Aplicațiile Android ale Microsoft: Ce este bine, ce nu este și de ce?

Microsoft Android Apps: Was ist gut, was nicht und warum?
⏱️ 5 min read

Microsoft se îndreaptă într-o nouă direcție de ceva timp, de la a permite actualizări gratuite la cel mai recent sistem de operare, la a permite utilizatorilor să utilizeze componentele cheie Office gratuit și chiar să creeze aplicații incredibile, bine dezvoltate, pentru sistemele de operare în afară de Windows și Windows Phone. . Da, tocmai am numit ceva ce Microsoft a făcut incredibil și bine dezvoltat. Nu, nu urăsc Microsoft, în ciuda recenziei mele dure asupra criticilor Windows 10 și a modului în care tratează confidențialitatea utilizatorilor.

Creșterea Google Docs și a altor soluții de birou gratuite bazate pe cloud a dus inevitabil la competiția Microsoft sub forma Office Online. Acum, că toată lumea funcționează din sistemele de operare mobile, și Microsoft a decis să creeze aplicații Android axate pe serviciile sale, ceea ce a fost destul de mare atunci când se întâmpla, deoarece Microsoft a fost foarte platformă exclusivă.

O lecție de istorie deoparte, să vorbim despre ce ești aici: aplicațiile.

Cele două aplicații principale pe care le voi discuta în acest articol sunt „Word” și „Outlook”, întrucât acestea sunt serviciile Microsoft cu care sunt cel mai obișnuit și, din rularea mea limitată cu celelalte aplicații, sunt și ele un reprezentarea corectă a aplicațiilor Microsoft în ansamblu.

The Bad: Scaling

Știi cum tocmai am petrecut trei paragrafe întregi spunând lucruri frumoase despre Microsoft?

Da, e timpul să echilibrez asta. În primul rând, să vorbim despre problemele de scalare din Word.

Acum, când vine vorba de navigarea în Word și celelalte aplicații Microsoft, de obicei mă bucur. Limbajul de design modern Microsoft funcționează extrem de bine pe dispozitivele mobile – totul arată elegant și sexy, așa cum ar trebui. De fapt, aș considera că mă bucur de designul aplicațiilor mobile Microsoft mai mult decât de Material Design de la Google pe propriul lor sistem de operare … dar există ceva despre care Microsoft nu pare să știe despre elementele UI, cel puțin în ceea ce privește dispozitivele mobile.

Word și alte aplicații Office se simt foarte mic.

Mi se pare foarte iritant tastarea pe mobil, dar ori de câte ori trebuie să fac ceva pe GDocs Mobile, pot face asta, iar interfața este foarte potrivită pentru asta. Cuvânt pe Android … nu atât.

msandroid-wordscaling

Deși puteți regla manual zoom-ul, Word pe Android are destul de multe butoane care ocupă întotdeauna partea de sus a ecranului. Deși a avea elemente UI consistente nu este niciodată o problemă, a fi atât de mici pe un dispozitiv portabil unde vă așteptați să le atingeți cu degetele mari (folosesc un Nexus 5) este foarte enervant. O modalitate de a remedia acest lucru ar fi să măriți bara de activități (precum și butoanele) sau pur și simplu să le așezați într-un loc mai convenabil de pe ecran, cum ar fi stânga sau jos. Ar fi chiar mai bine dacă butoanele ar fi ascunse automat și ar apărea numai atunci când erau la coadă, dar acesta este Microsoft în 2015, astfel încât acest lucru nu se va întâmpla probabil.

Vai. Bine, mi-am scos negativitatea.

În realitate, aceasta este aproape singura problemă reală pe care o am cu aplicațiile Android ale Microsoft. Pregătește-te pentru niște lucruri neobișnuit de frumoase pe care le spun eu despre Microsoft, pe bune.

Bine: Design grafic, compatibilitate

msandroid-outlookservices

Alertă spoiler: dintre toate aplicațiile disponibile, Outlook este steaua și este o frumusețe de privit.

Aici Microsoft începe să pară mult mai puțin ca Microsoft. Chiar dacă aveți literalmente zero investiții în serviciile Microsoft, puteți utiliza confortabil aplicațiile Android ale Microsoft fără probleme – de fapt, acestea vă încurajează! A dispărut ziua în care Microsoft ar încerca să te blocheze într-un serviciu prost, prost conceput, pe care nu ai vrut să îl folosești. Aplicația Android pentru Outlook este uimitoare și poate fi utilizată pentru a gestiona e-mailul tuturor celor mai mari rivali ai săi, acționând ca un fel de hub pentru mai multe conturi de e-mail.

Și este … te rog nu mă face rău, Sundar Pichai. Outlook este cel mai bun manager de e-mail pe Android, fără niciunul. Arată mai bine, gestionează mai multe conturi mai bine și reușește să răspundă la e-mailurile primite mai repede decât aplicația mobilă Gmail. Poate că sunt doar setările mele, dar pentru mine, am constatat că Outlook a trimis notificări mai devreme pe telefonul meu pentru Gmail. Asta m-a impresionat.

Așadar, Microsoft creează aplicații Microsoft care … nu necesită utilizarea serviciilor lor, sunt cu adevărat frumoase și bine concepute (cu excepția scalării …) și, pe lângă asta, se află pe platforma celui mai mare rival al lor.

Întrebarea pe care s-ar putea să o puneți este …

De ce?

Pentru că Microsoft vrea să vă placă.

Nu vreau să spun ca ei pentru că folosești Windows; Adică vor să-ți placă. Nu au nevoie să ofere Windows 10 gratuit, sau Office Online sau asistență Android deloc – dar fac aceste lucruri și fac aceste lucruri foarte bine, deoarece Microsoft vrea să vă placă.

De ce?

Deoarece lumea computerelor se îndreaptă spre dispozitive și servicii mobile: servicii furnizate de companii precum Google, servicii gratuite și acceptate de reclame, care nu necesită investiții de sute de dolari.

În timp ce Microsoft nu va fi amenințat de Linux ca principal sistem de operare pentru desktop în curând, ei au pierdut războiul pe frontul mobil în fața Apple și Google cu mult timp în urmă. În ciuda faptului că Outlook este o platformă legitimă, Gmail a depășit-o în popularitate și, în ciuda faptului că Office este unul dintre cele mai reușite produse ale Microsoft, creșterea alternativelor gratuite precum Google Docs a însemnat că Microsoft a trebuit să se schimbe.

În esență, Microsoft nu mai încearcă să concureze direct împotriva Google și Apple. Mai degrabă, operează pe același teren, cu aplicații mobile bine realizate (cu excepția scalării) și servicii furnizate în schimbul veniturilor publicitare și al bunăvoinței.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x