Aplicații în iPad Pro M1 limitate la utilizarea 5 GB RAM

Apps in M1 iPad Pros, die auf die Verwendung von 5 GB RAM beschränkt sind
⏱️ 3 min read

Noile iPad Pro au fost lansate în configurații de până la 16 GB RAM, cu adăugarea cipului M1. Deși s-ar putea să credeți că ar fi minunat să aveți toată puterea, nu este chiar ceea ce pare. iPadOS limitează aplicațiile la doar 5 GB RAM, indiferent dacă sunt utilizate pe iPad-uri sau iPad Pro cu cipuri M1. Toată acea putere mare pe care tocmai ați cumpărat-o este risipită.

Descoperirea limitei de 5 GB pe aplicațiile iPad

Noile iPad Pro au fost anunțate la sfârșitul lunii aprilie, printre multe discuții despre puternicul cip M1 care le-a sporit puterea. Acest lucru oferă configurațiilor tabletelor de 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB și 2 TB, oferindu-le 8 GB și 16 GB RAM. Dar dezvoltatorii de aplicații descoperă nu pot permite aplicațiilor lor să folosească toată puterea. Cu alte iPad-uri limitate la 6 GB, IPadOS este limitat la toate aplicațiile care folosesc doar 5 GB, chiar și pe M1 iPad Pro. Dacă ești un nou proprietar mândru al unui nou iPad Pro M1, irosești toată puterea.

Dezvoltatorul aplicației Artstudio Pro a postat pe forumul Procreate că, indiferent de configurație, iPad-urile M1 iPad nu folosesc toată puterea. Dacă există o încercare de a utiliza mai mult de 5 GB, aplicațiile se blochează.

„Există o mare problemă cu M1 iPad Pro. După ce ați făcut test de stres și alte teste pe noul iPad Pro M1 cu 16 GB sau RAM, sa dovedit că aplicația poate folosi DOAR 5 GB sau RAM! Dacă alocăm mai multe, aplicația se blochează. Este cu doar 0,5 GB mai mult decât în ​​iPad-urile vechi cu 6 GB RAM! Presupun că nu este mai bine pe iPad cu 8 GB ”, au scris dezvoltatorii.

Procreate a răspuns la o întrebare pe Twitter, „Mi-aș fi imaginat că iPad-ul M1 de 16 GB ar putea obține mai multe straturi / dimensiuni decât pot părea să văd în prezent cu această actualizare?” explicând: „De acum, toate iPad-urile M1 au aceeași cantitate de RAM disponibilă. De îndată ce vom avea acces la mai multe, vă vom transmite și asta. ”

Aplicații M1 Ipad Pros 5gb

Deși nu permite mai multă memorie aplicațiilor în mod individual, puterea suplimentară le permite totuși să aibă mai multe aplicații deschise în același timp în fundal. IPadOS poate accesa toate RAM-urile pe care nu le pot aplicațiile individuale. M1 îl face în continuare mai rapid – nu atât de rapid cât poate fi.

Ar putea iPadOS 15 să schimbe acest lucru?

Odată cu descoperirea că noile iPad Pro M1 nu folosesc toată memoria pe care i-au primit-o și sunt limitate la 5 GB RAM, WWDC este la o săptămână distanță. Apple anunță în mod tradițional următoarele versiuni de iOS, IPadOS și MacOS și le deschide dezvoltatorilor, lansându-le oficial în septembrie. Va exista o modificare a iPadOS care îi va permite să utilizeze mai bine M1? Utilizatorii și dezvoltatorii cu siguranță așa speră.

Citiți mai departe pentru a afla alte probleme M1, cu aplicații iOS terțe care se prăbușesc cu Mac-urile care transportă M1, observând totodată succesul său, rulând Windows 10 mai repede decât un Surface Pro X.

Credit de imagine :; Apple Newsroom

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...

Font Resize
Contrast