Aplicații Android utile pentru a face ca conexiunea USB să funcționeze din nou pe telefon

Aplicații Android utile pentru a face ca conexiunea USB să funcționeze din nou pe telefon
⏱️ 4 min read

Tetheringul USB este una dintre acele caracteristici miraculoase care te fac să apreciezi într-adevăr abilitățile atotputernice ale smartphone-urilor. Cine are nevoie de contracte scumpe 4G pe tablete, laptopuri etc., atunci când vă puteți conecta telefonul la computer? De asemenea, știați că tethering-ul USB vă poate transforma telefonul și într-un adaptor WiFi? Lucruri suflante …

Dar, începând cu actualizarea Android Lollipop, mulți proprietari de smartphone-uri (în special din taberele HTC și Samsung) s-au plâns că tethering-ul USB a încetat să mai funcționeze, lipsindu-i de una dintre cele mai fanteziste funcții ale dispozitivului lor.

Am avut această problemă, dar apoi am descoperit mai multe aplicații de tethering USB de la terțe părți care m-au salvat (fără a fi nevoie de rootare!)

Câteva lucruri de știut

Am încercat mai multe dintre aplicațiile de tethering, dar destul de multe dintre ele (USB Tether și Tethering Toggler, pentru a numi un cuplu) oferă doar comenzi rapide la opțiunile de tethering Android încorporate care nu rezolvă nimic dacă nu funcționează.

Am încercat, de asemenea, unele dintre cele mai populare aplicații de tethering de pe Play Store – inclusiv Tethering USB și Easy Tether Lite – dar niciunul nu a funcționat pentru mine, în ciuda faptului că computerul meu se pare că se conectează la telefoanele mele și le tratează ca puncte de legare. Acestea fiind spuse, ambele aplicații au avut și câteva recenzii bune, așa că dacă alegerile mele personale de mai jos nu funcționează pentru dvs., atunci nu există nici un rău în încercarea celor de mai sus.

În cele din urmă, va trebui să activați depanarea USB pe dispozitivul dvs. pentru ca aceste aplicații să funcționeze. Pentru aceasta, accesați „Setări -> Despre -> Informații despre software -> Mai multe”, apoi atingeți „Numărul de compilare” de șapte ori pentru a deveni dezvoltator. Apoi, reveniți la „Setări” și veți vedea o nouă opțiune numită „Opțiuni pentru dezvoltatori”. Atingeți-l, apoi bifați caseta de lângă „Depanare USB”.

ClockworkMod Tether

Oricine se apucă de rădăcina telefonului va fi imediat familiarizat cu ClockworkMod – aplicația de recuperare care este cea mai recomandată pentru majoritatea oamenilor atunci când vine vorba de înrădăcinarea dispozitivelor lor.

Nu că trebuie să faceți nicio înrădăcinare aici, deoarece dezvoltatorii ClockworkMod au lansat un Aplicație de tethering USB care a funcționat ca un deliciu pentru mine. Versiunea gratuită este doar o perioadă de încercare de 14 zile, dar dacă funcționează pentru dvs., atunci 4,99 USD nu este un preț ridicat de plătit pentru ceva atât de util.

usb-tethering-android-clockwork-tether

Va trebui să descărcați aplicația de computer care o însoțește pentru ca aceasta să funcționeze. Aceasta ar putea fi o problemă dacă nu aveți o conexiune la Internet pe computer, dar în mod convenabil aplicația Android vă oferă să descărcați programul de instalare pe dispozitivul dvs. Android, moment în care trebuie doar să îl conectați la computer, copiați programul de instalare peste pe Windows, apoi folosiți-l pentru a instala aplicația.

Aceasta rulează în fundal pe telefonul dvs. și detectează când rulați aplicația desktop pe computer, stabilind imediat o conexiune la Internet. Funcționează foarte bine și este alegerea mea pentru cea mai bună aplicație de tethering USB pe Android.

FoxFi

Dar dacă cele de mai sus nu funcționează pentru dvs., atunci este responsabil doar să ofer o a doua opțiune. FoxFi nu este la fel de popular ca unele dintre celelalte pe care le-am menționat în acest articol, dar știi ce? Funcționează și asta contează foarte mult într-o categorie de aplicații în care puține lucruri par să funcționeze așa cum ar trebui.

La fel ca opțiunea ClockworkMod, trebuie să instalați un aplicație desktop însoțitoare pentru ca acest lucru să funcționeze. În timp ce face treaba și are câteva opțiuni suplimentare, cum ar fi tethering prin Bluetooth, versiunea gratuită are obiceiul enervant de a vă întrerupe tethering-ul la fiecare câteva sute de MB sau cam așa, obligându-vă fie să porniți din nou tethering-ul, fie să cumpărați aplicația completă, ceea ce costă 7,95 dolari.

usb-tethering-android-foxfi

Concluzie

Ambele soluții costă puțin pentru o utilizare neîngrădită, dar dacă v-ați găsit în situațiile în care nu există altă modalitate de a obține Internet pe computer, atunci merită. Dacă doriți să economisiți niște bani și să aveți un dispozitiv înrădăcinat, atunci există câteva opțiuni gratuite excelente, cum ar fi Barnacle WiFi Tether și Tethering WiFi. Alege!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x