Dacă doriți să obțineți mai multă tehnică cu abilitățile dvs. de gestionare a produselor, cu siguranță pe lista dvs. puteți lucra cu diagramele de flux sau cu aplicațiile pentru creatorii de diagrame.

Următorul ghid își propune să vă economisească ore de timp pe care altfel le-ați petrece cercetând cea mai bună soluție de diagramare pentru proiectul dvs., perfecționând în același timp designul diagramelor de flux.

Ca regulă generală, o diagramă de flux sau o diagramă este utilizată pentru a comunica cerințele, procesele și fluxurile de lucru într-un mod logic, astfel încât conceptele complexe vor fi puțin mai puțin complicate.

În gestionarea produselor, fluxurile de lucru sunt utilizate în mod obișnuit pentru a descrie:

 • Fluxuri de utilizatori
 • Procese și alte sisteme implicate în acestea
 • Dependențe între sisteme și intrări, ieșiri sau alte condiții

Am testat și revizuit mai multe instrumente pentru crearea de diagrame și fluxuri de lucru în ultimii ani. Aici, am ales 5 pe care trebuie să le încercați pentru a descrie canalele și fluxurile produsului dvs.

Dar mai intai…

De ce sunt diagramele atât de puternice în gestionarea produselor?

În timp ce întreaga idee a utilizării diagramelor de flux și a diagramelor ar putea fi trecută cu vederea sau pare a fi un pas inutil, există mai multe avantaje în utilizarea diagramelor în PM:

 • Simplifică toate procesele
 • Vă ajută să observați problemele sau punctele slabe dintr-o privire
 • Vă permite să găsiți părțile duplicate ale unui proces
 • Stabilește pâlnii clare
 • Acesta susține echipa dvs. de asigurare a calității în timpul creării scenariilor de testare
 • Acționează ca o foaie de parcurs pentru arhitectura software

Deci, cum alegeți cel mai bun software de diagramare?

Crearea oricărui tip de diagramă este un proces destul de ușor. Construirea unuia de succes, însă, necesită ceva mai multă cercetare și timp.

De aceea, trebuie să alegeți un instrument care să vă ajute să economisiți ore de muncă, oferindu-vă, de asemenea, cerințele predefinite de care veți avea nevoie pentru a construi diagrame precise și pentru a menține procesul distractiv.

Aspectele cheie la care trebuie să acordați atenție atunci când alegeți o soluție software de creare a diagramelor de flux sunt:

 • Disponibilitatea șabloanelor gata făcute
 • O mulțime de alegeri pentru forme și săgeți cu care să lucrați
 • Instrumente suplimentare sau integrări
 • Exportarea opțiunilor
 • Caracteristici puternice de colaborare
 • Ușurința de utilizare de la început

Pentru a vă ușura selectarea următorului instrument pentru construirea diagramelor, am evidențiat toate aceste aspecte pentru fiecare soluție individuală în următoarele recenzii.

Urmează creatorul meu gratuit de diagrame și planurile de aplicații pentru diagrama fluxului de lucru pe care trebuie să le luați în considerare.

5 instrumente gratuite pentru crearea de diagrame și fluxul de lucru

Lucidchart

4XqjKdeU8wSgqkxWzMt GdiM5xXEUVAALO3Y JualcvZREZDBJoSnIRgG 44e5goH2WR60Q4Ovqg2gZ49ijiLxEYTe3EGpepzZO eLhGDLEwoyadUy9ec1I1qEV mnbKBE69Uvd

Lucidchart ar trebui să fie soluția dvs. de vârf pentru crearea de hărți ale experienței clienților și diagrame de sisteme în special. Încă de la început, instrumentul le permite managerilor de produse să selecteze cu ușurință tipul de diagrame pe care doresc să le creeze. De fapt, procesul de integrare și resursele disponibile online îl fac un instrument cu o curbă de învățare rapidă.

Încă de la început, veți obține toate șabloanele posibile necesare pentru a crea strategii de produs, pentru a crea foi de parcurs și fluxuri de produse și chiar pentru a vă prezenta ideile către părțile interesate. Cu șabloane gata făcute și literalmente mii de forme și săgeți din care puteți alege, există oportunități nesfârșite pentru managerii de produse de a-și crea materialele în cel mai scurt timp.

De asemenea, dacă sunteți ca mine și doriți să adăugați câteva culori prea multe, această aplicație pentru diagramă vine cu o grămadă de opțiuni de temă pentru a vă ajuta să identificați designul creațiilor dvs. Puncte bonus pentru personalizare aici de la non-designeri.

Motivul pentru care am plasat Lucidchart pe primul loc pe această listă este că este un instrument complet de creare a diagramelor de flux. Opțiunile de colaborare sunt unele dintre cele mai puternice, cu comentarii care pot fi lăsate pe diagrame la fel ca în documente Google, diapozitive care pot fi folosite pentru a vă prezenta diagramele și chiar opțiuni de partajare și exportare.

Dacă doriți să faceți totul cu un pas mai departe, puteți alege dintre zeci de integrări cu instrumente pe care le-ați putea folosi deja, cum ar fi Slack, GitHub sau Salesforce.

Puteți consulta, de asemenea, tutorialul meu video cu privire la utilizarea instrumentului, astfel încât să nu trebuie să vă găsiți singur drumul în jurul Lucidchart.

Pro

 • Plan gratuit disponibil
 • Usor de invatat
 • O mulțime de șabloane și elemente din care puteți alege
 • Caracteristici puternice de colaborare

Contra

 • Spațiu limitat pentru conturi gratuite
 • Nicio aplicație desktop

Draw.io

lRcWtq0jGjseQVtaEKBIudsn6QVSGHjL3LjkKDUK8EJdkgyGI6LiMROiR2PmFgEy3rJFiutOymZSAwiGsz 8vVHwXwjSod6FvBphQRmTQ3IMyP14UPXCfaaVHT5pmLMK f1pqH Y

Draw.io este o alegere de top pentru mulți PM, deoarece instrumentul este gratuit, deci este posibil să-l fi folosit deja pentru alte câteva procese de afaceri. Deoarece instrumentul aparține Google, interfața este similară cu alte aplicații Google, cum ar fi Docs și Slides, cu care probabil că lucrați oricum.

În comparație cu Lucidchart, Draw.io ar putea fi mai greu de utilizat pentru non-designeri, deoarece nu există culori tematice din care să alegeți dacă doriți ca diagramele dvs. să fie atrăgătoare.

Ori de câte ori doriți să creați o diagramă nouă, veți putea alege dintr-o serie de șabloane ordonate după structura lor. Nu există date specifice pentru gestionarea produselor.

Instrumentul pentru diagrame se salvează prin multe elemente pe care le puteți utiliza în spațiul dvs. de lucru. Vă sfătuiesc să utilizați bara de căutare pentru a găsi mai repede un anumit element sau element.

Deoarece instrumentul este atât de simplu încât chiar și un copil ar putea să-l folosească, Draw.io lipsește funcționalitățile avansate și caracteristicile de colaborare care altfel v-ar permite să comunicați cu echipa dvs. direct pe document. Pentru a face acest lucru, va trebui să îl integrați cu un instrument precum Confluence sau Quip.

Pro

 • Folosire gratuită
 • Interfață clară care vă face să vă obișnuiți cu ușurință

Contra

 • Șabloane limitate
 • Fără opțiuni de colaborare
 • Fără aplicații mobile
 • Puține integrări

Creately

wIzjzzCLCpQzTSxdJ9SSlOyG2XPzM325E9jzR5M4lzKSlUwNe4us0A07eArJzUTkg3oHBE9 jc8JpziAsEKt2pBr 2T6zA4HfVnE7KjiFusp2ItgUhbTQDBjKTYrzV797Iuzwidw

Creately este doar o aplicație gratuită pentru diagrama fluxului de lucru, dacă puteți accepta faptul că toate proiectele dvs. vor fi publice și sunteți limitat la 5 documente. Planurile echipei încep de la 12 USD, care este un preț destul de decent, având în vedere că obțineți toate caracteristicile cu acesta.

Am găsit în mod specific procesul lor de integrare la îndemână, deoarece vă introduce instrumentul, astfel încât să nu porniți și să nu aveți idee ce să faceți în continuare.

În multe feluri, instrumentul este similar cu Lucidchart. Aveți la dispoziție o mulțime de șabloane, toate fiind ordonate în funcție de scopul lor. Apoi, ai elementele tale care sunt unele dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut, împreună cu alte stiluri și opțiuni de temă pentru a ajuta managerii de produse care nu sunt atât de pricepuți în design.

Un lucru cu care oamenii se luptă în timp ce utilizează Lucidchart este organizarea fișierelor, o caracteristică pe care Creately o cuie transformându-și instrumentul într-o aplicație alternativă de stocare a fișierelor. Instrumentul facilitează, de asemenea, procesul de lucru cu mai multe elemente prin integrarea căutării Google, astfel încât să puteți găsi imagini de utilizat fără a părăsi aplicația.

În ceea ce privește colaborarea, Creately funcționează similar cu un instrument de prototipare, permițând oamenilor să lase comentarii cu privire la elementul exact pe care au de oferit feedback. Colaborarea se face în timp real prin intermediul versiunii online sau desktop a aplicației.

Pro

 • O mulțime de șabloane pentru a alege
 • Opțiuni temă
 • Opțiuni de comunicare
 • Opțiunea de organizare a fișierelor
 • Funcționează și offline
 • Usor de invatat

Contra

 • Opțiunea gratuită vă permite doar să creați conținut public
 • Unele caracteristici sunt încă în curs de dezvoltare, dar vor fi lansate în curând

Capricios

yPdeookgGEJ2cvCl3SwoOfk02gkF7GglBfTeFMrDVz 3XrLfSk78R8eLMitEOTg GMl1s0u3y3LFcGskYG

Whimsical este un instrument de comunicare vizuală ușor de utilizat, utilizat în mod obișnuit pentru a crea fire wireframe, dar are opțiuni separate pentru a pune împreună diagrame, hărți mentale și note lipicioase.

În timp ce instrumentul este foarte vizual, nu există atât de multe opțiuni de șablon din care să alegeți. Acest lucru se datorează faptului că aplicația este centrată pe crearea de fire de bază și diagrame de bază numai pentru uz intern. Formele și conectorii sunt, de asemenea, limitați, dar există sute de pictograme de preferat dacă doriți să adăugați o culoare suplimentară la o hartă mentală sau o diagramă de flux.

În ceea ce privește beneficiile utilizării instrumentului: colaborarea la fiecare proiect durează mai puțin de doi pași, comentariile fiind plasate pe fiecare element pe care doriți să lăsați feedback imediat. Toate lucrările sunt ușor de partajat, exportat și chiar încorporat.

Ați fost vreodată enervat prin pierderea versiunilor dvs. anterioare pentru o diagramă de dezvoltare a produselor pe care trebuia să o arătați părților interesate? Whimsical este unul dintre puținele instrumente care are o opțiune completă de versiune a fișierelor, care înregistrează fiecare modificare pe care o faceți într-o diagramă, astfel încât să puteți restabili versiuni mai bune.

Pro

 • Opțiuni de design puternice
 • Usor de invatat
 • Opțiuni de partajare și export
 • O mulțime de pictograme de adăugat la creația ta
 • Versiunea fișierelor
 • Versiune gratuită disponibilă

Contra

 • Opțiuni de șablon limitate

Canva

iemgbjhSztdlv4CgHXHto5ZyEwD4hal7mA6HyGo1yfqw6Zg2vM2NiDQ0ItWWzv0y5BMYV2EaQvAf0Igq5CJRkcJhag8K3SLdl28HbgX8ZPexfq1Ricj0bNukq2YHNhErdz0oS 39

Canva nu este cu adevărat o opțiune obișnuită, deoarece este de obicei folosit de echipele de marketing și social media care au nevoie de conținut extrem de vizual pentru a fi afișat public. Dacă doriți, de asemenea, să creați un diagramă de flux care să fie prezentat pe rețelele dvs. sociale, în pachetul de pitch sau către oricare alte părți interesate, merită cu siguranță să încercați.

Nu numai că este ușor de utilizat, dar faptul că este o aplicație generală în loc să fie adaptată doar pentru a construi diagrame înseamnă, de asemenea, că are mii de elemente și pictograme din care puteți alege. Ilustrații, săgeți de tot felul, diagrame personalizabile, îl numiți. Chiar și videoclipuri.

În ceea ce privește opțiunile de partajare, acestea sunt de top. Puteți exporta conținutul în orice tip de fișier doriți, puteți redimensiona spațiul de lucru pentru a-l partaja pe mai multe platforme și puteți utiliza modul de prezentare, completat cu note pentru prezentatori.

Odată ce vă invitați echipa în instrument, veți putea să lăsați comentarii la desenele dvs. pentru a menține pe toată lumea pe aceeași pagină.

Pro

 • Opțiune gratuită
 • Extrem de ușor de utilizat
 • Versatil
 • Concentrat pe un design excelent
 • O mulțime de opțiuni pentru elemente
 • Opțiuni de colaborare

Contra

 • Opțiuni de șabloane limitate pentru gestionarea produselor

Nu v-ați decis încă?

Începeți prin crearea unei liste cu propriile cerințe. Aveți nevoie de șabloane puternice, astfel încât să nu trebuie să construiți totul de la zero? Sau poate puteți renunța la o mulțime de elemente atâta timp cât opțiunile de colaborare sunt la îndemână.

Pe baza propriilor nevoi și obiective, treceți peste lista de mai sus pentru a alege o opțiune care funcționează cel mai bine pentru dvs. și încercați. Fiecare opțiune are propriile sale caracteristici unice care o disting de celelalte:

 • Lucidchart – o mulțime de opțiuni șablon pentru PM
 • Draw.io – foarte ușor de utilizat
 • Creativ – majoritatea caracteristicilor dintr-un singur instrument
 • Capricios – interfață clară pentru uz intern
 • Canva – axat pe design

Dacă aveți și alte sfaturi despre cum să ajutați managerii de produse să își aleagă următoarea aplicație pentru diagrama fluxului de lucru pentru creatorii de diagrame, anunțați-mă.