pe televizor pentru a confirma că doriți să reveniți la setările implicite din fabrică. Acest lucru va șterge totul de pe Fire TV Stick.

Amazon Fire Stick nu funcționează Resetare

Dacă nu primiți un mesaj și nimic altceva nu funcționează, este un bun indicator că dispozitivul în sine se defectează. Deși poate începe să funcționeze din nou după câteva reporniri, considerați acest lucru un avertisment că este posibil să doriți să înlocuiți Fire Stick mai devreme decât mai târziu.

11. Dispozitivele Bluetooth nu se pot conecta

Amazon Fire TV Stick vă permite să vă conectați la diferite dispozitive Bluetooth, cum ar fi smartphone-uri și căști. De obicei, ați asocia dispozitivul accesând „Setări -> Controlere și dispozitive Bluetooth”.

Amazon Fire Stick nu funcționează Bluetooth

Alegeți dacă doriți să conectați o nouă telecomandă, controler de joc sau alt dispozitiv Bluetooth. Pentru căști, difuzoare și telefoane, alegeți „Alte dispozitive Bluetooth”.

Amazon Fire Stick nu funcționează dispozitivele Bluetooth

Fire TV Stick caută apoi dispozitivul și vă veți putea conecta. Dacă nu îl vedeți listat sau nu vă puteți conecta, faceți următoarele:

 • Reporniți atât Fire TV Stick, cât și dispozitivul Bluetooth, apoi încercați din nou asocierea.
 • Asigurați-vă că dispozitivul Bluetooth este încărcat. Este mai greu să împerechezi un dispozitiv când bateria este extrem de scăzută.
 • Asigurați-vă că dispozitivul dvs. Bluetooth este compatibil și acceptă Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) sau Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP). Puteți verifica site-ul producătorului dispozitivului sau manualul pentru a fi sigur.
 • Dacă dispozitivul dvs. necesită un PIN pentru a se conecta, acesta nu va fi compatibil cu Fire TV Stick.

12. Depanarea problemelor audio și video Fire Stick

Multe probleme audio și video pot fi rezolvate prin deconectarea și reconectarea cablului HDMI sau stick-ul propriu-zis. O altă cauză comună este conectarea cablului Fire TV Stick sau Fire TV Stick HDMI la un hub HDMI. Hub-urile pot cauza interferențe și probleme de redare. În schimb, conectați-vă direct la televizor.

Dacă încercați să redați un videoclip 4K, asigurați-vă că televizorul dvs. îl acceptă. Nu veți vedea calitatea 4K dacă televizorul dvs. acceptă doar HD. Chiar dacă un videoclip este listat ca 4K, ar trebui să fie redat numai la cea mai înaltă calitate acceptată de televizorul dvs.

Apoi, încercați să dezactivați Dolby Digital Plus. Deși sună grozav, atunci când rulează pe un difuzor neacceptat, poate cauza probleme audio, inclusiv nici un sunet. Accesați ecranul de pornire și deschideți „Setări -> Afișare și sunete”.

Amazon Fire Stick nu funcționează Dolby

Selectați „Audio”.

Amazon Fire Stick nu funcționează Dolby Audio

Selectați „Sunet surround”.

Amazon Fire Stick nu funcționează Dolby Surround

În cele din urmă, alegeți „Stereo” pentru a opri Dolby Digital Plus.

Amazon Fire Stick nu funcționează Dolby Off

O altă metodă de a remedia atât problemele audio, cât și cele video este să ajustați calitatea video. De asemenea, puteți încerca să potriviți rata de cadre a videoclipului original, ceea ce poate duce la erori video și audio dacă Fire TV Stick încearcă să redea videoclipul la o rată de cadre mai mare sau mai mică.

Accesați „Setări -> Afișare și sunete -> Afișare”.

Amazon Fire Stick nu funcționează Setările de afișare

Selectați „Rezoluție video” pentru a ajusta rezoluția. De obicei, scăderea la 720 funcționează cel mai bine pentru buffering și probleme de calitate video.

Sau lăsați Rezoluția video pe Auto și activați „Potriviți rata de cadru originală”.

Dacă sunetul dvs. pare desincronizat, puteți încerca să utilizați funcția AV Sync Tuning. Accesați „Setări -> Afișare și sunete -> Audio”. Alegeți „AV Sync Tuning”.

Amazon Fire Stick nu funcționează Sincronizarea audio

Apoi, utilizați glisorul pentru a vă sincroniza sunetul.

Glisorul de sincronizare audio Amazon Fire Stick nu funcționează

13. Opriți blocările aplicației Fire TV Stick

Nimic nu este mai enervant decât să ajungi la cea mai bună parte a unei emisiune TV sau a unui film și aplicația se blochează. Uneori, aceasta este o problemă cu Fire TV Stick, iar alteori este aplicația în sine.

Repornirea Fire TV Stick poate rezolva uneori problema. Următorul pas este să ștergeți memoria cache și datele aplicației. Acest lucru resetează aplicația și sperăm că oprește blocarea.

Accesați „Setări -> Aplicații -> Aplicații instalate gestionate.”

Amazon Fire Stick nu funcționează datele aplicației

Selectați aplicația din listă și alegeți „Ștergeți memoria cache”. Începeți cu această opțiune și vedeți dacă blocarea continuă. Dacă se întâmplă, repetați acest proces, dar alegeți „Ștergeți datele”. Aceasta resetează complet aplicația și va trebui să vă conectați din nou.

Amazon Fire Stick nu funcționează Datele aplicației Ștergeți

De asemenea, este o idee bună să reporniți Fire TV Stick după ce faceți acest lucru. Puteți utiliza oricare dintre cele trei metode menționate mai devreme.

Dacă este o singură aplicație care se blochează în continuare, consultați dezvoltatorul aplicației pentru a vedea dacă există o problemă. Puteți căuta „numele aplicatiei se prăbușește pe Fire TV Stick.” Acest lucru ar trebui să vă conducă la forumurile sau blogul aplicației. Dacă există o problemă cunoscută, este posibil să aflați când este programată lansarea unei actualizări pentru a o remedia.

Dacă este vorba de mai multe aplicații, verificați-vă conexiunea Wi-Fi. Poate fi necesar să vă conectați printr-un cablu Ethernet pentru o conexiune mai stabilă.

14. Fire TV Stick nu se mai pornește

Aceasta este una dintre cele mai dificile probleme cu Fire TV Stick de rezolvat. Dacă nu pornește, nu puteți modifica setările. Câteva lucruri pe care le puteți încerca includ:

 • Deconectați dispozitivul de la televizor și de la priza. Așteptați cel puțin 30 de secunde și reconectați-l.
 • Asigurați-vă că utilizați un cablu HDMI de mare viteză (dacă utilizați un cablu).
 • Conectați cablul HDMI sau Fire TV Stick direct la televizor în loc de un hub.
 • Utilizați echipamente marca Amazon (telecomenzi, cabluri HDMI, adaptor Ethernet etc.) pentru a vă asigura că nu aveți probleme de compatibilitate. În cele mai multe cazuri, articolele care nu sunt marca Amazon ar trebui să funcționeze bine, deși telecomenzile sunt nesigure.
 • Înlocuiți bateriile telecomenzii.
 • Înlocuiți telecomanda sau dispozitivul.

întrebări frecvente

1. Pot să verific manual dacă există actualizări?

De obicei, Amazon Fire Stick se actualizează automat. Cu toate acestea, nu verifică în mod constant actualizări noi și poate chiar să rateze o actualizare din când în când. Puteți verifica manual pentru actualizări.

Accesați „Setări -> My Fire TV -> Despre -> Verificați actualizarea sistemului.” Dacă există o actualizare, aceasta se va instala singură.

2. Ce se întâmplă dacă nu îmi pot actualiza Fire TV Stick?

Dacă Fire Stick nu se actualizează, asigurați-vă că aveți o conexiune Wi-Fi stabilă. Dacă scade des, este posibil ca actualizările să nu poată fi descărcate. De asemenea, puteți încerca să reporniți routerul și modemul și chiar Fire Stick.

O altă problemă comună este lipsa spațiului. Dacă aveți numeroase aplicații instalate, este posibil să fiți scăzut. Accesați „Setări -> My Fire TV -> Despre -> Stocare” pentru a verifica. Veți avea nevoie de cel puțin 500 MB disponibili. Dacă nu, mai întâi va trebui să eliminați unele aplicații.

3. Pot folosi orice marcă de telecomandă de schimb?

Tehnic, da. În timp ce Amazon recomandă utilizarea doar a unei telecomenzi oficiale Fire Stick, există altele disponibile. Cu toate acestea, asigurați-vă că citiți cu atenție descrierea pentru a vă asigura că este compatibilă cu modelul dumneavoastră specific Fire Stick. De exemplu, unele funcționează doar pe Fire Stick de generație mai veche, în timp ce altele ar putea funcționa doar cu televizoarele Fire.

4. Sunt hub-urile sigur de utilizat cu Fire TV Stick?

Am menționat de mai multe ori că ar trebui să vă conectați cablul HDMI direct la televizor. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că hub-urile HDMI nu sunt sigure de utilizat cu Fire Stick. În cele mai multe cazuri, vor funcționa fără probleme. Dar, pentru o performanță optimă, cel mai bine este să vă conectați direct la televizor.

Gândiți-vă la asta ca la diferența dintre utilizarea Wi-Fi și o conexiune Ethernet dedicată. Ambele funcționează excelent, dar o conexiune Ethernet este întotdeauna mai puternică și mai stabilă.

5. De unde pot obține asistență suplimentară?

In timp ce Amazon oferă o gamă largă de articole de asistență pentru depanareputeți verifica și Comunitatea Amazon Fire TV pentru a raporta probleme, pentru a vedea dacă alții se confruntă cu probleme similare și pentru a obține sfaturi suplimentare de depanare, în special pentru probleme rare și ciudate.

Încheierea

Depanarea problemelor cu un Amazon Fire Stick care nu funcționează nu este întotdeauna simplă. Cu toate acestea, încercarea diferitelor metode de depanare poate rezolva, de obicei, orice problemă și vă poate aduce înapoi la streaming.

Dacă doriți să instalați o aplicație terță parte care nu se găsește în Magazinul Play, aflați cum să faceți jailbreak-ul Fire TV Stick. Dacă trebuie să înlocuiți un dispozitiv Fire TV Stick stricat, aflați care este cel mai potrivit pentru dvs.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x