Anti-Malware face cu adevărat ceva pentru a ajuta la oprirea malware-ului?

Anti-Malware face cu adevărat ceva pentru a ajuta la oprirea malware-ului?
⏱️ 4 min read

Programele malware sunt o amenințare foarte reală care pare să crească. Deși versiunile mai noi ale Microsoft Windows progresează întotdeauna în ceea ce privește reținerea și prevenirea răspândirii malware-ului, marșul său înainte este aproape inevitabil. Creșterea erei mobile a avut, de asemenea dat naștere la mobil amenințări, creând o arenă cu totul nouă pentru ca aspiranții hackeri să strălucească. Cantitatea de viruși care evită detectarea din software-ul de securitate a devenit, de asemenea, o problemă, determinându-ne să punem întrebarea: Aplicațiile anti-malware mai merită necazul?

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Microsoft: „De ce, da!”

În Raportul de informații de securitate 2015 (treceți la pagina 120 dacă nu doriți să citiți totul), Microsoft demonstrează modul în care computerele cu aplicații anti-malware care funcționează non-stop pot reduce rata de infecție la 1000 de computere scanate de la o medie de 35 (pentru neprotejate sisteme) până la doar peste 10. Aceasta nu este neapărat cele mai cuprinzătoare date privind securitatea computerului, dar oferă o anumită perspectivă: puteți cu siguranță scădea riscul dvs. chiar ușor dacă utilizați anti-malware. Cu toate acestea, o scădere a riscului de ~ 60% vă oferă posibilitatea de a infecta.

Cum malware-ul evită detectarea

antimalware-detectiv

Virușii, troienii și toate celelalte piese software neplăcute care fac computerul să acționeze ciudat au mai multe modalități de a evita detectarea chiar și a celor mai „inteligenți” sniffers de pe piață. Una dintre aceste modalități este pur și simplu de a avea programul să se semneze cu mai multe certificate digitale furate pentru a câștiga credibilitatea trebuie să i se permită să facă orice vrea. Alții schimbați numele „mutex” des. Malware malware HTTP tinde să alunece destul de ușor prin metodele de detectare din cauza faptului că nimeni nu se așteaptă să se răspândească prin site-uri web. Indiferent de metodă, este clar că instalarea anti-malware nu vă va scăpa de toate amenințările cu care ați putea întâlni. Toate metodele pe care tocmai le-am enumerat sunt atât de simple încât un programator din primul an le-ar putea aplica cu ușurință.

Efectul de satisfacție

Incapacitatea anti-malware de a detecta anumite tipuri de viruși nu este singurul lucru care îl dezavantajează. În lumea securității computerelor nu trebuie să subestimăm niciodată puterea erorii umane. Pe măsură ce oamenii se înconjoară cu mai multă siguranță, devin mai mulțumiți. Sentimentul de a fi înconjurat de un șanț de securitate cu gardieni înarmați poate fi suficient de satisfăcător pentru a pierde din vedere faptul că amenințările vor funcționa în mod constant pentru a evita această securitate. Acesta este motivul pentru care este întotdeauna important să aveți prudență atunci când navigați pe Internet. Verificați adresele URL către linkurile pe care dați clic, nu deschideți fișiere pe care nu le-ați verificat, rulați lucruri prin site-uri precum VirusTotal și asigurați-vă că evitați descărcarea fișierelor „.EXE” care v-au fost trimise prin intermediul mesagerilor sau al serviciilor de e-mail. (chiar dacă mesajul vine de la un prieten).

De ce Anti-Malware este încă important

În ciuda faptului că am sunat de parcă ar fi în luptă împotriva software-ului anti-malware / antivirus, susțin cu tărie utilizarea oricărei apărări pe care o puteți pune. De ce? Deoarece vă dă o șansă semnificativă șanselor de infecție, care ar putea face diferența între o zi frumoasă navigând pe web și o zi pierdută de ore de așteptare pentru ca un tehnician să coreleze lucrurile. Sfatul meu este că nu vă permiteți să vă faceți plăcere și să vă asigurați că software-ul pe care îl utilizați nu ajunge să încetinească sistemul dvs. mai mult decât virușii pentru care vânează. (Acest lucru se întâmplă foarte mult!) În afară de asta, anti-malware încă joacă un rol în calculul modern, deși nu sunt sigur în ce măsură acest lucru va continua să fie cazul în deceniile următoare.

Tu ce crezi? Se îndreaptă anti-malware spre coșul de gunoi al istoriei? Spune-ne într-un comentariu!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x