Aplicația Setări nu funcționează în Windows 10? Iată cum să o remediem

Aplicația Setări nu funcționează în Windows 10?  Iată cum să o remediem
⏱️ 6 min read

În timp ce mulți oameni se vor împotrivi și vor ca Microsoft să nu îngropeze încet Panoul de control de încredere, aplicația Setări a devenit o caracteristică cheie a Windows 10. Este lansatorul pentru controlul sistemului dvs. – de la adăugarea de dispozitive la controlul utilizatorilor și funcțiile de joc. Dacă Setările nu mai funcționează, Windows devine destul de disfuncțional.

Deci, dacă aplicația Setări se blochează sau pur și simplu nu se deschide, iată o grămadă de remedieri care ar trebui să o readucă în stare de funcționare.

O soluție simplă de la cititorii noștri

Uneori, cele mai bune soluții sunt cele care par prea simple pentru a fi adevărate. Dar în tehnologie, acesta este adesea cazul, așa că felicitări cititorului nostru Nico pentru că a lăsat un comentariu cu o soluție pe care câțiva alți cititori au raportat-o ​​că funcționează.

Iată soluția:

1. Faceți clic pe butonul Start, faceți clic dreapta pe pictograma roată dințată care ar duce în mod normal la aplicațiile Setări, apoi faceți clic pe Mai multe și pe „Setări aplicație”.

2. În cele din urmă, derulați în jos în noua fereastră până când vedeți butonul Resetare, apoi faceți clic pe Resetare.

Setări resetate, lucrare terminată (sperăm).

Moduri alternative de deschidere a setărilor

Dacă sunteți doar în căutarea unei soluții rapide la o aplicație Setări care nu se comportă corect, atunci cel mai bun pariu ar putea fi să încercați să o deschideți într-un alt mod.

O metodă este să apăsați Victorie + Eu pentru a încerca și a deschide aplicația Setări.

Alternativ, puteți face clic pe pictograma Centrul de acțiune din bara de activități (balonul de discurs din partea dreaptă jos), apoi faceți clic pe „Toate setările”.

access-windowsapps-folder-location-all-settings

Dacă aceste metode nu funcționează sau dacă aplicația dvs. Setări nu poate fi accesată în mod normal prin meniul Start, este timpul să încercați ceva mai implicat …

Reinstalați și reînregistrați aplicațiile Windows

Aplicația Setări din Windows 10 este considerată printre aplicațiile Windows încorporate oficiale, așa că reinstalarea acesteia (împreună cu orice altă aplicație Windows 10) ar trebui să remedieze problemele pe care le aveți.

fix-windows-10-settings-app-not-working-reinstall-windows-apps

Pentru a face acest lucru, deschideți PowerShell (trebuie doar să tastați „powershell” în meniul Start Căutare, apoi faceți clic dreapta pe acesta și „Rulați ca administrator”) și introduceți următoarea comandă:

Aceasta va reînregistra și reinstala toate aplicațiile Windows, sperând că aplicația Setări (și altele) va reveni la starea de funcționare completă.

Rulați o scanare SFC

Înainte de a încerca metoda mai elaborată de remediere a aplicației Setări, iată câteva remedieri rapide care ar putea face treaba:

  • Scanați hard diskul pentru a găsi erori – accesați meniul Start, tastați cmd, deschideți promptul de comandă, apoi tastați sfc /scannow
  • În caz contrar, ar trebui să încercați să descărcați fișierul Depanare Windows Update și vezi dacă asta te ajută.

setări-nu-funcționează-win10-depanator

Creați un nou utilizator Windows

Dacă tot nu puteți deschide aplicația Setări, atunci este timpul pentru soluția mai radicală de a crea un cont de administrator nou și de a transfera fișierele pe acesta. Văzând că nu puteți utiliza aplicația Setări pentru a crea un cont nou, puteți utiliza în schimb documentul Microsoft Common Console dacă aveți Windows 10 Pro.

1. Faceți clic pe Start și tastați lusrmgr.msc. În documentul Consolei comune, faceți clic pe Utilizatori, faceți clic dreapta pe utilizatori, apoi „adăugați un utilizator nou”. Introduceți informațiile dvs., apoi deconectați-vă de la contul curent și la cel nou, fie prin meniul Start, fie Ctrl + Alt + Del.

Dacă aveți Windows 10 Home Edition, atunci va trebui să creați un nou utilizator prin promptul de comandă.

Faceți clic pe meniul Start, tastați cmd, faceți clic dreapta pe Prompt de comandă, apoi faceți clic pe „Rulați ca administrator”.

În linia de comandă tastați următoarea comandă, dar cu numele de utilizator și parola pe care doriți să le creați pentru noul cont de administrator:

setări-nu-funcționează-win10-cmd

Ar trebui să vedeți mesajul „Comanda s-a finalizat cu succes” pentru a vă informa că contul a fost creat.

2. Apoi, accesați „Panoul de control -> Conturi utilizator -> Conturi utilizator -> Gestionați un alt cont”.

3. Selectați noul cont pe care tocmai l-ați creat, „Schimbați tipul de cont”, apoi faceți clic pe „Administrator” în fereastra nouă, urmat de „Schimbați tipul de cont”.

setări-nu-funcționează-tip-cont

Noul utilizator este acum administrator.

4. Deconectați-vă de la contul dvs. curent și la noul cont de utilizator. Încercați să accesați aplicația Setări și acum ar trebui să funcționeze.

Următorul pas este să transferați fișierele din vechiul cont Windows în cel nou.

Accesați hard disk-ul sistemului (unde este instalat Windows) în File Explorer, faceți clic pe View în fila din partea de sus, apoi bifați caseta „Elemente ascunse”.

setări-nu-funcționează-win10-articole-ascunse

Navigați la contul dvs. de utilizator vechi în File Explorer (C: / Utilizatori / numele contului vechi în mod implicit) și faceți dublu clic pe el. Veți vedea următoarea solicitare.

settings-not-working-win10-permissions

Faceți clic pe Continuați, introduceți parola contului când vi se solicită, apoi copiați și lipiți toate fișierele din acel cont în cel nou (situat în mod implicit la C: / Utilizatori / newusername).

setări-nu-funcționează-selectează-toate

Veți vedea un mesaj care vă întreabă dacă doriți să îmbinați folderele din vechiul cont cu cel nou. Faceți clic pe Da.

Concluzie

Nu este simplu, dar crearea unui cont Windows nou este, din păcate, cea mai bună soluție la această problemă care a reușit să persiste pentru unii, în ciuda patch-urilor care au fost lansate pentru a o aborda. Merită să subliniem din nou că ar trebui să încercați cele două soluții mai simple la începutul acestui articol înainte de a trece prin dificultatea creării unui cont nou.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în septembrie 2016 și a fost actualizat în aprilie 2019.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x