Android Shootout Android: Android x86 vs. Bliss vs. Phoenix OS vs. PrimeOS

Android Shootout Android: Android x86 vs. Bliss vs. Phoenix OS vs. PrimeOS
⏱️ 8 min read

Scena desktopului Android este relativ nouă, cu o mână de distribuții, cum ar fi începuturile Linux. Aceste distribuții oferă tipul de desktop și fereastră pe care îl așteaptă utilizatorii de PC-uri, de obicei cu software-ul de manipulare Google Play. În teorie, desktopurile Android oferă o nouă modalitate de utilizare a computerului, cu un desktop convențional care valorifică enormul ecosistem Android. Având în vedere că aplicațiile Android sunt scrise pentru mașini mai puțin puternice, calculatoarele vechi pot fi folosite din nou și puteți chiar să porniți mai multe între Windows și Linux pentru o combinație puternică.

Aceasta este ideea cel puțin. Dar cum se acumulează cu adevărat? Am pus la încercare cei patru jucători principali pentru a decide care desktop Android este cel mai bun în 2020.

1. Android-x86

Se spunea că, deși poți folosi Android pe un PC, pur și simplu nu ai vrea. A fost Android-x86 vorbeau despre. Android-x86 este construcția de vanilie, alegerea oaselor goale, fără bibelouri. Actualul Android-x86 se bazează pe Lineage OS și nu face nicio încercare de a-l ascunde, cu sigle gigantice Lineage care apar în întreaga sa configurare. Ecranul splash cool al Android-x86 adaugă un pic de panache.

Android-x86 a fost dificil de navigat fără un ecran tactil, dar acum vine cu Taskbar ca standard, un meniu desktop popularizat de Bliss OS. Utilizatorii pot alege în continuare o interfață în stil tactil, dacă se dorește (Trebuchet), care descompune aplicațiile dvs. într-un sistem alfabetic frumos și adaugă un buton de închidere la aplicații atunci când multi-tasking.

Tabletă Android x86

În ceea ce privește aplicația, există AudioFX și un browser mic, dar acesta este încă un sistem de oase destul de gol. Nu veți ajunge foarte departe fără să vă conectați la Google Play și să luați ceea ce aveți nevoie. Nu suntem siguri de funcția sa de somn. Nu există niciun buton de repaus evident nicăieri și, deși cel puțin a dezactivat ecranele laptopurilor noastre de testare când am închis capacele, ventilatoarele lor erau încă în funcțiune. Alte rapoarte sugerează că suspendă bine, totuși, așa că le vom oferi beneficiul îndoielii.

În ultimii ani, Android-x86 a trecut de la a fi doar un port smartphone x86 la a deveni un desktop viabil. Este încă oase goale, nu are încă bibelouri, dar funcționează. Nu vă așteaptă surprize urâte, nu există junkware și ar trebui să funcționeze pe orice mașină virtuală fără prea multe probleme.

2. Bliss OS

Fericire echipa a fost în fruntea dezvoltării desktop-ului Android de câțiva ani. Condus de o echipă de voluntari, aceștia au viziunea unui sistem de operare sincronizat răspândit pe mai multe dispozitive și factori de formă. Dacă doriți să știți ce caracteristici vor fi în alte distribuții Android în anii următori, încercați Bliss.

Android Bliss Desktop

Interfața sa este inovatoare și extrem de plăcută, permițându-vă să comutați după bunul plac între un sistem desktop și o interfață în stil tactil. Suportul experimental Vulkan este, de asemenea, disponibil împreună cu o opțiune „Blissify”, care vă permite să vă reglați GUI în detalii. Firefox este, de asemenea, preinstalat și bucuria bucuriilor, se suspendă corect.

Tabletă Android Bliss

Din păcate, nu am găsit niciodată o versiune care să fie suficient de stabilă pentru a fi utilizată zilnic. Poate că lucrurile funcționează bine pe un anumit hardware, dar am fost adesea blocați cu un GUI rupt sau mesaje de eroare intruzive repetate. În versiunile recente, meniul desktop se rupe aproape imediat, forțându-vă să utilizați în schimb interfața Lawnchair în stil tactil. Acestea fiind spuse, lansarea actuală pare mai stabilă decât cea de anul trecut, astfel încât echipa Bliss ar putea renunța puțin la inovație în favoarea înăspririi codului lor.

Bliss are cu siguranță fanii săi, iar unele componente hardware par să funcționeze bine – în special dispozitive tactile precum Surface Pro – dar dacă folosiți doar tastatură și mouse, poate doriți să căutați în altă parte. Dacă sunteți interesat de Bliss, acum este un moment bun pentru a o verifica – pur și simplu nu vă așteptați la o experiență solidă pe desktop.

3. Sistemul de operare Phoenix

Phoenix OS este un lucru dificil de evaluat. Sistemul de operare este acum plin de programe publicitare (nu a fost anterior) cu intenția de a vă abona la serviciul lor pentru a elimina reclame. Nu pare a fi open source. De asemenea, este plin de software chinezesc care ar putea fi utilizat în colectarea datelor (nu știm), iar părți ocazionale ale sistemului de operare nu au fost traduse în engleză.

Android Phoenix

Dar sub toate acestea se află cel mai solid desktop Android, cu un manager de ferestre familiar oarecum asemănător cu Windows 7 și un set bun de instrumente desktop și comenzi rapide de la tastatură pentru a-i face pe utilizatorii Windows fericiți. De asemenea, are o funcție de funcționare Sleep și pare să aibă un raport de acces decent pentru aplicațiile de lucru. Nu vom spune cum, dar există modalități de a elimina anunțurile pe lângă abonare, moment în care Phoenix devine foarte atrăgător.

Dacă nu ar fi vorba de probleme chineze de date, probabil ar putea fi desfășurat pe scară largă. Cu siguranță merită luat în considerare, dar junkware-ul acela ne face să fim nervoși.

4. PrimeOS

Dintre toate aceste sisteme, PrimeOS este cel mai rapid și mai neted, oferind cea mai bună primă impresie cu un nivel aproape scandinav de minimalism de bun gust. Unic pentru PrimeOS este caracteristica sa Native Bridge, care utilizează biblioteci native ARM pentru a permite o mai bună compatibilitate între sistemele ARM și x86. Acest lucru îl face câștigător aici când vine vorba de rularea cu succes a aplicațiilor.

Android PrimeOS

Echipa Prime a pus accent pe jocuri, cu Centrul lor de jocuri DecaPro. Acesta are optimizări specifice jocului pentru a mapa comenzile de pe ecranul tactil la mouse și tastatură, care vor fi deosebit de populare pentru cei cărora le place PUBG Mobile.

Cu toate acestea, este lăsat în jos masiv prin funcția sa de somn rupt. Când am încercat să suspendăm aparatul, ecranul pur și simplu s-a înnegrit în timp ce lumina de fundal a rămas aprinsă, iar mașinile cu hard diskuri mecanice au emis un zgomot îngrozitor care ne-a făcut să ajungem la butonul de pornire. Mai mult, PrimeOS nu este open source, iar documentația lipsește grav.

Dacă nu aveți nevoie de o funcție Sleep, PrimeOS ar face cel mai frumos pachet. Cu toate acestea, acest lucru este puțin probabil în rândul utilizatorilor de Android care probabil vor folosi un fel de dispozitiv portabil.

Iar câștigătorul Android Desktop este …

Android-x86. Dar nu cu mult. Nu este fantezist, dar va oferi cel mai bun rezultat în medie pentru cel mai mare număr de oameni și, probabil, cu cel mai mic hassle. Dacă doriți ceva mai satisfăcător, încercați una dintre celelalte distribuții.

Aterizând pe o versiune stabilă de Bliss, puteți la fel să rămâneți cu ea și să vă bucurați de inovația sa. Dacă nu vă deranjează problemele de date chinezești și sunteți dispuși fie să suportați reclame, fie să le eliminați singuri, Phoenix OS are cel mai matur desktop. Și dacă numai PrimeOS ar putea suspenda corect, ar fi cu ușurință alegerea noastră. În cazul în care versiunile ulterioare rezolvă problema, atunci PrimeOS ar fi recomandarea noastră, dar deocamdată este Android x86 simplu.

Nu sunteți sigur dacă un desktop Android este pentru dvs.? Ce zici de emulare? Consultați opțiunile din ghidul nostru despre Opt proiecte minunate care vă permit să rulați Android pe PC.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x