Tehnologia este rapidă și modelează și afectează continuu industria eCommerce.

Odată cu apariția tehnologiilor precum internetul obiectelor (IoT), inteligența artificială (AI), realitatea augmentată / realitatea virtuală (AR / VR) și blockchain, lumea comerțului electronic a cunoscut multe progrese.

Dar printre zecile de tehnologii legate de comerțul electronic, există una care le conectează pe toate. API-urile îmbunătățesc treptat aplicațiile și site-urile de comerț electronic, conectându-le între ele.

API-urile de comerț electronic îi ajută pe dezvoltatori să transfere informații de la un software la altul și apoi să utilizeze aceste date într-o singură interfață cu utilizatorul.

API-urile funcționează ca o platformă extensibilă care se integrează cu diverse soluții, astfel încât companiile să poată profita de funcționalitatea lor existentă fără a construi caracteristici de la zero.

Avantajele integrării API pentru o platformă de comerț electronic

API uri de comert electronic explicate o prezentare generala a

API-urile ajută la integrarea mai multor platforme între ele. De exemplu, puteți să vă integrați site-ul web de comerț electronic cu contul unui furnizor de servicii de expediere și să importați datele pentru comenzi și expedieri. În acest fel, vă puteți simplifica operațiunile de expediere pe o singură platformă.

API-urile de îndeplinire a comerțului electronic pot ajuta companiile să automatizeze, să coordoneze, să gestioneze și să eficientizeze operațiunile lor cu funcții precum îndeplinirea comenzilor, gestionarea curierului, etichetarea, facturarea, tipărirea informațiilor despre expediere, urmărirea și notificările de confirmare.

Deci, dacă doriți să stabiliți o platformă solidă pentru afacerea dvs. de comerț electronic, va trebui să integrați un API în soluția dvs. software de expediere și logistică.

Este extensibil

API-urile conectează diferite componente software și le permit să interacționeze între ele primind cereri și trimitând răspunsuri.

Extinde funcționalitatea unei aplicații sau a unui site web, ajutându-vă să faceți mai rapid munca. De asemenea, simplifică schimbul de informații.

Securitate sporită

API-urile îmbunătățesc securitatea sistemelor software permițând utilizatorilor să solicite date de la sistemele dvs. API-ul vă protejează datele de comerț electronic cu măsuri de securitate, cum ar fi criptarea.

Reutilizare

API-urile pot fi reutilizate pe platforme și aplicații, deoarece sunt construite utilizând o abordare orientată spre servicii.

Programele reutilizabile reduc timpul și efortul pe care dezvoltatorii trebuie să-l cheltuiască pentru proiect, ceea ce la rândul lor crește productivitatea.

Scalabilitate

API-urile vă permit să vă conectați la orice sistem nou fără a face modificări în sistemul, programul sau hardware-ul original.

Este nevoie doar de câteva linii de cod pentru a vă conecta la orice sistem nou și oferă scalabilitate pentru a gestiona tranzacții mai complexe.

Sincronizare

Datorită integrării API, puteți alege elemente ale magazinului dvs. online din alte aplicații și programe pentru a crea o platformă în funcție de nevoile dvs. specifice de afaceri. În acest fel puteți sincroniza fluxul de lucru al operațiunilor într-un mod logic.

Prin intermediul sistemelor integrate, o companie se poate conecta la software-ul și aplicațiile altor companii pentru a-și gestiona datele, canalele de expediere, produsele și serviciile care răspund cel mai bine nevoilor lor.

Așa cum puteți vedea, revoluția API ne implică pe toți.

Acum, să aflăm despre trei tipuri comune de modele API care obțin date de la sisteme, transformă datele în procese sau creează o experiență.

3 tipuri comune de modele API

API uri de comert electronic explicate o prezentare generala a
Sursa imaginii: MuleSoft

Când utilizați integrarea bazată pe API, puteți îmbunătăți modul în care utilizatorii interacționează cu dispozitive noi și schimbări de tehnologie.

Puteți îmbunătăți procesele de îndeplinire a comerțului electronic prin vânzarea multicanal, gestionarea stocurilor, livrarea sau crearea de experiențe personalizate pe diferite canale. Și există trei tipuri de modele pe care le puteți utiliza pentru a construi aceste API-uri.

Experimentați API-urile

Aceste API-uri sunt utilizate pentru reconfigurarea datelor, astfel încât aceleași date să poată fi prezentate în mai multe formate pe baza nevoilor utilizatorilor.

API-urile Experiență creează o sursă de date comună pentru fiecare canal în loc să configureze integrări separate pentru fiecare canal.

API-uri de proces

Aceste API-uri sunt implementate la integrarea diferitelor sisteme ale unui ecosistem IT. Ele ajută la crearea punctelor sursă de date independente pentru a evita silozurile de date într-un singur sistem sau între sisteme.

Nu se bazează pe alte sisteme în care urmează să fie livrate datele. Aceasta înseamnă că API-urile de proces ajută companiile care doresc să își extindă actuala infrastructură IT.

API-uri de sistem

API-urile de sistem ascund complexitatea sistemelor de bază, cum ar fi serverele FTP, ERP, CRM sau sistemele vechi. Aceste tipuri de API oferă în mod obișnuit o modalitate de accesare a sistemelor pentru integrarea datelor și înregistrărilor prezente în afaceri.

Acum voi discuta câteva API-uri de comerț electronic care pot îmbunătăți funcționalitatea site-ului dvs. și îmbunătăți experiența clienților.

Diferitele tipuri de API-uri de comerț electronic

1612100891 925 API uri de comert electronic explicate o prezentare generala a
Sursa imaginii: ProgrammableWeb

Integrarea API permite dezvoltatorilor să integreze diverse funcționalități ale sistemelor lor direct în magazinele online. Acest lucru ajută la eficientizarea proceselor de îndeplinire a comenzilor, de livrare și de livrare.

Există sute de API-uri de comerț electronic pe care dezvoltatorii le pot naviga. Unele dintre ele sunt disponibile pentru adăugarea comenzilor, livrarea, urmărirea, obținerea produselor, vizualizarea, cumpărarea și vânzarea și chiar crearea segmentelor de marketing și multe alte sarcini.

Aici voi evidenția unele dintre cele mai populare și utile.

API informații despre produs

Un API de informații despre produs vă permite să extrageți detalii despre produse dintr-o bază de date cu produse care include informații despre descrierile produselor, ID-ul produsului, titlurile produsului, specificațiile produsului, imaginile produsului, prețurile, numărul de produse și multe altele.

Comenzi API

API-urile pentru comenzi includ detalii despre comenzile create de pe canalul dvs. Acest API sincronizează starea importului și exportului comenzilor și afișează o listă a tuturor comenzilor create și disponibile în contul dvs.

Un utilizator poate sorta și filtra datele comenzii în funcție de data ambalării și de livrare.

De asemenea, puteți anula comenzi, returna comenzi, crea comenzi de import în bloc și adăuga inventar pentru un produs comandat. Parametrii suplimentari pot fi adăugați după cum este necesar.

API de inventar

Puteți utiliza acest API pentru a sorta și filtra datele de inventar și pentru a verifica detaliile de inventar ale SKU-ului unui produs. Cu acest API puteți actualiza, de asemenea, detaliile inventarului produsului pentru un produs specificat.

API de expediere

Acest API vă permite să automatizați procesul de expediere. Vă permite să vă conectați cu furnizorii de logistică și puteți urmări detaliile de la vânzarea produsului prin pachetul livrat unui client. De asemenea, poate automatiza procesul de creare a facturilor și etichetelor de ambalare.

API-ul de expediere vă permite să alegeți dintre mai mulți operatori în funcție de timpul de livrare, tarifele și locația acestora. Urmărirea expedițiilor este posibilă și cu acest tip de API. Vă permite să integrați informațiile de urmărire a comenzilor într-o aplicație mobilă sau un site web sau printr-un e-mail sau un mesaj text.

API pentru curieri

Utilizați acest API pentru a verifica opțiunile de curierat și funcționalitatea într-o anumită regiune și pentru a crea o cerere pentru preluarea comenzii dvs.

De asemenea, puteți utiliza acest API pentru a atribui un număr unic de urmărire expedierii dvs., care vă ajută să urmăriți expedierea și să obțineți detalii despre aceasta.

API Wrapper

Puteți utiliza acest lucru într-un singur API pentru a crea o comandă, a expedia o comandă și a genera etichete și facturi pentru aceeași comandă. Cu acest API puteți face mai multe sarcini dintr-o singură dată.

API pentru canale

API-ul canalului vă oferă detalii despre toate canalele integrate din contul dvs. (de exemplu Shopify, Magento, Opencart, WooCommerce sau piața Amazon).

API atribuie un ID de canal unic în momentul creării comenzii, care poate fi utilizat pentru a selecta sau specifica un canal personalizat pentru contul dvs. Acest API afișează, de asemenea, o listă cu toate canalele deja integrate în contul magazinului dvs.

API-ul catalogului

Cu acest API puteți crea, edita și gestiona catalogul dvs. de produse în câteva minute. De asemenea, acceptă integrarea cu alte sisteme cheie ale afacerii dvs., cum ar fi îndeplinirea comenzilor, gestionarea stocurilor și raportarea și analiza.

API de autentificare / autentificare

API-ul de autentificare sau autentificare este autorizația de acces de care aveți nevoie pentru a accesa resursele site-ului unui furnizor de transport. Acest API de conectare îl ajută pe proprietarul canalului să confirme că sunteți un utilizator valid.

API de plată

Cu API-ul de plată puteți crea o aplicație pentru procesul de checkout care acceptă plata prin card de credit sau card de debit. API-ul de plată poate fi programat în funcție de gateway-ul de plată existent.

API de validare

API-ul de validare ajută la verificarea adresei și a altor detalii ale clienților pe care le introduc pe site.

API verifică adresa și identifică un client nou sau client existent și decide posibilele probleme de livrabilitate. Acest API automatizează validarea și corectarea problemelor de adresă și elimină, de asemenea, hassle de verificare a documentelor.

API de marketing

Un API util pentru automatizarea funcțiilor de marketing prin e-mail și a segmentării pe baza comportamentelor de cumpărare ale clientului, istoricul achizițiilor, locația și alte criterii.

Cum funcționează API-urile de comerț electronic?

1612100891 919 API uri de comert electronic explicate o prezentare generala a
Sursa imaginii: ProgrammableWeb

După cum sa menționat mai sus, API-urile vă permit să interacționați cu site-ul dvs. și cu alte sisteme sub capotă și să afișați aceste informații clienților.

Aceste API-uri sunt utile pentru site-urile de comerț electronic, deoarece există o mulțime de solicitări, răspunsuri și logică pe care trebuie să le gestionați în același timp.

Aceste API-uri se bazează în mod obișnuit pe arhitectura REST și utilizează metodele de solicitare HTTP pentru a face o cerere de informații către server.

API-urile REST utilizează o adresă URL simplă și sunt ușoare de implementat cu aproape orice instrument. Dezvoltatorii obțin un set de instrumente de căutare și interogare cu API-ul REST, care îi ajută să obțină un acces mai profund la datele unui site web.

API-urile REST acceptă, de asemenea, autentificarea OAuth 2.0 din motive de securitate (care este, de asemenea, utilizată în aplicații populare precum Facebook și Google). În plus, API-ul REST acceptă dezvoltarea pe mai multe platforme și o gamă mai largă de limbaje de programare.

Dezvoltatorii pot integra API-urile de comerț electronic într-un site web utilizând următoarele informații.

  • Resurse se referă la un obiect care determină relația cu alte resurse și metode care operează pe acesta.
  • Punctele finale sunt puncte de contact ale interacțiunii API-urilor cu un alt sistem.
  • Metodele HTTP sunt interacțiunile permise care includ GET pentru recuperarea resurselor, POST pentru crearea resurselor și PUT pentru schimbarea sau înlocuirea resurselor.
  • Parametrii sunt criterii care au un nume, un tip de valoare și o descriere pentru a determina tipul de acțiune pe care doriți să o întreprindeți asupra resursei.
  • Obiectele de solicitare și răspuns ale eșantionului identifică intrările și ieșirile unei resurse.

Notă finală

Expedierea comerțului electronic și îndeplinirea comenzilor pot fi mult mai ușoare dacă utilizați integrarea API și tehnologia potrivită.

La sfârșitul zilei, fiecare decizie pe care o luați cu privire la afacerea dvs. de comerț electronic ar trebui să vă ajute să vă atingeți obiectivele. În ceea ce privește livrarea și îndeplinirea comenzilor, utilizarea API-urilor de comerț electronic atinge ambele obiective.

Deci ce mai aștepți? Începeți să utilizați API-urile de comerț electronic acum!

Nevoie de ajutor? Puteți lua legătura cu Shiprocket echipa pentru a afla mai multe despre soluțiile posibile.

Mulțumesc că ai citit!