Analiza de sfârșit de an: lucrurile care s-au întâmplat în 2017

Analiza de sfârșit de an: lucrurile care s-au întâmplat în 2017

⌛ Reading Time: 4 minutes

2017 a fost un an foarte plin de viață pentru industria tehnologică, cu fluxul său constant de gadget-uri noi și evenimente majore care au schimbat jocul în corporațiile majore care au învârtit pendulul într-o direcție specială în bine sau în rău. Am fost martorii unui amestec de știri terifiante și uimitoare care ar putea continua să continue în anul următor. Acum, este timpul să ne reîmprospătăm amintirile și să ne uităm înapoi la tot ceea ce a marcat anul.

Multe încălcări majore de securitate

Deși 2017 nu a adus cu sine atât de multe încălcări ca 2016 (1050 pentru prima, 1985 pentru cea de-a doua), dimensiunea pură a încălcărilor din acest an încurcă mintea. În septembrie, am descoperit că Equifax, o agenție masivă de raportare a creditelor, a pierdut înregistrările a puțin peste o treime din populația Statelor Unite, expunând potențial toate informațiile lor de identificare personală.

Nici măcar două luni mai târziu, Uber a recunoscut că a încercat să acopere o încălcare a datelor care a avut loc în 2016, care a afectat 57 de milioane de utilizatori a platformei.

La începutul anului – în martie – o companie importantă de e-mail spam numită River City Media a divulgat accidental informațiile despre 1,34 miliarde de conturi de e-mail.

Au mai trecut alte două luni și a existat ransomware-ul WannaCry care a funcționat sute de mii de sisteme în 150 de țări, afectând instituții precum Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie. Software-ul a criptat fișierele victimelor și le-ar debloca sistemele numai după ce a fost plătită o răscumpărare în Bitcoin.

Pe scurt, a fost un an foarte grozav pentru hackeri și unul dezordonat pentru oricine cu informațiile pe internet.

Amazon continuă să înghită totul

2017review-echo

Amazon există deja de câțiva ani, dar anul acesta a fost probabil cel mai bun. Nu numai că a avut cele mai bune Prime Day, Cyber ​​Monday și sărbători din istoria sa, dar a achiziționat Whole Foods în iunie pentru a-și extinde afacerea cu produse alimentare.

A existat, de asemenea, lansarea Alexa, asistentul artificial AI care vine instalat pe dispozitivele sale Echo. Deși au existat îngrijorări cu privire la dispozitivul care ascultă conversațiile oamenilor în interiorul propriilor case, confortul pe care l-a prezentat a convins 35,6 milioane de oameni să-l cumpere.

Criptomonedele sunt în curs de desfășurare

2017 revizuire-criptomonede

Lumea monedelor alternative s-a extins mult de când Bitcoin a văzut prima dată lumina zilei în 2009. Deși nu este un favorit al băncilor, lumea criptomonedelor a trecut prin câteva schimbări masive care i-au conferit o capitalizare de piață totală la un moment dat în anul 630 miliarde dolari. Pe măsură ce anul s-a încheiat, Bitcoin a experimentat o plimbare cu roller-coaster-ul în care a atins valoarea de 20.000 USD și apoi a experimentat brusc o corecție a prețurilor, terminând anul tranzacționând la puțin sub 15.000 USD.

O parte din această creștere ar putea fi atribuită hype-ului online care înconjoară criptomonedele, dar cetățenii unor țări precum Venezuela le văd ca pe o modalitate de a supraviețui calamității și volatilității propriilor monede locale. Au existat unele reacții guvernamentale, inclusiv o interdicție absolută în Vietnam cu penalizări de până la 8.800 dolari.

Impactul lor asupra economiei mondiale este deja vizibil, doar capitalizarea pieței Bitcoin depășind întregul produs intern brut al multor țări din întreaga lume. Dacă piața se prăbușește, cu siguranță nu va fi un eveniment frumos.

Apple este prins

2017review-iphone

Pe măsură ce iPhone-ul a împlinit cea de-a 10-a aniversare, a fost lovit de un scandal odată ce dezvoltatorii de la Geekbench au dezvăluit că telefoanele mai vechi erau încetinite în mod intenționat în timp.

Motivul? Vârsta bateriei.

Pe măsură ce bateriile litiu-ion îmbătrânesc, acestea dezvoltă o colecție inegală de nanocristali pe electrozii lor, reducând semnificativ capacitatea bateriei. Veți observa acest lucru dacă ați păstrat vreodată un smartphone mai mult de 4 ani. Durata de viață a bateriei pare să scadă ca o piatră în cădere liberă la un moment dat.

Geekbench a publicat un blog confirmând faptul că iPhone-urile își reduc performanțele pentru a contracara această problemă, încercând să asigure o durată normală de viață a bateriei pentru telefon, indiferent de ceea ce dorește proprietarul său.

Când utilizatorii primeau baterii noi, scorul lor Geekbench a redat la nivelul în care se aflau atunci când și-au cumpărat telefoanele. Deși este posibil ca Apple să fi avut intenții bune aici, acest lucru poate fi frustrat pe mulți oameni care nu înțelegeau de ce telefoanele lor funcționau lent, chiar dacă nu au trecut prea mult de prima dată.

Care dintre aceste povești considerați că v-a afectat cel mai mult? Spuneți-ne totul într-un comentariu!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.