Android per espandere gli avvisi e il rilevamento dei terremoti

Android pentru a extinde alertele și detectarea cutremurelor

Alertele medicale sunt cele pe care Apple se concentrează asupra dispozitivelor portabile și a iPhone-ului. Dar Google are planificat un alt serviciu de urgență. Extinde alertele și detectarea cutremurelor Android în mai multe locații pe plan intern și internațional. Începând cu luna mai, va începe să includă statul Washington.

Extinderea alertelor de cutremur Android

Așa cum a subliniat Google în blog, în timpul dezastrelor naturale și al urgențelor, „fiecare secundă contează”. Este important să aflați despre ele cât mai curând posibil pentru cea mai bună șansă de a limita rănile și decesele.

În special cu cutremurele, cercetările arată că jumătate din toate rănile ar putea fi prevenite dacă avertismentele timpurii ar fi o posibilitate. Mai ales dacă locuiți într-o zonă predispusă la cutremure, este logic să faceți tot ce puteți pentru a fi pe partea bună a liniei de 50%.

Google a lansat anul trecut sistemul de alertă împotriva cutremurelor Android, pentru a se asigura că nu se pierde timpul când are loc un cutremur. Sistemul folosește senzori în telefoanele Android pentru a detecta cutremure. Tot ce trebuie să faceți este să căutați „Cutremur lângă mine” pentru a afla ce se întâmplă în apropierea dvs.

Alertele de cutremur cu Android au început parteneriatul cu Studiul Geologic al Statelor Unite în 2020 pentru a depăși doar detectarea cutremurelor – pentru a alerta și utilizatorii cu privire la acestea. Aceste alerte au fost puse la dispoziția utilizatorilor din California. Ulterior s-a extins în Oregon, iar începând cu luna mai va fi și la Washington.

Dispunerea atât a sistemelor de alertă, cât și de detectare ar putea fi deosebit de utilă în zonele care nu au sisteme de alertă timpurie. Google își extinde serviciile la nivel internațional, începând cu Grecia și Noua Zeelandă. Locuitorii cu smartphone-uri Android vor primi alerte de avertizare timpurie cu privire la cutremure în apropiere. Dacă cineva dorește să nu fie notificat, poate dezactiva funcția.

ad-banner
Alertă de cutremur Android pentru oraș

Accelerometrele din majoritatea telefoanelor Android sunt folosite pentru detectarea undelor seismice, semn că s-ar putea produce un cutremur. Dacă se detectează tremurături, se trimite un semnal către serverul de detectare a cutremurului Google împreună cu o locație a telefonului care tremură. Informațiile dintr-un grup de telefoane care tremură sunt folosite pentru a determina dacă un cutremur este cu adevărat pe drum, precum și locația și magnitudinea acestuia.

Unic pentru Android

Sistemul de alertă la cutremur este unic pentru smartphone-urile Android. În timp ce iPhone-ul pare să se concentreze asupra problemelor de sănătate, Android se străduiește să găsească ceva la fel de important. A fi anunțat devreme despre un cutremur iminent ar putea salva vieți. Poate schimba deciziile și poate ține oamenii acasă atunci când se gândeau să se aventureze.

Detectarea timpurie și alertele de cutremure v-ar convinge să cumpărați un Android sau să rămâneți cu Android dacă aveți deja unul? Spuneți-ne în comentarii.

Aflați cum să creați o rutină Android de urgență cu Asistentul Google.

Scroll to Top