În mijlocul unei pandemii, Google a lansat în cele din urmă versiunea sa stabilă Android Studio 4.0 pe 28 mai 2020.

Fiecare versiune aduce propriile actualizări interesante și remedieri de erori care îi ajută pe dezvoltatori să codeze mai inteligent și să dezvolte aplicații mai repede ca oricând. Și Android Studio 4.0 nu face excepție.

În acest articol vom afla despre unele dintre caracteristicile interesante pe care Android Studio 4.0 le aduce la masă, care îi vor ajuta pe dezvoltatori mult.

Puteți obține un link direct pentru a descărca Android Studio 4.0 de făcând clic aici pentru computerele dvs. Windows, Mac și Linux.

Iată câteva aspecte importante ale notelor de lansare:

Android Studio 40 Cele mai interesante actualizari

Android Studio 4.0 introduce o multitudine de caracteristici interesante, inclusiv

  • Fereastra Build Speed
  • Aspect Multi Preview
  • Editor de mișcare
  • Inspector de aspect live
  • Editor inteligent pentru regulile R8
  • Fișiere script Kotlin DSL

Să aruncăm o privire aprofundată asupra noilor funcții distractive ale Android Studio 4.0.

Care sunt noile caracteristici ale Android Studio 4.0?

Urmează o listă de funcții noi, împreună cu câteva informații despre modul în care funcționează și de ce sunt grozave.

1. Editor de mișcare

1611999250 147 Android Studio 40 Cele mai interesante actualizari

Editorul de mișcare actualizează editorul de design vizual pentru aspectul mișcării și generează, de asemenea, XML. MotionLayout este o subpartea a ConstraintLayout care ajută dezvoltatorii să gestioneze widget-ul și animația de mișcare în aplicațiile mobile.

Are un editor de design vizual care vă ajută să creați, să editați și să previzualizați animațiile fără a dezvolta aplicația. De asemenea, vă permite să redați / întrerupeți animații pentru depanare.

Aspectul de mișcare ia locul aspectului de constrângere anterior și îl îmbunătățește. Ajută dezvoltatorii de aplicații Android să animeze între stările de aspect și să gestioneze cu ușurință animațiile critice.

Acum puteți implementa fișierul API Layout Motion cu cei avansați Editor de mișcare pentru a dezvolta sau edita o animație în timp ce totul este stocat într-un fișier XML.

Singura diferență este că nu este nevoie să o scrieți manual, deoarece totul este acum gestionat de Motion Editor. Vă puteți previzualiza cu ușurință animațiile și puteți efectua orice modificări.

2. Live Layout Inspector

1611999251 447 Android Studio 40 Cele mai interesante actualizari
Sursa imaginii

Android Studio 4.0 permite acum dezvoltatorilor să aibă informații în timp real despre interfața de utilizare a aplicațiilor lor mobile. Aceasta înseamnă că acum puteți vizualiza modul în care aplicația dvs. va fi prezentată pe ecran, împreună cu diverse funcții.

De asemenea, are o ierarhie dinamică a aspectului care se actualizează la fiecare reîmprospătare și are atribute de vizualizare detaliate care vă ajută să determinați valorile resurselor.

Puteți implementa caracteristica selectând Vizualizare> Instrument Windows> Inspector aspect din meniul principal.

Dacă implementați o aplicație pe un dispozitiv care rulează la nivelul API 29 sau superior, atunci puteți accesa câteva caracteristici suplimentare, cum ar fi un aspect dinamic. Există o mulțime de informații detaliate despre Inspectorul de aspect pentru a verifica, de asemenea.

Caracteristica sa de rezoluție a valorii proprietății vă permite să aflați originea proprietății în codul sursă. De asemenea, vă navighează către locația sa utilizând hyperlinkul. Puteți beneficia de avantajul reprezentării 3D dacă aplicația sau dispozitivul dvs. rulează API Android 29 sau mai mult.

Dezvoltatorii pot implementa acum o reprezentare 3D a animației de pe ecran și pot inspecta celelalte atribute. Deci, atunci când angajați un dezvoltator pentru a vă revigora interfața aplicației sau pentru a adăuga noi caracteristici, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aspectul aplicației cu tipografia modernă UX / UI, deoarece puteți verifica simultan în timpul codării.

3. Validarea aspectului

1611999251 111 Android Studio 40 Cele mai interesante actualizari
Sursă imagine GIF

Acum puteți produce machete pe diferite dispozitive și le puteți configura în același timp, fără nicio întrerupere. Validarea aspectului sau Aspect Multi previzualizarea sunt instrumente vizuale.

Anterior, atunci când creați un aspect în Android Studio, trecerea între diferite dimensiuni de ecran și rezoluții în modul previzualizare era o provocare. Dar cu aceste ultime actualizări, este mult mai simplu.

Cum așa? Ei bine, trebuie doar să alegeți dispozitivele pixel și apoi puteți verifica sau previzualiza cu ușurință modificările din mediul de dezvoltare integrat.

Puteți utiliza, de asemenea, acest instrument pentru a identifica posibile probleme în interfața de utilizare, deoarece deseori proiectați o interfață pentru o anumită configurație sau dimensiunea ecranului vizibil.

Puteți accesa acest instrument făcând clic pe Validarea aspectului fila din coltul din dreapta-sus din Fereastra IDE.

4. Build Analyzer

1611999252 479 Android Studio 40 Cele mai interesante actualizari
Sursa imaginii

Android Studio 4.0 a introdus un instrument Build Analyzer care îi ajută pe dezvoltatori să analizeze și să rezolve problemele legate de construcție. Timpul de dezvoltare a aplicației a reprezentat întotdeauna o mulțime de cheltuieli generale pentru dezvoltatorii Android.

Această nouă caracteristică atenuează rapid timpul pierdut și productivitatea prin recunoașterea locurilor de muncă învechite și neconfigurate. Instrumentul de analiză a compilării vă arată joburile și pluginurile și vă sugerează modalități de a reduce regresiile.

Acest lucru ajută și la o altă problemă – înainte, dezvoltatorii nu știau exact ce parte a sistemului de construire a luat mai mult timp. Nu este cazul acum.

Așadar, noul plug-in 4.0 de calitate ajută dezvoltatorii să analizeze și să găsească problema, cum ar fi sarcinile configurate necorespunzător, în procesul de construire. Puteți specifica cu ușurință setările implicite, incluzând una sau mai multe dintre liniile de mai jos în fișierul build.gradle al fiecărui modul.

1611999252 568 Android Studio 40 Cele mai interesante actualizari

Analizatorul de construcții vă ajută, de asemenea, să abordați și să înțelegeți blocajele din compilare, apelând pluginurile și sarcinile care sunt cele mai importante pentru timpul general de construire a aplicației. Apoi vă oferă câțiva pași pentru a atenua regresiile.

5. Librăria Java 8 Language Desugaring pentru toate API-urile

1611999253 90 Android Studio 40 Cele mai interesante actualizari
Sursa imaginii

O altă parte super enervantă a dezvoltării aplicațiilor Android a fost încercarea de a implementa caracteristicile Java 8. Este posibil să găsiți un cod care utilizează un Curent sau doriți să implementați un funcția lambda sau poate exista chiar și un API Java 8 de care aveți nevoie, care nu este practic de rezolvat.

Dar cu Android Gradle plugin, puteți compila anumite caracteristici Java 8 cu API-urile dvs. mai vechi.

Și Android Studio 4.0 permite motorului de eliminare a zahărului pentru a oferi suport limbajelor Java.

6. Construiți caracteristici

1611999254 610 Android Studio 40 Cele mai interesante actualizari
Sursa imaginii

Dezvoltatorii care utilizează Android Studio 4.0 pot activa și dezactiva caracteristicile de compilare, cum ar fi legarea vizualizării, legarea datelor sau clasele BuildConfig generate automat.

De asemenea, este posibil să nu aveți nevoie de aceste pluginuri și biblioteci pentru fiecare proiect, astfel încât să puteți dezactiva bibliotecile / pluginurile și să extindeți scalabilitatea pentru proiecte mari.

Kotlin este una dintre cele mai utilizate tehnologii programatori Android în India, iar această caracteristică va încuraja adoptarea sa pentru o dezvoltare mai rapidă a aplicațiilor în viitor.

7. Ultimul editor pentru regulile R8

R8 a fost introdus în plug-in-ul Android Gradle 3.4.0 pentru a combina micșorarea, deshidratarea, degajarea și obscurizarea într-un singur pas. Acest lucru a dus la îmbunătățirea performanței de construcție.

Anterior, nu exista suport pentru un editor inteligent care oferea sugestii automate în timp ce scria reguli R8. Dar cu Android Studio 4.0, un editor inteligent poate scrie regulile pentru reducerea codului.

Atunci când dezvoltă fișiere de reguli pentru R8, Android Studio oferă acum diverse funcții, inclusiv finalizarea, evidențierea sintaxei și verificarea erorilor.

Acest editor funcționează fără probleme cu proiectul dvs. pentru a oferi completarea completă a simbolurilor pentru toate modelele, clasele și câmpurile și include, de asemenea, refactorizarea și navigarea.

1611999254 125 Android Studio 40 Cele mai interesante actualizari
Sursa imaginii

8. Fragment Vrăjitori

1611999255 521 Android Studio 40 Cele mai interesante actualizari
Sursa imaginii

Noile șabloane de fragmente și vrăjitorii de fragmente sunt acum disponibile în editorul de navigare.

Aceste șabloane permit dezvoltatorilor să navigheze rapid pe fragmentul conținutului expertului pentru a crea diapozitive folosind ViewPager (care este disponibil în biblioteca de asistență). Acest instrument vă permite să configurați cu ușurință animația de diapozitive și îmbunătățește aspectul aplicației.

Aceste actualizări au făcut mai ușor pentru dezvoltatori implementarea unui diapozitiv de ecran implicit animat prin intermediul șabloanelor simple de drag & drop disponibile în editorul de navigare. Și există și mai puțină codificare.

Practic, Fragment este o clasă în Android care permite integrarea unei UI care se adaptează la diferite orientări ale ecranului dispozitivului. Combină diferite tipuri de segmente într-un singur element de ecran.

Introducerea șabloanelor în Fragment Wizard face ca aceste caracteristici diferite să fie destul de ușoare. Și este cu siguranță un bonus atunci când interfața de utilizare a aplicației dvs. mobile se adaptează la diferite dimensiuni și orientări ale ecranului.

9. Șabloane live Android Kotlin

1611999255 675 Android Studio 40 Cele mai interesante actualizari
Sursa imaginii

Cea mai recentă versiune de Android Studio are suport încorporat pentru Kotlin DSLscript fișiere. Puteți utiliza cu ușurință suita completă de remedieri rapide care sunt susținute de dialogul structurii proiectului. Android Studio are acum șabloane live specifice Android pentru codul Kotlin.

De exemplu, pur și simplu tastați “paine prajita” și apăsați tasta Tasta Tab pentru a introduce rapid codul cazanului pentru un Toast.

Pentru o listă completă de șabloane live, navigați la Editor> Șabloane live în dialogul de setări (sau preferințe).

10. Actualizări UI CPU Profiler

1611999256 455 Android Studio 40 Cele mai interesante actualizari
Sursa imaginii

Profilele CPU sunt una dintre cele mai bune funcții noi din Android Studio – mai ales când vine vorba de performanță. Profilerul CPU este conceput pentru a vă oferi informații legate de înregistrarea urmăririi și activitatea firului aplicației dvs.

Înainte, toate datele profilatorilor utilizate pentru a fi afișate sub o singură secțiune:

1611999256 63 Android Studio 40 Cele mai interesante actualizari
Sursa imaginii

Cu Android Studio 4.0, înregistrările CPU pot fi puse deoparte de cronologia principală a profilerului și gestionate în grupuri pentru a permite o analiză mai ușoară. Dezvoltatorii pot trage și plasa cu ușurință și muta grupuri în sus și în jos articole individuale într-un grup pentru personalizare ulterioară.

În plus, pentru o analiză fiabilă side-by-side, puteți inspecta toată activitatea firului în cronologia Activității firului (inclusiv funcții, metode și evenimente) și puteți încerca cele mai recente comenzi rapide de navigare pentru a vă deplasa în jurul datelor.

UI System Trace a fost, de asemenea, actualizat, astfel încât evenimentele să poată fi colorate în mod unic pentru îmbunătățirea distincțiilor vizuale. Firele pot fi, de asemenea, sortate pentru a le afișa pe cele mai ocupate în funcție de prioritate și vă puteți concentra mai mult pe vizualizarea datelor doar pentru firele pe care le-ați selectat, mai degrabă decât pentru toate datele combinate.

Pentru descriere detaliată pe CPU Profiler Click aici.

11. Feature on Feature Dependencies

1611999257 528 Android Studio 40 Cele mai interesante actualizari
Sursa imaginii

Android Studio 4.0 permite dezvoltatorilor să desemneze ce modul de funcții dinamice depinde de un alt modul de funcții. Implementând acest lucru, puteți verifica dacă aplicația are suficiente module pentru a îmbunătăți funcționalitatea aplicațiilor dvs.

De exemplu, dacă un utilizator înregistrează un videoclip, atunci modulul computerului este descărcat automat. Acest lucru se datorează faptului că modulul video depinde de modulul camerei.

Concluzie

Acestea sunt caracteristicile Android Studio 4.0 care vor ajuta cu adevărat la îmbunătățirea performanței aplicațiilor dvs. Android. De asemenea, vor ajuta dezvoltatorii de aplicații Android să codeze mai rapid și mai eficient.

În prezent, crearea de aplicații Android reprezintă un interes major pentru investiții atât în ​​rândul antreprenorilor, cât și al întreprinderilor.

Astfel, există o concurență uriașă între companii pentru a alege un companie de dezvoltare de aplicații Android acest lucru este la curent pe verticalele tehnologiei moderne și care pot crea produse valoroase.

Lansarea Android 4.0 va face lucrurile mult mai ușoare și mai interesante pentru toată lumea.