Amazon închide Spark, serviciul destinat să concureze cu Instagram

Amazon închide Spark, serviciul destinat să concureze cu Instagram

Unul dintre cele mai mari spații pentru competitivitate în tehnologie este în zona cumpărăturilor. Este posibil ca Amazon să fi început ca vânzător de cărți, dar au ajuns să fie cunoscuți drept locul unde trebuie să cumpărați aproape orice lucru online. Acest lucru îi determină pe toți să își dorească să concureze cu ei.

Dar vor să pătrundă și în spațiile tuturor celorlalți, așa că au lansat Spark acum doi ani pentru a vinde lucruri într-un format de tip Instagram pentru a concura cu vânzările Instagram. Acum au închis Spark, dar îl înlocuiesc cu instrumente de cumpărături similare.

Amazon Spark se oprește

Spark a fost un feed de imagini și povești care a fost comercializat către membrii Amazon Prime pentru a „suscita” interesul lor pentru alte articole pentru a încuraja mai multe vânzări.

Fidel mărcii Amazon, Spark s-a concentrat pe cumpărături și realizarea unei vânzări și de aceea a diferit de Instagram. În timp ce Instagram poate permite utilizatorilor să-și vândă produsele prin intermediul serviciului și chiar au adăugat o opțiune de achiziție în urmă cu câteva luni, ei încurajează și aspectul social cu urmări, aprecieri etc., și acesta este un spațiu în care Spark nu a intrat niciodată.

Sigur, Spark poate că a copiat aspectul publicitar al Instagram-ului, dar asta a fost chiar atât de departe. Vânzătorii nu și-au ridicat fanii muncii lor, iar cumpărătorii nu au putut urmări vânzătorii a căror muncă le-a plăcut în mod deosebit.

Când accesați adresa URL anterioară pentru Spark, aceasta vă redirecționează acum către site-ul găsit pe Amazon. Acest serviciu este similar cu un alt instrument de cumpărături Amazon, Găsiri interesante. Acest instrument vă arată un „Mixul meu” de produse din diferite categorii, încurajându-vă să „inimați” ceea ce vă place.

Personal, prefer prima pagină pe care o primesc atunci când mă conectez la Amazon, care afișează oferte din categoriile în care am cumpărat anterior, în timp ce îmi arată și toate produsele pe care le-am parcurs înainte. Acesta este întotdeauna un amestec mai interesant pentru mine, deoarece are nu numai ceea ce cumpăr personal, ci și articole pe care le-am cercetat pentru a face tehnica mai ușoară

TechCrunch raportează că site-ul Found It de pe Amazon nu va încorpora ceea ce a funcționat cu Spark și Interesting Finds, totuși Interesting Finds nu se închide.

Evoluția cumpărăturilor continuă

Poate că un motiv foarte mare este plecarea lui Chee Chew, vicepreședintele Amazon al angajamentului consumatorilor care a plecat la începutul anului. El a fost o mare parte din Spark, iar succesul său sa oprit și mai mult după ce a plecat.

Dar acest lucru duce la întrebarea dacă va exista acum un spațiu gol în cumpărăturile online fără Spark. De asemenea, conduce la întrebarea ce va însemna plecarea lui Chew pentru succesul general al Amazon.

Amazon s-a întins prea departe? Ar fi trebuit să se lipească de propria bandă? În ciuda faptului că Spark nu prinde niciodată cu adevărat, afacerea lor va fi afectată într-un fel? Va spori acest lucru alegerile de cumpărături ale Instagramului? ”Spuneți-ne ce părere aveți despre asta în comentariile de mai jos.

Scroll to Top